Muffins cu mere, curmale si branza Ceddar

Muffins cu mere, curmale si branza Ceddar

Muffins cu mere, curmale si branza Ceddar

Muffins cu mere, curmale si branza Ceddar

Ingrediente:

Muffins cu mere, curmale si branza Ceddar

1 ou
60ml ulei
200g zahar tos
300g faina
1 pliculet praf de copt
½ lingurita sare
240ml lapte
200g mere
200g curmale fara sambure
100g branza Ceddar
1 pliculet zahar vanilinat
2 linguri zahar brun pentru presarat deasupra

Mod de preparare:

De preferat este sa folositi curmale proaspete, din care va trebui sa scoateti samburii si sa le taiati bucatele mai mici.
Daca nu aveti, puteti folosi si curmale confiate, pe care, dupa ce le scoateti samburii, le puneti intr-un bol, turnati peste ele apa cat sa le acopere si le lasati la inmuiat 40 minute. Dupa 40 minute, scurgeti apa de pe ele si le taiati bucatele mai mici.

Muffins cu mere, curmale si branza Ceddar

Muffins cu mere, curmale si branza Ceddar

Merele le spalati bine, le curatati de coaja si le indepartati cotoarele, dupa carele taiati in cubuletete micute.

Muffins cu mere, curmale si branza Ceddar

Branza Ceddar o dati pe razatoarea mica.

Muffins cu mere, curmale si branza Ceddar

Intr-un castron puneti faina, adaugati peste praful de copt, sarea si amestecati, pana se incorporeaza.

Muffins cu mere, curmale si branza Ceddar

Intr-un alt castron punem laptele, adaugam uleiul, zaharul tos, oul si mixam bine, pana la omogenizare.

Muffins cu mere, curmale si branza Ceddar

Turnam compozitia lichida (formata din lapte, ulei, zahar, ou) peste faina, adaugam si zaharul vanilinat si mixam din nou pana la omogenizare.

Muffins cu mere, curmale si branza Ceddar

Muffins cu mere, curmale si branza Ceddar

In compozitia rezultata adaugam branza, curmalele si merele si amestecam cu o spatula, pana se omogenizeaza.

Muffins cu mere, curmale si branza Ceddar

Muffins cu mere, curmale si branza Ceddar

Tapetam cu foaie speciala o tava pentru muffins.

Muffins cu mere, curmale si branza Ceddar

Umplem fiecare forma de muffins cu compozitia rezultata si introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem la foc mediu 25-30 minute, pana ce muffins-urile devin rumenii.

Muffins cu mere, curmale si branza Ceddar

Cu 10 minute inainte de a le scoate din cuptor, presaram deasupra fiecarei muffins zahar brun.

Muffins cu mere, curmale si branza Ceddar

Muffins cu mere, curmale si branza Ceddar

Muffins cu mere, curmale si branza Ceddar

Muffins cu mere, curmale si branza Ceddar

, , , ,
Articolul anterior
Fursecuri cu stafide
Articolul următor
Halloween: Degete de vrăjitoare

Retete diverse

8 comentarii. Leave new

  • ce mult imi plac muffins-urile!ce bn arata!imi dai si mie una la pachet?:))

    Răspunde
  • Mi se pare ca ai cel mai tare blog culinar. Si crede-ma ca am vazut destule.
    Am o intrebare, vis-a-vis de reteta: de unde ai luat tava de muffins? eu nu gasesc nicaieri :((

    Răspunde
  • Anca, cu toata placerea te-as servi cu cateva muffins!! Te pup si te mai astept in vizita!! 🙂

    Răspunde
  • Adina, ma bucur ca iti place blogul, insa nu este chiar cel mai tare, cu siguranta sunt multe alte bloguri mult mai bune. Referitor la tava de muffins, eu am luat-o de la Real, este insa si in Metro, Practiker, in general ar fi bine sa cauti prin hipermarket-uri. Te pup si te mai astept in vizita!! 😉

    Răspunde
  • Foarte bine arata ! Felicitari! Si eu am cautat tava pt briose prin Cora, Auchan si Mega dar n-am gasit. La real n-am fost niciodata. Hartiutele pt briose tot in Real le-ati gasit??? Eu am gasit unele dar dimensiuni mici si nici reteta pe care am facut-o nu era prea stralucita 🙁 asa ca nu mi-a placut deloc rezultatul 😥

    Răspunde
  • Cristina, multumesc pentru aprecieri. Eu din Real am luat si tava pentru muffins si hartiutele. O saptamana frumoasa iti doresc! 😉 😉

    Răspunde
  • Sa sti ca si eu am incercal sa fac aceasta reteta si mi-a iesit .Are un gust uluitor de gustos si am sa mai fac aceasta reteta 😛

    Răspunde
  • super retete

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu