Ingrediente:
12 pulpe de pui (superioare si inferioare)
350g orez
2 morcovi
1 conserva ananas in sirop (565g)
1 conserva rosii in sos tomat (400g)
2 linguri zahar tos
3 cepe mari
sare, piper, boia dulce de ardei, vegeta dupa gust
miere de albine pentru uns pulpele
ulei
Mod de preparare:
Luam pulpele de pui, le curatam si le spalam, le punem intr-un bol mare si le condimentam dupa gust cu sare, piper, boia dulce de ardei si vegeta, dupa care le punem intr-o tava unsa cu ulei si le dam la cuptor cca 30 – 40 de minute, acoperindu-le cu folie de aluminiu.
Inainte cu 10 minute de a le scoate de la cuptor, ungem pulpele cu miere cu o pensula si le dam la cuptor, – pentru 5 minute – de aceasta data, fara sa mai punem peste folia de aluminiu. Dupa 5 minute, le scoatem, le intoarcem pe cealalta parte, le dam cu miere si le mai lasam la cuptor inca 5 minute.
Intr-o cratita, punem 700 ml apa, sare si vegeta, dupa gust si adaugam orezul ales si spalat, in prealabil. Lasam la fiert orezul timp de aproximativ 20 de minute. In timpul fierberii, daca este nevoie completam apa eliminata prin evaporare. Cand este fiert, tragem orezul de pe foc.
Morcovii ii curatam si ii spalam dupa care ii taiem fasiute si ii punem la fiert in apa cu vegeta si sare. Dupa ce s-au fiert ii scoatem si ii punem la scurs.
Ceapa o taiem marunt si o punem la calit in putin ulei, dupa care o punem la scurs intr-un strecurator.
Ardeiul iute il taiem rondele subtiri, il punem intr-o tigaie cu ulei incins si il lasam putin la calit.
Adaugam peste ardeiul iute, bucatelele de ananas din conserva scurse, in prealabil, si fasiutele de morcov fiert.
Rosiile din conserva se toaca cubulete si se adauga impreuna cu sucul de rosii in tigaie peste ardei, ananas si morcovi. Adaugam vegeta si piper, zaharul si ceapa calita in prealabil, amestecam si lasam totul 5 minute pe foc.
Pentru o portie, punem pe o farfurie pulpe, pilaf de orez si sos cu ananas.
Reteta completa, in imagini, o puteti descarca de aici: Pulpe de pui la cuptor cu miere, sos de ananas si pilaf de orez (Format PDF)
15 comentarii. Leave new
duminica viitoare sarbatorim 3 ani de la casatorie si vreau sa imi uimesc invitatii cu aceasta reteta.Iti voi spune care au fost impresiile.
La multi ani draga Violeta, sa aveti o viata frumoasa, plina de impliniri si iubire, impreuna!!! Ma bucur ca vei incerca reteta, sper sa fie pe gustul vostru!! Pupici si te mai astept in vizita!! 😉
totul pare a fi excelent, dar orezul acela mi-a dat impresia de mamaliga la prima verede si pulpele de pui numai curatzate nu erau. Oricum nota zece pt reteta !!! KEEP UP THE GOOD WORK !!! 😉 😉 😉
Draga Shakolz, sti cum este, fiecare cu priceperea lui. Ma bucur sincer ca esti altfel, cu mai multa pricepere in bucatarie. Eu aici incerc sa fac ce pot, cateodata imi reuseste mai bine, cateodata mai rau, cu toate astea, sunt mandra de tot ceea ce fac si incerc ca totul sa fie bine. Ceea ce nu inteleg si nu cred ca voi intelege niciodata este urmatorul lucru: de ce oare cineva caruia nu-i place ceea ce vede, isi pierde minute pretioase din existenta sa lasand comentarii … vorba aia, la o postare care nu-l impresioneaza sau nu ii este pe plac… nu inteleg nici critica din prima parte a comentariului si nota 10 din a doua parte… imi suna a ipocrizie… oricum, bravo tie Shakolz ca esti o persoana cu calitati si reusite impecabile. Iti multumesc pentru vizita!! La multi ani si un an nou fericit iti doresc!!
cand citesc comment-uri de genul Shaklotz mi-e efectiv jena…adica tu te chinui sa faci o reteta pas cu pas, cu poze sa pricepem noi astia care suntem mai tontzi, si vine un nimeni sa critice (fara argumente) ca puplele nu sunt spalate, ca orezul arata a mamaliga(ai vazut draga shakoltz cum arata un rissoto italian?)…rusiiiine sa iti fie… iulia nu baga in seama toate rautatile:) faci treaba buna!te pup
Cristina, iti multumesc mult pentru sustinere si aprecieri… acum referitor la comentariul de mai sus, sti cum este, sunt oameni si oameni, fiecare cu valorile lui… si oricum nu pot multumi chiar pe toata lumea. Te pup si te mai astept in vizita!! Un week-end frumos iti doresc!! 😉
draga iulia, ai cel mai frumos si bine documentat blog culinar si te vizitez f des chiar daca nu am lasat niciodata comment-uri dar acu’ chiar nu m-am putut abtine …te pup si sa stii ca nu ma mai satur de retetele tale pentru ca sunt exact pe gustul meu 🙂
Draga Cristina, iti multumesc mult pentru vizite si aprecieri!! Te mai astept sa revi pe site!! Pup si o primavara frumoasa iti doresc! 😉
Bravo pentru tot ceea ce faci Iulia! Te admir! Bravo!
Multumesc Alina, esti o draguta!! 😉
Te-am descoperit abia acum de ceva timp,ma bucur sa citesc retetele tale si vreau sa le incerc,desi am experienta in gatit ,dar cat traim tot mai avem de invatat.
Te felicit ,te rog nu lua in seama rautatile unora.
Draga mea,
Am incercat aceasta reteta si este excelenta!Am incantat papilele gustative ale familiei mele!Ma bucur ca te-am descoperit si am sa vizitez site-ul tau in fiecare zi!Nu mai e nevoie sa-ti spun ca am sa gatesc si alte retete pe care le-am gasit aici si pe care e musai sa le gustam!
Pupici si numai bine!
Inca o reteta care mi-a reusit. Absolut delicios =P~
Tocmai am terminat de pregatit reteta asta. E perfecta, numai ca am pus un ardei prea iute si i-a cam stricat gustul 🙂 ;;)
O reteta minunata. Mi-a esit de minune, s-a mancat totul si nu a ramas nimic.