Ingrediente:
1 nivel de blat vanilie pentru tort
Pentru ornat
kiwi
capsuni
wafe
Crema cu piersici
200 g piersici din compot
3 linguri zahar tos
100 ml suc compot de piersici
2 pliculete gelatina
1 plic frisca
150 ml lapte pentru batut frisca
1 plic zahar vanilinat
Crema cu capsuni
350g capsuni
5 linguri zahar tos
250g mascarpone
2 pliculete gelatina
1 plic frisca
150ml lapte pentru batut frisca
Mod de preparare:
Crema cu piersici
Se pun la scurs piersicile din compot, dupa care se taie cubulete. Gelatina se pune la inmuiat in sucul de compot timp de 10 minute, apoi se toarna peste piersicile din compot si se amesteca la cald 2 minute, apoi se lasa la racit.
Se bate praful de frisca cu 3 linguri de zahar tos si cu laptele pana ce se intareste bine. Frisca obtinuta se amesteca cugelatina cu piersici – racita in prealabil – pana obtinem o crema, pe care o vom pune la frigider pana pregatim cea de a doua crema – insa nu foarte mult timp.
Crema de capsuni
Se spala capsunile si se lasa la scurs. Dupa ce s-au scurs capsunile se pun intr-un bol si se paseaza cu blender-ul pana obtinem un piure. Peste pireul de capsuni adaugam zaharul tos si branza mascarpone si amestecam.
Punem un pliculet de gelatina la dizolvat in 150ml apa pe baie de aburi, dupa ce sa dizolvat adaugam gelatina peste pireul de capsuni amestecam pana la omogenizare, dupa care lasam la racit.
Batem praful de frisca cu laptele pana devine tare si adaugam frisca obtinuta peste pireul de capsuni cu mascarpone amestecand pana obtinem o crema omogena.
Dupa ce am preparat ambele creme, pregatim 6 cupe sau boluri. Faramitam in fiecare cupa cate putin din blatul de tort, punem peste crema cu piersici apoi crema cu capsuni si ornam cu cate o feliuta de kiwi, o capsuna si o bucatica de wafa, sau cu altceva dupa preferinte.
Se pune la frigider pentru cel putin o ora si apoi se serveste rece. Este un desert minunat si racoros.