Mere uscate, la cuptor

Mod de preparare:
Prepararea este foarte uşoară. Se coc în cuptor, la 40-50°C, aproximativ 7 ore. Timpul de coacere a feliilor de măr poate varia, între 6 şi 8 ore, până capătă aspectul unor ineluşe de piele, uşor întărite.

Când sunt gata, se scot pe hârtie de copt şi se acoperă cu un prosop de hârtie. Se lasă să se odihnească, de dimineaţa până seara, timp în care se întorc, când pe o parte, când pe cealaltă, pentru a nu mai lăsa apă. Astfel, se evită formarea mucegaiului.

La gust, sunt foarte bune. Se consumă înmuiate în apă sau aşa cum sunt. Se mai pot pudra şi cu scorţişoară. Mai poartă denumirea şi de “mere corobeţe” (termenul fiind un regionalism), ceea ce înseamnă fructe uscate.

Mere uscate, la cuptor

, ,
Articolul precedent
Rodiile si sucul de rodii
Articolul următor
Mirodeniile şi prepararea reţetelor

Retete diverse

2 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu