Reteta preluata de pe Cookaround

Lapte condensat

Lapte condensat

Lapte condensat

Lapte condensat

Lapte condensat

Ingrediente:

Lapte condensat

500g zahar praf
375ml lapte (3,5% grasime)
45g unt (al meu a avut 82% grasime)
2 pliculete zahar vanilinat

Mod de preparare:

Laptele condensat se foloseste in special ca ingredient pentru anumite crème, eu l-am cautat prin hipermarket-uri dar nu l-am gasit asa ca am decis sa-l pregatesc in casa… si vreau sa spun ca nu regret, este foarte simplu de pregatit si tare bun la gust, asadar sa incepem…
Luam o cratita, punem in ea laptele, zaharul vanilinat, zaharul pudra si untul taiat cubulete.

Lapte condensat

Punem cratita pe foc si lasam la foc mic sa se topeasca untul si zaharul.

Lapte condensat

Lapte condensat

Dupa ce untul si zaharul s-au topit, dam focul mai tare iar din momentul in care laptele da in clocot, lasam sa fiarba, timp de exact 10 minute, timp in care amestecam continu in cratita.

Lapte condensat

Dupa 10 minute, luam cratita de pe foc, o punem cu fundul in chiuveta si lasam apa rece sa curga pe langa cratita, timp in tot acest timp amestecam cu lingura pentru a grabi procesul de racie al laptelui condensate, o sa observati ca, cu cat laptele se raceste, cu atat prinde mai mult consistenta.
Dupa ce s-a racit il puneti intr-un borcanel sau in orice alt recipient cu capac si il pastrati in frigider.

Lapte condensat

Lapte condensat

Lapte condensat

Lapte condensat

Lapte condensat

Lapte condensat

,
Articolul anterior
Desert Expo, 4 – 6 iunie 2010, Liberty Center
Articolul următor
Tort cu mousse de pepene galben si crema cu piersici

Retete diverse

11 comentarii. Leave new

  • Arata super, dar oare cat timp il pot pastra la frigider?

    Răspunde
  • uite ca niciodata nu am fost curioasa sa vad cum se face laptele condensat! multumesc mult de reteta!

    Pozele sunt minunate 😉

    Răspunde
  • Gea, eu l-am pastrat o saptamana in frigider pana l-am folosit. O saptamana frumoasa iti doresc!!!

    Răspunde
  • Ama si eu am tot amanat sa fac reteta, insa acum m-am decis sa pregatesc o prajitura la care am nevoie de lapte condensat si cum nu am gasit in comert, l-am facut in casa.
    Multumesc mult, ma bucur ca iti plac pozele!!!
    O saptamana frumoasa iti doresc!!

    Răspunde
  • am si eu o neclaritate, laptele este crud,nu?

    Răspunde
  • sigur tr sa punem doar 45g de unt?
    am vazut ca tu aveai destul de multe cubulete…si daca ne uitam la paket inseamna sa punem aproape un sfert…ceea ce mie mi s a parut putin si drept dovada,cand l am facut nu prea s a intarit 🙁

    Răspunde
  • sincera sa fiu si la mine e cam “moale” 🙁

    Răspunde
  • am tot cautat prin magazine lapte condensat si nu am reusit sa gasesc nicaieri. mi-am luat inima-n dinti si am nimerit aici. si…. tocmai am scos oala din chiuveta si sunt incantata de rezultat!!! a iesit tocmai bine, avand in vedere ca l-am facut printre jocul cu fiul meu 🙂 Iulia, te felicit pentru inspiratia ce ai avut-o, sa postezi reteta!!!

    Răspunde
  • Buna ziua, am o nedumerire. Se poate folosi zahar pudra macinat acasa sau trebuie neaparat sa fie zahar pudra de la magazin?

    Răspunde
  • imi poti spune, te rog, ce cantitate de lapte condensat iese din cantitatile astea de ingrediente…? multumesc

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu