Mucenici muntenesti

Mucenici muntenesti

Mucenici muntenesti

Mucenici muntenesti

Mucenici muntenesti

Ingrediente:

Mucenici muntenesti

Pentru aluat:
250g faina
120ml apa calduta
Un praf de sare

Pentru sirop:
2 litrii apa
Un praf sare
300g zahar
3 linguri miere
Coaja rasa de la o lamiae
2 fiole esenta de rom
2 pliculete zahar vanilinat
200g samburi de nuca

Mod de preparare:
Avem nevoie de samburi de nuci, pe care ii punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pe care ii dam la cuptor, la foc mic, pentru aproximativ 10 minute.

Mucenici muntenesti

Dupa ce samburii de nuca s-au rumenit foarte usor, ii scoatem din cuptor si ii sfarama (nu foarte tare) cu un sucitor.

Mucenici muntenesti

Dam coaja de la o lamaie pe razatoarea mica.

Mucenici muntenesti

Intr-un castron punem faina, adaugam un praf de sare, apa si amestecam totul pana obtinem un aluat elastic, care nu se lipeste deloc de mana.

Mucenici muntenesti

Mucenici muntenesti

Suprafata pe care formam mucenicii, nu trebuie sa fie infainata (aluatul mie mi-a iesit foarte bine, nu a fost lipicios deloc, ca atare l-am putut lucra cu foarte mare usurinta.). Luam bucatele foarte mici de aluat, pe fiecare in parte, le rulam intre suprafata de lucru si podul palmelor pana obtinem un rulou de aproximativ 7cm si subtire. Din ruloul obtinut, formam un cerc, apoi il incolacim in forma de 8.

Mucenici muntenesti

Mucenici muntenesti

Toti mucenicii obtinuti ii punem la uscat pe o coala de hartie, pana a doua zi.

Mucenici muntenesti

A doua zi, dupa ce s-au uscat putem sa-i preparam.

Mucenici muntenesti

Intr-o cratita punem 2 litrii apa, adaugam zaharul tos, pliculetele de zahar vanilinat, un praf de sare si aducem la fierbere.

Mucenici muntenesti

Cand incepe apa sa fiarba, adaugam in cratita si mucenicii si ii lasam sa fiarba pana se inmoaie (eu i-am fiert aproximativ o ora). In timpul fierberii amestecati din cand in cand in cratita sa nu se lipeasca mucenicii unii de altii.

Mucenici muntenesti

Mucenici muntenesti

Cand sunt suficienti de fierti, adaugam mierea, coaja rasa dxe la o lamiae, esentele de rom si nuca si amestecam. Daca va place scortisoara, puteti sa adaugati si scortisoara, eu nu am pus ca nu prea ma omor dupa ea. Mucenicii gatiti astfel, se pot servi atat calzi cat si reci.

Mucenici muntenesti

Mucenici muntenesti

Mucenici muntenesti

Mucenici muntenesti

Mucenici muntenesti

Mucenici muntenesti

Mucenici muntenesti

21 de comentarii. Leave new

Excelent arata!
Iulia scumpo, ti-am daruit trei premii frumusele care te asteapta la mine pe blog 🙂 pentru tine si apetisantul tau blog!
Pupici si un week-end excelent!

Răspunde

Dana draga, iti multumesc mult pentru cuvintele frumoase si premii. O sa trec sa le ridic!! Pupp!! Un weekend placut iti doresc!! 🙂

Răspunde

Pe langa faptul ca arata minunat, imi inchipui cat de buni sunt!
Abia astept sa fac saptamana viitoare!
Felicitari pentru toate retetele! E cel mai frumos blog culinar pe care l-am vazut!

Răspunde

Cristina, iti multumesc pentru aprecieri, ma bucur ca vrei sa incerci reteta de Mucenici Muntenesti. Spor la gatit si te mai astept in vizita!! Te pup!! 😉

Răspunde

Cautam o idee de facut mucenici muntenesti fara sa fiu nevoita sa-i fac de mana (nu prea am timp liber) si am dat peste site-ul tau si am inceput sa citesc. Ce mi-a atras atentia, pe langa foarte apetisantele poze, sant micii ghiocei de care imi este asa de dor si pe care nu-i pot gasi in Canada. Oricum am luat reteta de mucenici moldovenesti si ii voi incerca. Daca vor fi la fel de buni cat sant de frumosi in poze vor fi un succes.

Răspunde
catalinaclt
8 martie 2010 15:58

😉 😐 😡 😈 🙂 😯 🙁 🙄 😛 😳 😮 :mrgreen: 😆 😆 😆 😆 💡 😀 👿 😥 8) ➡ 😕 ❓ ❗

Răspunde

Draga Ruxandra, cat ma bucur ca iti place site-ul, iti multumesc mult pentru aprecieri si te mai astept in vizita! Sper ca reteta de Mucenici sa-ti fi reusit si sa fi fost pe gustul tau!! Un week-end frumos iti doresc! 😉

Răspunde

EXCELENT blog! Felicitari! Totul este minunat: descrierea retetelor, imaginile sunt foarte frumoase, preparatele arata excelent. O artista desavarsita din toate punctele de vedere: culinar, arta foto, prezentare preparate, exprimare. Sunt de-a dreptul impresionata (cred ca se vede :)))) ). Succes in continuare!

Răspunde

Intr-adevar sunt foarte buni! Eu fac si muntenesti si moldovenesti, si in fiecare an mai aduc imbunatatiri – si la tine am gasit nuca usor rumenita. Eu mai pun si un praf de scortisoara si ies super!!!
Pupici si multumiri pentru ideile bune!

Răspunde
steluta petre
9 martie 2011 9:21

arata foarte bine, ii fac si eu imediat, ceilalti moldovenesti sunt in masina de paine la dospit. multumesc pentru superbele tale retete

Răspunde

super site-ul asta, o gramada de retete gustoase si usor de facut, datorita modulul in care sunt explicate fiecare etapa a prepararii…. bravo!!

Răspunde
liliana chiru
13 februarie 2012 22:49

:X imi place sa gatesc f multpentru famiilia mea ;;)

Răspunde
liliana chiru
13 februarie 2012 22:52

iubesc :X bucataria :X :-bd

Răspunde

:-bd SUNT BANATEANCA SI MAMA NE FACEA CEI 40 DE MUCENICI. ACUM E RANDUL MEU SA FAC COPIILOR :-bd . RETETA PERFECTA!!

Răspunde

yamiiii… foarte frumos. acum ma duc sa pregatesc si eu niste mucenici :-bd :-bd :-bd

Răspunde

ai vreo reteta de tort de clatite

Răspunde
catrinescu andra
6 aprilie 2012 14:48

ador mucenici mult de tot :-bd sunt munteanca si nu vreau sa fac laude, dar mucenici munteni sunt cei mai buni din toata tara

Răspunde
catrinescu andra
6 aprilie 2012 14:50

va iubim mult. spor la retete si mai buna…. dar nu cred ca exista

Răspunde

Ce bine impare ca am gasit website-ul cu retete. O sa incercam Cozonac si Mucenici. Wish us luck! 😀

Răspunde

Aluatul nu trebuie lăsat la dospit, il luam imediat la întins? Reteta pare super delicioasa

Răspunde

Multumesc mult eu face acum si sper sa iasa bine , multumesc nu am min at mucenici de cind eram mica

Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu