Ingrediente:
300g faina
120g zahar tos
110g margarina
1 plic praf de copt
2 plicuri zahar vanilinat
2 linguri lapte
2 oua
Un praf de sare
200ml frisca lichida
Gem de fragute (puteti folosi orice alt gem sau crema de ciocolata)
Mod de preparare:
Intr-un castron punem faina, adaugam praful de copt, zaharul vanilinat, zaharul tos, un praf de sare si amestecam toate ingredientele, pana la omogenizare.
Intr-un alt castron, punem ouale, adaugam margarina care trebuie sa fie moale, la temperature camerei si mixam totul cu mixerul pana la incorporare.
Adaugam laptele si mixam in continuare.
Peste compozitia obtinuta adaugam faina in care am incorporat celelalte ingrediente si amestecam pana omogenizam compozitia.
Intr-un bol batem frisca cu mixerul pana se intareste si o adaugam peste compozitia rezultata mai sus si amestecam cu o spatula pana la o incorporare completa.
Luam o tava pentru muffins si o tapetam cu hartie speciala pentru muffins.
Punem in fiecare hartiuta, cate o lingura din compozitia de muffins. Mie mi-au iesit 12 muffins.
Punem in mijlocul fiecarei muffins cate o lingura de gem de fragute. Facem in asa fel incat sa “indesam” cu lingura gemul in interiorul mufiinsurilor. Punem tava in cuptorul preincalzit si lasam la copt timp de 30 minute.