Muffins bicolore

Un muffin este o pâine mică, sub formă de tort . Muffins-urile au bazele rotunde, vârfuri rotunjite și, de obicei, sunt dulci. Acestea sunt, de obicei consumate la micul dejun, dar pot fi consumate la orice altă masă.

Muffins bicolore

Muffins bicolore

Muffins bicolore

Muffins bicolore

Muffins bicolore

Ingrediente:

Muffins bicolore

400g faina
200g zahar tos
4 oua
150ml lapte
130g unt
1 plic praf de copt
3 linguri cacao
2 esente de rom Dr. Qetker
2 pliculete de vanilie Dr. Qetker

Glazura de ciocolata pentru ornat

Mod de preparare:

Punem faina intr-un bol, adaugam pliculetul de praf de copt si amestecam pana la o incorporare completa.

Muffins bicolore

Intr-un bol punem untul, si il punem la topit in cuptorul cu microunde, il lasam pentru cateva secunde, pana vedem ca incepe sa se topeasca. Dupa topire il lasam sa ajunga la temperature camerei inainte de a-l incorpora in compozitie.

Muffins bicolore

Punem ouale intr-un castron, adaugam zaharul si mixam 5 minute pana isi tripleaza volumul.

Muffins bicolore

Muffins bicolore

In compozitia rezultata adaugam untul topit si racit in prealabil, laptele si mixam din nou pana la omogenizare.

Muffins bicolore

Muffins bicolore

Peste aceasta compozitie adaugam faina in ploaie si amestecam usor cu spatula de jos in sus pana se inglobeaza totul.

Muffins bicolore

Muffins bicolore

Compozitia rezultata o impartim in 2 parti egale si o punem 2 castroane separate.
Intr-un castron – cu o parte din compozitie – adaugam 2 pliculete de zahar vanilinat si amestecam pana la incorporare.

Muffins bicolore

Muffins bicolore

In cea de a doua parte a compozitiei, adaugam esenta de rom si cacaoa si amestecam, pana la omogenizare.

Muffins bicolore

Dupa ce am obtinut ambele compozitii, tapetam cu hartiute o tava speciala pentru 12 muffins.

Muffins bicolore

Punem in fiecare hartiuta prima data din compozitia simpla cu vanilie (cea alba), suntem atenti sa repartizam compozitia astfel incat sa ajunga egal in toate cele 12 hartiute de muffins.

Muffins bicolore

Peste compozitia alba punem compozitia cu cacao, astfel incat sa ajunga egal pentru toate cele 12 muffins-uri.

Muffins bicolore

Introducem tava in cuptorul preincalzit si lasam la copt pentru 20-25 minute, la foc mic, apoi mediu. Se poate face testul cu scobitoarea, inainte de a scoate tava din cuptor pentru a fi siguri ca sunt coapte muffins-urile.

Muffins bicolore

Dupa ce s-au copt, scoatem muffins-urile pe un gratar si le lasam la racit, putem sa le ornam cu glazura de ciocolata, de orice culoare, zahar pudra sau orice altceva dorim.

Muffins bicolore

Muffins bicolore

Muffins bicolore

Muffins bicolore

Muffins bicolore

, , , ,
Articolul precedent
Muffins cu gem de fragute
Articolul următor
Fursecuri Ovis Molis

Retete diverse

30 de comentarii. Leave new

  • Splendide briosele, iar prezentarea este de milioane !!!! Le-as manca dimineata, la pranz si seara…..:-) Te pup !!!

    Răspunde
  • :)) Multumesc mult, Ginette!!! Te pppup!!

    Răspunde
  • que lindos ficaram e tao bons,jinhosssssss

    Răspunde
  • Le trimiti la comanda ? 😀

    Răspunde
  • Belinhagulosa, obrigado muito!!  I’ espera para que você visite-me outra vez!!!!!! 🙂

    Răspunde
  • Mircea, nu m-am ocupat de comenzi pana acum, dar niciodata nu se stie… :)))

    Răspunde
  • Super arata 😯 . Unde gasesc hartiute pentru Muffins?

    Răspunde
  • Multumesc mult, Diana! Hartiutele pentru muffins eu le-am luat din Real si Metro, aici le gasesti sigur, insa s-ar putea sa fie si in alte hipermarket-uri. Te pup si te mai astept!! 😉

    Răspunde
  • maine o face si mami……iupiiiii…..dupa reteta ta bineinteles 😉 ….pupici

    Răspunde
  • Ma bucur, Karina! Sper sa fie pe gustul tau, spor la reteta!! 😉

    Răspunde
  • am facut impreuna cu mami reteta si vreau sa spun ca au iesit sooper bune numai nu au fost foarte dulci….poate ca dece nu am pus si topping de ciocolata(cand am fost la cumparaturi am uitat sa cumparam)…..data viitoare sper nu nu mai uitat si vom pune un pic mai mult zahar…..cu toate astea este o reteta foarte buna

    Răspunde
  • Karina, ma bucur ca ti-au placut, daca consideri ca nu sunt suficient de dulci, poti sa mai adaugi in compozitie zahar!! Pup!

    Răspunde
  • Daca sunt la fel de bune precum arata atunci merita facute cu siguranta. Excelente poze.

    Răspunde
  • Superpicant, sper sa fie pe gustul tau reteta!! Spor la gatit!! Sarbatori fericite, cu multa liniste si bucurie, alaturi de cei dragi tie!!

    Răspunde
  • uffff ce bine arata!din pacate n-am tavita(forma)pt ele si nici hartiute. gasisem tavite pe un site dar erau de silicon si costau o gramada de bani. bine, nu chiar o gramada, dar avand in vedere ca tocmai mi-am luat o presa de waffe mai astept cu investitia. voi ce fel de forme folositi?
    oricum multumesc de reteta, m-am bucurat vizual 🙂 super site felicitari pt munca ta.

    Răspunde
  • Tavita de teflon si hartiute pt muffins se gasesc in orice supermarket (eu luat din Selgros), exista si din silicon, dar sunt mai scumpe.
    Foarte util site-ul, imaginile sunt minunate, felicitari!

    Răspunde
  • Buna Iulia,

    Am facut astazi aceasta reteta de briose si a iesit minunat!!! Am pus insa un pic mai mult zahar (dupa ce am citit commentul Karinei si cum mie imi plac briosele mai dulci, trebuia) si la partea din compozitie cu cacao, am mai pus niste lapte la sfaturile mamei pentru ca parea prea tare si s-ar fi dus la fund. Au iesit perfect, nu pot atasa poza din pacate.

    Felicitari pt.site, tine-o tot asa! Mie mi-ai deschis apetitul pt. “bucatarit”!

    Răspunde
  • KikiNicole
    10 mai 2011 17:14

    Am facut aceste Muffins-uri, in weekend, au iesit excelente, pufoase si inalte, exact ca in pozele afisate de dumneavoastra. Felicitari pentru tot ce ceea faceti aici. De laudat. Multumiri, Nico

    Răspunde
  • KikiNicole
    12 mai 2011 11:20

    p.s. am si poze cu muffins-urile facute de mine, insa, nu stiu cum sa le postez.

    Răspunde
  • Buna tuturor!

    Iulia, felicitari pentru tot ceea ce faci! Am incercat multe retete si toate au iesit absolut delicioase!
    Acum vreau sa incerc si briosele care arata demential! Am gasit hartiute de copt in Kaufland, 11.9lei 100buc, insa tava nu am reusit sa gasesc. Hartiutele mi se par destul de tari (sunt mai mult cosulete) si as vrea sa incerc sa le pun direct in tava cuptorului, fara tava speciala pentru briose. Oare risc prea mult? Astept parerile voastre de experte/ti!
    Pup si la cat mai multe retete!

    Răspunde
  • buna, daca nu am tava speciala si le pun compozitia in hartiile speciale si apoi intr-o tava normala dreptunghiulara… e vreo problema? adica risc sa se imprastie aluatul? ❓ 🙄

    Răspunde
  • maria si vasile din Florida
    29 iulie 2011 1:30

    Sunt super. Eu le-am facut dupa reteta ta fara cacao, si in interior am pus ciocolate chips, bune rau.ciocolata e semidulce si au fost f.bune, nici prea dulci.
    Am sa fac aceasta reteta si fiindca reusesc 100%. :-bd

    Răspunde
  • de unde ai luat tava de muffins, ca eu nu gasesc nicaieri..si locuiesc in Cluj…asa ca ai vreo sugestie?

    Răspunde
  • hilda… cauta pe google pentrucopt.ro si vei gasii acolo si tava si hartiute

    Răspunde
  • eu inca nu am incercat reteta dar cred ca o sa imi placa la nebunie
    si am sa le recomand tuturor prietenilor.

    Răspunde
  • Am facut acesti muffinsi, sunt deliciosi!!! II poti vedea pe blogul meu, Multumesc de reteta! O zi buna sa ai!

    Răspunde
  • Buna! Am gasit tava pt briose la Real, chiar saptamana trecuta!

    Răspunde
  • Am facut briosele dupa aceasta reteta si au iesit foarte bune! in loc de esenta de rom am folosit esenta de portocale si in loc de cele 2 pliculete de vanilie, zahar cu scortisoara iar pe deasupra am glazurat toata suprafata. yummyyy!

    Răspunde
  • Acum le incerc! E prima data cand fac briose si sunt foarte incantata!!

    Răspunde
  • Le.am făcut și eu.
    Sunt bune dar “nu am căzut pe spate “.

    Tava am cumpărat de la chinezi cu 16 lei tava din silicon de 12 briose.
    Și hârtiuțe de pus în forma tot d3 la ei 4.50 lei 100 buc.
    A meritat investiția.
    O sa le mai fac cu mici adăugiri pana ies pe gustul meu.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu