Nodini

Nodini

Nodini

Nodini

Nodini

Ingrediente:

Nodini

500g faina
250g apa calduta
1 plic drojdie uscata
50ml ulei
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
100g susan

Ulei pentru prajit

Mod de preparare:
Intr-un castron punem faina, adaugam pliculetul de drojdie uscata, zaharul, sarea, apa calduta si uleiul. Framantam aluatul bine pana obtinem o bila de aluat care nu se lipeste.

Nodini

Nodini

Adaugam susanul si framantam din nou pana se inglobeaza complet in aluat.

Nodini

Nodini

Aluatul rezultat il punem intr-un bol, acoperim bolul cu o folie alimentara si il lasam la dospit pentru 1 ora.

Nodini

Dupa 1 ora, aluatul a crescut suficient, astfel incat putem sa incepem sa formam noduletele.

Nodini

Rupem bucatele micute de aluat pe care le rulam intre suprafata de lucru si podul palmelor pana obtinem un rulou lung de 10cm. Suprafata pe care lucram aluatul nu trebuie infainata, aluatul nu este lipicios deloc.

Nodini

Din aceste rulouri formam nodulete, pur si simplu inodam aluatul.

Nodini

Nodini

Nodini

Nodini

Intr-o tigaie, punem cativa stropi de ulei (atentie nu mai mult), punem noduletele in tigaie si acoperim tigaia cu un capac (capacul este obligatoriu).

Nodini

Lasam noduletele sa se rumeneasca pe ambele parti (aproximativ 3 – 4 minute pe o parte), la foc mic. Este normal ca noduletele sa se rumeneasca mai proeminent in unele parti, nu va speriati, este normal.

Nodini

Nodini

Se servesc atat calzi, cat si reci. Sunt extraordinari, va recomand sa-i incercati. Se pastreaza foarte bine, daca ii tineti intr-o punguta de plastic.

Nodini

Nodini

Nodini

Nodini

Nodini

, , , ,
Articolul precedent
Cartofi deliciosi la cuptor
Articolul următor
Mucenici muntenesti (fierti)

Retete diverse

11 comentarii. Leave new

  • Wow! ce reteta ingenioasa si cat de simpla pare. O voi incerca si eu astazi, mai ales ca este de post si voi reveni cu impresii.O zi excelenta!

    Răspunde
  • Simona, este o reteta excelenta, tare bune iasa noduletele astea. Te astept sa vad ce parere ai dupa ce ii pregatesti. Te pup!! 🙂

    Răspunde
  • Buna!
    Pt ca vreau sa incerc in we aceasta reteta am citit cu atentie lista de ingrediente si procedura de lucru 😀 . La Mod de Preparare apare si ZAHAR-ul, ce nu se regaseste in lista de ingrediente. Ajutati-ma va rog si spuneti-mi care este cantitatea de zahar necesara, in cazul in care acesta trebuie adaugat. Multumesc mult! Semneaza: fan Gourmandine 😉

    Răspunde
  • Elena, este vorba de doar o lingurita de zahar, scuze ca am omis acest ingredient din lista!! Puppp si spor la reteta!!

    Răspunde
  • iam iam mia ramas gura apa. trebue sa incerc reteta asta

    Răspunde
  • Cu ce i-ai servit?

    Răspunde
  • alleeexxxa
    4 august 2011 15:05

    mmm……par foarte buni…am o intrebare:daca pun drojdie la cubulet se intampla ceva????

    Răspunde
  • Mona, reteta este minunata, merita incercata. :-bd

    Răspunde
  • Ionela, nodini, aduc usor a un fel de covrigi moi, eu i-am sevit cu iaurt cu susan, poti sa-i servesti simpli sau cu orice altceva.

    Răspunde
  • am incercat reteta si eu iesit foarte bune si pufoase!!! multmim pentru retetele minunate. pupici

    Răspunde
  • Salut, am incercat si eu aceasta reteta. Am avut insa o problema cu aluatul; cand am inceput sa formez noduletele a inceput sa se rupa, oare de ce?

    Răspunde

Lasă un răspuns la Ionela Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu