Mirodeniile şi prepararea reţetelor

Cate ceva despre mirodenii

Iata cateva lucruri, bune de stiut, despre mirodeniile cel mai des intalnite, folosite la prepararea retetelor:

  • Anasonul vine din Egipt, Mexic sau Spania si este extras din fructele de anason stelat, anasonul da un gust mai fin mancarurilor pe baza de ciperci si peste;
  • Coriandrul provine din India si Sri Lanka, se foloseste la fripturi si vanat;
  • Cuisoarele provin din estul Indiei si Madagascar, se folosesc la sosuri si prajituri;
  • Chimbirul este importat din Asia si America de Sud, fragezeste mancarurile din carne;
  • Kardamomul este importat (de obicei) din India, face parte din aceeasi familie cu ghimbirul, se foloseste la condimentarea preparatelor pe baza de carne;
  • Nucusoara este fructul nucului tamaios si provine din Indonezia si Sri Lanka, se pune in salate si mancaruri cu carne. Nu folositi nucusoara mai veche de un an, deoarece pot aparea tot felul de micoze periculoase;
  • Scortisoara vine mai ales din Sri Lanka, se foloseste la sosuri si prajituri, batoanele de scortisoara sunt mult mai aromate decat praful;
  • Sofranul se cultiva in zona Marii Mediterane si, in special, in Spania, se pune in orez si in cozonac pentru a le da o culoare galbena-aurie.
,
Articolul precedent
Mere uscate, la cuptor
Articolul următor
Suc de mere şi morcovi

Retete diverse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu