Negresa cu banane

Negresa cu banana

Negresa cu banana

Negresa cu banana

Ingrediente:

Negresa cu banana

3 banane bine coapte
6 oua
240g unt
320g ciocolata ( eu am folosit Poiana amaruie)
200g faina
320g zahar tos
1 pliculet praf de copt
Sucul de la ½ lamaie
Unt si faina pentru tapetat tava
Zahar pudra pentru pudrat deasupra

Mod de preparare:

Curatam bananele si le taiem cubulete marunte, dupa care le punem intr-un bol si le stropim cu sucul de la jumatate de lamaie pentru a nu oxida.

Negresa cu banana

Negresa cu banana

Intr-un alt bol amestecam faina cu 1 pliculet de praf de copt.

Negresa cu banana

Taiem untul cubulete si il punem intr-o cratita. Peste cubuletele de unt adaugam patratelele de ciocolata si punem totul la topit la foc mic, amestecand incontinu.

Negresa cu banana

Dupa ce s-au topit atat untul cat si ciocolata, stingem focul, adaugam zaharul tos si amestecam fara foc, pana se topeste zaharul.

Negresa cu banana

Negresa cu banana

Dupa ce zaharul s-a topit, lasam compozitia la racit, pana devine calduta.
Dupa racire, incepem sa adaugam ouale in compozitie, rand pe rand, amestecand dupa fiecare ou pana se incorporeaza complet, de preferat este sa folositi telul pentru amestecat, merge foarte repede si usor.

Negresa cu banana

Negresa cu banana

Cand toate ouale au fost incorporate, adaugam faina in ploaie si amestecam cu telul, pana la omogenizare.

Negresa cu banana

Ungem cu unt o tava de 20/30cm, o tapetam cu faina si turnam ½ din compozitia obtinuta in tava.

Negresa cu banana

Peste compozitia din tava presaram jumatate din cubuletele de banane.

Negresa cu banana

Peste cubuletele de banana presarate, adaugam restul de compozitie, astfel incat sa fie distribuita uniform peste toata suprafata.

Negresa cu banana

Apoi adaugam deasupra, uniform, restul de cubulete de banana, dupa care punem prajitura in cuptorul preincalzit si o lasam la copt pentru 55-60 minute. Timpul de coacere este relativ, fiecare poate face testul cu scobitoarea si poate scoate prajitura din cuptor cand considera ca este indeajuns de coapta.

Negresa cu banana

Si, iata, asa arata Negresa cu banane, proaspat scoasa din cuptor. DELICIOASA!!! Lasati prajitura la racit si o puteti servi pudrata cu zahar pudra.

Negresa cu banana

Negresa cu banana

Negresa cu banana

Negresa cu banana

, , , , ,
Articolul precedent
Prajitura cu crema de cacao si dulceata de visine
Articolul următor
Prajitura cu iaurt si visine

Retete diverse

76 de comentarii. Leave new

  • Arata absolut divin…imi ploua in gura, dar e prea tarziu de bucatarit…poate maine.

    Răspunde
  • Purs si simplu, delicios…

    Răspunde
  • Buna draga Gospodina,
    Felicitari pentru pagina ta, nu am avut timp sa iti spun dar revin cu drag si te urmaresc ce bunatati faci tu. Bravo
    Am si eu o parere sa ti-o transmit, daca ar fi imaginile o idee mai mici ar fi fb, se incarca mai greu 🙂
    In rest te astept si pe site-ul http://www.bucataria-romaneasca.ro cu retetele tale, poti sa ai surprize delicioase :)))
    Te imbratisez cu drag,
    Mara Constantin

    Răspunde
  • Mmmmmm…ce bine arata, mi-ai facut o pofta….ma abtin 😯 de la dulciuri pana plec in concediu, asa ca o sa o visez la noapte. Te pup cu mult drag !!!

    Răspunde
  • buna Iulia ,te-am mai invitat , dar nu stiu de ce poate nu ai primit comentariul ,vreau sa-ti zic ca te asteapta un premiu la mine pe blog si te astept sa-l ridici !

    P.S. cu mult respect pentru ceea ce faci Anastadia ! 😛 😛 😛

    Răspunde
  • Oana, intr-adevar, este tare buna prajiturica asta. Poate o vei incerca intr-o zi. O saptamana frumoasa iti doresc!! 🙂

    Răspunde
  • Multumesc mult, Alter Ego Blog!! 😉

    Răspunde
  • Multumesc mult darga, Mara, pentru sfaturi, aprecieri si cuvintele tale frumoase. Si eu vizitez des site-ul tau si revin de fiecare data cu multa placere. Te pup si iti doresc o saptamana frumoasa!! 😉

    Răspunde
  • Multumesc, Ginuca, ma bucur ca iti place Negresa. Concediu placut si te astept cat de curand in vizita!! Pupici!! 😉

    Răspunde
  • Anastasia, nu am mai primit alt comment de la tine, imi pare rau, nu stiu de ce nu a ajuns la mine.. Iti multumesc foarte mult mentru premiu, o sa vin sa il ridic cu multa placere si bucurie. Multumesc ,mult pentru aprecieri!! Pupici si o saptamana frumoasa iti doresc! 😉

    Răspunde
  • Am vrut sa ii fac sotului meu o surpriza si….am incercat reteta ta. Si, crede-ma chiar am reusit. E de-a dreptul dementiala! Felicitari!

    Răspunde
  • Nicole, FELICITARILE le meriti tu pentru reusita! ma bucur ca ai incercat reteta si ca v-a placut!! Te pup si te mai astept in vizita!! 🙂 😉

    Răspunde
  • felicitari prt tot ceea ce faci, ai un site foarte bine organizat si foarte apetisant. In seara asta am facut negresa cu banane care este foarte buna… maine sigur o sa fac senzatie la serviciu!
    Sarbatori fericite si felicitari!!!

    Răspunde
  • Tania, multumesc pentru aprecieri!! Felicitari pentru reusita retetei si sper ca, colegii tai au fost incantati de prajiturica pe care le-ai servit-o!! Te pup si te mai astept in vizita!! Sarbatori fericite!! 😉

    Răspunde
  • PRAJITURA TA ESTE PUR SI SIMPLU NEMAIPOMENITA, SIMPLA , USOARA SI DELICIOASA

    Răspunde
  • Larisa ma bucur mult ca iti place!! Spor la gatit si te mai astept in vizita!! Un week-end frumos iti doresc!! 😉

    Răspunde
  • 🙄 🙄 aaaa cum arata!!!!! imi lasa gura apa, am sa fac si eu intr un weekend 😆

    Răspunde
  • am incercat si eu reteta,si mi-a iesit,super buna :X DELICIOASA! incercati si voi ca merita.

    Răspunde
  • Chloe, este delicioasa reteta, sper sa fie si pe gustul tau!! Spor la gatit si te mai astept in vizita!! 😉

    Răspunde
  • Felicitari Deea pentru reusita retetei, ma bucur ca ti-a placut!! Puppp!! O saptamana frumoasa iti doresc!! 😉

    Răspunde
  • 😛 am facut furori in randul invitatilor cu aceasta prajitora ffffffffff buna.felicitari!!!!!!

    Răspunde
  • Luiza, felicitarile le meriti tu pentru reusita!! Ma bucur mult ca ai fost apreciata cu aceasta reteta!! Te pup si te mai astept in vizita!! 😉

    Răspunde
  • Intradevar arata foarte bine si vreau si eu sa le incerc.Singura mea intrebare e, daca in loc sa ung tava cu unt folosesc hartie de copt iese acelasi rezultat sau e de preferat untul? 😀

    Răspunde
  • Diana, poti folosi si hartie de copt, nu este obligatoriu sa folosesti unt pentru uns tava. Spor la gatit!! Pupp!

    Răspunde
  • Am un sot care i-i plac f mult dulciurile, mai ales cele facute in casa, nu ma plang i-mi place se le pregatesc, aveam cateva banane care s-au copt prea tare si nu vroiam sa le arunc asa ca am gasit reteta, va multumesc este super, iar sotul multumit 😉

    Răspunde
  • offf ce mi-ai facut cu reteta asta!!! incerc sa tin regim, dar in seara asta am facut prajitura a doua oara in ultima luna 😀 e mortala!

    Răspunde
  • Laura, felicitari pentru reusita prajiturii, ma bucur ca ti-ai multumit sotiorul cu prajiturica asta!! Pupici si te mai astept in vizita!! 😉

    Răspunde
  • Dienuca, e bine daca iti place praji, acum si cu dietele astea… mai dale-ncolo 😀 , o mica esceptie se trece cu vederea. Pupici!! 😉

    Răspunde
  • Am incercat`o si eu.. 🙄 Este foarte buna :mrgreen: Merita facuta 😉 . Pupici 😳

    Răspunde
  • adynutsa gl
    8 iulie 2010 17:28

    weekend-ul asta voi incerca si eu aceasta reteta,arata foarte bine si vad ca toata loomea o lauda.yamy 😉

    Răspunde
  • Am incercat-o acum o sàptàmànà…..locuiesc in Elvetia…..si credeti-mà cà a fost o nebunie…..màine o fac din nou….dar voi inlocui bananele cu pere……sunt insàrcinatà si bananele nu prea reusesc sà le suport…và dau vesti…….multumesc pentru retetà……

    Răspunde
  • Buna! Te felicit pentru tot ceea ce faci! 🙂

    Răspunde
  • buna. am facut si eu prajitura dupa reteta asta. mi a iesit f buna. am luat si la serviciu si a avut mare succes, inca o colega mi a cerut reteta sa faca si ea :). trebuie sa mentionez k a fost prima mea prajitura :D. duminik o sa fac si “prjajitura desteapta”. multumesc mult pt retete 🙂

    Răspunde
  • 😯 WOW BABY ??? ARATA BETON ! ASTA FAC SI EU IN ACEST WEEKEND. SA DUS PE APA SAMBETEI DIETA MEA. 😛

    Răspunde
  • salut…uite inca o prajitura pe care o fac…pare ff gustoasa…ms pt reteta….miami..!!!! 😉

    Răspunde
  • 😛 AM FACUT O , A IESIT FF BUNA . NICI NU MA ASTEPTAM. E SUPER BUNA . 😉 SALUTARI DIN ANGLIA.

    Răspunde
  • Buna!
    Prajitura este un deliciu.. e a patra pe care o fac astazi intr-o luna jumate! La prima prajitura am pus poza cu rezultatul pe Facebook si numerosi prieteni mi-au cerut reteta..asa ca i-am redirectionat spre tine! Site-ul asta e o binecuvantare! Mama vine azi la mine si sigur o sa fie impresionata! 😀
    Te pup si numai bine de la Firenze!
    Cristina.

    Răspunde
  • buna …am pus untul si ciocolata toate bune pana ce sau topit…in momentul cand am pus zaharul sa taiat ca maioneza…:((…nu inteleg de ce…?….

    Răspunde
  • offffffff…si cat mi-am dorit sa incerc reteta asta …chiar ma dezamagit:(

    Răspunde
  • am si eu o priblema.nu mi se topeste zaharul deloc ba chiar s-a ingrosat compozitia.ce sa fac?

    Răspunde
  • asa sa intamplat si la mn nu se topea zaharul deloc… zici k era o mamaliga :)) … apoi am lasat-o la foc mic sa se topeasca si s-a taiat… 🙁 …

    Răspunde
  • Anaaa ti-a iesit prajiturika ?…mie daaaaaa ….acum mi-a iesit…a fost un deliciuuuu:X… 😉

    Răspunde
  • brumariu alexandra
    26 februarie 2011 21:59

    mie nu mi sa taiat caci am aragaz electric cu plita si atunci cand opresc aragazul plita ramane calda si nu am avut niciun fel de problema nici nu sa taiat …. 😉 probabil trebuie la foc foarte mic…

    Răspunde
  • daria barbu
    13 martie 2011 13:34

    buna 😀 😀 😀 😀 ….

    Răspunde
  • Daria Barbu
    20 martie 2011 11:27

    am mai incercat si nu mia reusit din cauza zaharului….trebuie zahar tos sau pudra? 🙁 😐 😥 ❗

    Răspunde
  • Buna,
    Am incercat reteta si mi-a iesit o bunatate, mai ales ca tu chiar stii sa explici fiecare pas.
    Multumesc pentru ca mi-ai deschis pofta pentru gatit. Atunci cand citesc retetele si explicatiile tale mi se pare totul atat de simplu si usor incat le visez noaptea
    O zi buna iti doresc!

    Răspunde
  • Buna Andreea, spune-mi te rog cum ai facut pana la urma cu zaharul care nu se topea? Multumesc.

    Răspunde
  • draga Iulia, retetele tale sunt minunate…
    admir faptul ca ne oferi informatii suplimentare cum ar fi dimensiunile tavii. sper sa imi reuseasca aceasta reteta. apropo.. blatul trebuie insiropat? 🙄

    Răspunde
  • o sa incerc si eu reteta asta sper sa imi iasa 😛

    Răspunde
  • cel mai reusit site de acest gen… am facut deja 3 retete de aici si mi-au iesit suuuper… azi e a doua oara cand fac negresa cu banane.
    PT MONICA: prima oara cand am facut reteta aceasta, am intampinat aceeasi problema… nu se topea zaharul, desi amestecasem in compozitie vreo juma’ de ora… apoi m-am enervat si am inceput sa adaug oualele conform specificatiilor… si surpriza: zaharul s-a topit iar compozitia a devenit foarte cremoasa…

    Răspunde
  • Este super prajiturica… am incercat sa o fac.. a iesit super 😀 Merci, Iulia, de reteta 😆

    Răspunde
  • a iesit bombaaaaaa!!!!! i-am inebunit pe toti!!!!! si am recomandat tuturor site-ul!!!!!

    Răspunde
  • Buna, Monica.. am lasat-o la foc mic, am mestecat incontinu.. sa stii ca a durat ceva… am rsp. cam trz… te rog sa imi zici daca ti-a iesit… 😀 … o zi placuta.. :* ..

    Răspunde
  • Buna tuturor! Aseara am facut si eu aceasta super negresa cu banane, a iesit perfect, pufoasa, gustoasa si arata exact k in pozele de mai sus!
    Acum sunt la servici, am adus si colegelor sa vada… ce buna este! 😉 Daaa… nici la mine nu s-a topit zaharul desi am amestecat f mult, dar dupa ce am pus oualele pe rand s-a topit si zaharul… nu este nici o problema… sigur va iese buna, nu va faceti griji cu zaharul! 😉
    O zi frumoasa!

    Răspunde
  • am facyt reteta! yeyyyy,, si a iesit f f f buna, dar s-a ars un pic dedesubtul (desi am facut totul ca la carte, zic eu). orikm a fost foarte buna. o sa mai fac si alte retete d la tn pt k sunt foarte bn ilustrate si explicate, multumim!!!

    Răspunde
  • super prajitura!! grozava reteta!! multumesc mult de sugestie! m-am confruntat si eu cu problema zaharului care nu s-a topit in combinatie cu ciocolata si untul, dar dupa ce am incorporat si ouale, zaharul s-a dizolvat foarte bine. cu siguranta voi retine reteta pentru viitor, si voi incerca si altele. toate cele bune!

    Răspunde
  • =P~ …… super prajitura!!! acum incerc si eu, e la cuptor.. abia astept sa o scot 😀 .. multumesc frumos pentru reteta.. pupici

    Răspunde
  • super buna prajitura :-bd , multumesc mult ptr reteta, am incercat’o si cu alte fructe si a iesit la fel de buna 😉 Salutari din Madrid 🙂 :*

    Răspunde
  • supeeeer tare,o voi pregati de Craciun…… :X

    Răspunde
  • am bagat -o la cuptor sa vedem ce iese :*
    Sper sa fie ok..am urmat instructiunile pas cu pas doar ca ..eu am pus si lapte ,iar in loc de praf de copt am pus bicarbonat (nu am gasit praf de copt aici unde stau eu ) dar sper sa fie ok.. ;;)

    Răspunde
  • PRajitura ta arata mult mai bine ca a mea 😥
    De gustoasa e gustoasa …

    Răspunde
  • Am si eu o intrebare: in loc de tigaie, pot folosi forme pentru briose?

    Răspunde
  • Yeyyyy.. prima mea praji si e chiar mancabila 😀 ! Tare reteta, doar ca eu, personal, si imi pare rau ca nu mi am ascultat instinctul, as fi pus o banana in plus! Acum am scos o si am gustat o de pe margine, poate sunt mai multe bucatele de banana, sper, in mijloc pfua! Dar e buna si foarte satioasa 🙂 ! < 😛

    Răspunde
  • Reteta pare deliciosa si f.f simpla fata de clasica negresa. O voi prepara cat de repede.

    Răspunde
  • kluska ingrid
    5 mai 2012 22:32

    Buna , super frumoasa prajitura……..sper sa imi iasa si mie la fel de buna si frumoasa ca a ta…pt ca o fac maine de ziua mea in loc de tort …..ceva dulce pentru invitati…asa ca ureaza-mi noroc….te pup

    Răspunde
  • cristina
    8 mai 2012 21:06

    Foarte buna. :-bd Jumatate de tava deja e imancata. A doua tava e in cuptor. Sa mai spun ca suntem la cura de slabire cica… Felicitari, un blog foarte reusit, cu retete yummi, yummi!

    Răspunde
  • Buna, as dori si eu sa stiu la cate grade celsius trebuie sa fie cuptorul?

    Răspunde
  • Buna !
    Super reteta, am de gand sa o incerc.. dar vroiam sa te intreb daca in loc de ciocolata as putea folosii cacao.. si cam cata, in caz ca se poate.. 😀

    Răspunde
  • Buna. Foarte buna! mi-a iesit exact ca a ta si cred ca si la fel de buna, pentru ca am primit multe laude, eu am facut-o cu pere… multumesc pentru reteta. si mi-a cerut siteul si o prietena, deci o sa ai un vizitator in plus. La multi ani si un an nou, mai bun!

    Răspunde
  • zahar pudra in loc de tos ar fi gresit?

    Răspunde
  • am probat-o si eu, si ce sa va spun =P~ , nu a apucat sa se raaceasca si a fost terminata de mancat, decat ca sunt incepatoare si mi sa cam prins de tava putin 😥 , dar, oricum, este ff delicioasa, multumesc de reteta si felicitari

    Răspunde
  • am incercat-o si eu…. sper sa imi fi iesit prajiturica, acum e la racit…. am crezut ca e prea mult 50 min. la cuptor, dar chiar are nevoie de atita…. putin mi s-a prins de hirtia de copt, dar e ok…. pusi ptr reteta, am facut si tiramisu…. demential!!!

    Răspunde
  • Felicitări pentru acest site minunat! Aș vrea să știu, te rog, la câte grade trebuie să fie pus cuptorul? Începătoare, ce să-mi faci! 😀 Ține-o tot așa! :-bd

    Răspunde
  • Buna,

    Voiam sa iti multumesc pentru toate aceste retete, sunt minunate si explicate foarte atent. Am incercat ciorbita radauteana cu pui si negresa cu banane si mi-au iesit excelent…cred k datorita tie.
    Multumesc pentru ajutor si pentru acest site bine venit pentru novici in bucatarie.

    Răspunde
  • cum sa se topeasca zaharul mai repede?

    Răspunde
  • f. f. foarte buna

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu