Muffins cu gem de fragute

Muffins cu gem de fragute

Muffins cu gem de fragute

Muffins cu gem de fragute

Muffins cu gem de fragute

Muffins cu gem de fragute

Muffins cu gem de fragute

Ingrediente:

Muffins cu gem de fragute

300g faina
120g zahar tos
110g margarina
1 plic praf de copt
2 plicuri zahar vanilinat
2 linguri lapte
2 oua
Un praf de sare
200ml frisca lichida
Gem de fragute (puteti folosi orice alt gem sau crema de ciocolata)

Mod de preparare:
Intr-un castron punem faina, adaugam praful de copt, zaharul vanilinat, zaharul tos, un praf de sare si amestecam toate ingredientele, pana la omogenizare.

Muffins cu gem de fragute

Intr-un alt castron, punem ouale, adaugam margarina care trebuie sa fie moale, la temperature camerei si mixam totul cu mixerul pana la incorporare.

Muffins cu gem de fragute

Muffins cu gem de fragute

Muffins cu gem de fragute

Adaugam laptele si mixam in continuare.

Muffins cu gem de fragute

Peste compozitia obtinuta adaugam faina in care am incorporat celelalte ingrediente si amestecam pana omogenizam compozitia.

Muffins cu gem de fragute

Muffins cu gem de fragute

Intr-un bol batem frisca cu mixerul pana se intareste si o adaugam peste compozitia rezultata mai sus si amestecam cu o spatula pana la o incorporare completa.

Muffins cu gem de fragute

Muffins cu gem de fragute

Muffins cu gem de fragute

Luam o tava pentru muffins si o tapetam cu hartie speciala pentru muffins.

Muffins cu gem de fragute

Punem in fiecare hartiuta, cate o lingura din compozitia de muffins. Mie mi-au iesit 12 muffins.

Muffins cu gem de fragute

Muffins cu gem de fragute

Punem in mijlocul fiecarei muffins cate o lingura de gem de fragute. Facem in asa fel incat sa “indesam” cu lingura gemul in interiorul mufiinsurilor. Punem tava in cuptorul preincalzit si lasam la copt timp de 30 minute.

Muffins cu gem de fragute

Muffins cu gem de fragute

Muffins cu gem de fragute

Muffins cu gem de fragute

Muffins cu gem de fragute

Muffins cu gem de fragute

Muffins cu gem de fragute

Muffins cu gem de fragute

Muffins cu gem de fragute

Muffins cu gem de fragute

Muffins cu gem de fragute

, , , ,
Articolul următor
Muffins bicolore

Retete diverse

6 comentarii. Leave new

  • 1. Cate oua sunt necesare la reteta ? In lista de ingrediente nu sunt trecute ouale, iar in fotografie sunt doua bucati ???????
    2. Muffins = briose. Sau chiar nu mai putem decat sa ne fandosim (job = slujba, printare = tiparire, etc)

    Răspunde
  • Buna Eugen, imi cer scuze ca am omis ouale din lista de ingrediente, se folosesc 2 oua, referitor la utilizarea termenului muffins in loc de briose, chiar nu este vorba nici pe departe de fandoseli, asa era titlul retetei, asa l-am preluat, nu m-am gandit ca ar putea deranja atat de mult folosirea lui… O zi buna iti doresc si te mai astept pe blog daca iti face placere!

    Răspunde
  • te rog, spune-mi in timpul coacerii, cum trebuie sa fie focul?
    adica, se coc la foc potrivit, moale, sau incins?

    Răspunde
  • Giulia, eu de obicei le coc mai intai la un foc mai incet apoi cresc usor flacara, poate pana aproape de mediu.
    Vezi tu, problema asta cu focul si timpul coacerii, este putin cam delicata, difera foarte mult de la un cuptor la altul, de la cat de incins este cuptorul in prealabil…
    Ideea de baza este ca atunci cand coci este cel mai bine sa supraveghezi in permanenta preparatul si sa ii urmaresti evolutia, astfel iti poti da seama singura dupa felul cum arata cum trebuie sa fie focul si cat de mult mai trebuie lasat in cuptor. Sper ca sfaturile mele sa iti fie de folos. Te pup si te mai astept in vizita!! 😉

    Răspunde
  • grozava reteta, abia astept sa o fac in acest weekend … multumesc mult de idee

    Răspunde
  • Am si eu o mica nelamurire. In reteta ai scris de 2 linguri de lapte, insa in poza ai un pahar de lapte si din cate vad ai turnat din el. Deci e un pahar de lapte sau 2 linguri? Multumesc.

    ps: arata foarte bine muffinsurile, vreau sa fac si eu astazi insa nu am inteles cat lapte trebuie. apropo, crezi ca ar iesi bine facute doar in hartiuta pt muffins? nu am forma speciala.

    Răspunde

Lasă un răspuns la Adriana Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu