Ingrediente:
6 buc file de pangasius
2 – 3 oua
3 linguri de faina
Sare, piper, vegeta dupa gust
Ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Luam fileul de peste lasat, in prealabil, la dezghetat, il spalam si il saram.
Intr-o farfurie, spargem ouale, adaugam sarea, piperul si vegeta dupa gust si le batem cu telul.
Luam o alta farfurie punem in ea 3 linguri de faina, intr-o tigaie punem ulei la incins si incepem prin a da fileul de pangasius prima data prin fana pe o parte si pe alta , apoi prin ou la fel, pe o parte si pe cealalta, dupa care il punem in tigaie in uleiul incins.
Il lasam la prajit, pana capata o crusta aurie, apoi il intoarcem si pe partea cealalta dupa care il scoatem intr-o farfurie pe un servetel absorbant, pentru a se scurge uleiul – in principiu, fileul de peste se prajeste destul de repede. Se poate servi cald sau rece cu lamaie.
Reteta completa, in imagini, o puteti descarca de aici: File de pangasius pane (Format PDF)
12 comentarii. Leave new
uite reteta
o reteta minunata chiar azi am preparato.gustoasa .pupici
Multumesc, Ioana, ma bucur ca ti-a placut reteta!! Pupp… si te mai astept in vizita!!
nu merge sa fie “tras” prin gris sau faina de malai ?
cum e mai bun?
Cristian, merge tras prin ce vrei tu, mai bun este asa cum iti place tie, … sti cum este, dupa gustul fiecaruia. Eu sincer cu gris nu am incercat niciodata, cu malai am mai facut, dar poate merge si cu gris, spor la gatit si un Paste fericit iti doresc alaturi de toti cei dragi tie!!
Deliciase retetele tale iar prezantarea lor le face cat se poate de tentante.E cel mai bun site de profil pe care l-am intalnit. Toate retetele pe care le-am incercat au iesit conform asteptarilor mele.Felicitari!
Am si o mica obiectie daca nu te superi:mancarea iese la fel de buna si fara acel Delikat care nu e tocmai ”sanatos”.
Inca o data felicitari si te astept cu cat mai multe retete. 😉
Diana, ma bucur mult ca iti place site-ul… referitor la Vegeta sau Delikat, am renuntat la ele, insa postarile pe care le-am facut acum ceva timp din pacate tot asa vor aparea, cu vegeta… am mai primit cateva comentarii asupra acesti probleme, insa sincer parca nu m-as apuca acum sa sterg retetele vechi doar ca au vegeta in imagini.
Te puppp, Diana si o saptamana frumoasa iti doresc! 😉
Un simpul multumesc celei care a postat reteta 🙂
😉 de mult timp vreau sa pregatesc asemenea bunatate 😛 mi-e o pofta.. 😀 😀 😀
Buna fetelor, am doar o intrebare….. stiti cumva cum a aparut aceasta specie de “pangasius”… cum a aparut? cum este inmultit?
delicios 🙂 :X 😀
Te pup! Multam de reteta!