Reteta preluata din cartea “Prajituri pentru sarbatori in familie”.

Lingouri londoneze

Lingouri londoneze

Lingouri londoneze

Lingouri londoneze

Lingouri londoneze

Ingrediente:

Lingouri londoneze

Pentru blat
6 galbenusuri
350g zahar
1 plic zahar vanilinat dr. Qetker
Un varf lingurita sare de lamaie (nu e obligatoriu)
250g faina
250g margarina Rama

Pentru bezea
6 albusuri
8 linguri zahar
200g migdale macinate
1 borcan gem de caise
100g migdale maruntite

Mod de preparare:
Separam galbenusurile de albusuri. Punem galbenusurile intr-un castron, adaugam zaharul tos, zaharul vanilinat, un varf de lingurita sare de lamaie – nu este obligatoriu, eu data viitoare nu mai pun – si amestecam totul pana obtinem o spuma. Adaugam faina in ploaie, putin cate putin si amestecam continu, adaugam si margarina si amestecam pana la omogenizare.

Lingouri londoneze

Albusurile le punem intr-un alt bol, le batem spuma cu mixerul, adaugam opt linguri de zahar tos si migdalele macnate si amestecam, pana se incorporeaza totul.

Lingouri londoneze

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, punem blatul, il intindem si nivelam uniform, peste adaugam gemul de caise si deasupra punem spuma de albusuri cu migdale si zahar. Presaram peste prajitura samburi zdrobiti de migdale si introducem tava in cuptorul preincalzit pentru 50-60 minute. Imediat dupa ce s-a copt, taiem prajitura in patratele.

Lingouri londoneze

Lingouri londoneze

Lingouri londoneze

Lingouri londoneze

Lingouri londoneze

Lingouri londoneze

Lingouri londoneze

Lingouri londoneze

Lingouri londoneze

6 comentarii. Leave new

Iulia, prajitura asta o gatea buni mea doar ca ea razalea deasupra aluat. E f buna… Chiar mi-ai dat idee sa o fac. Azi ar fi implinit saraca 73 de ani… A murit anul asta. Fac sigur prajitura ca sa imi amintesc de ea. Te pup :’-*

Răspunde

Ina prajitura despre care zici tu, eu o stiu sub numele de “Prajitura cu aluat ras”, seamana putin cu asta e drept, dar reteta pe care o stiu e totusi altfel decat asta.Te pup!

Răspunde

Excelenta prajitura! S-a mancat in aproximativ 1 ora dupa ce s-a racit. :)) Foarte, foarte, foarte buna… Doar ca eu nu am facut-o cu migdale pt ca n-am avut de unde sa iau si am apelat la alune 😀
Felicitari Iulia!
Sa ne mai incanti cu astfel de retete!

Răspunde

Arata super parajitura ta.Multumesc pentru toate retetele postate.O intrebare:gemul se pune peste aluatul necopt ,nu?Nu se amesteca? as vrea sa o incerc saptamna asta .
Felicitari pentru blog!!!

Răspunde
bisoceanu flory
24 februarie 2012 10:44

buna ziua tuturor : este imposibil de rezistat la aceasta prajitura am o intrebare daca ma poate ajuta cineva-; baietelul mau are intoleranta la gluten *din ce faina si ce cantitate trebuie sa folosecs pentru blat ) astept cu mare nerabdare un raspuns va multumesc
😉 :X

Răspunde

Draga Gourmandine,

Am incercat aceasta reteta a ta si a avut mare success; imi place site-ul tau extrem de mult si este o placere sa citesc si apoi sa fac retetele propuse de tine; am o sugestie, mai mult o rugaminte ca sa usurezi viata celor relativ incepatori in ale dulciurilor, si anume sa indici si dimensiunile vaselor de copt pe care le folosesti, temperatura si gramajul (i.e. in cazul borcanului de gem de caise din “Lingouri Londoneze” am intrat in panica ca nu stiam cit de mare este borcanul, cit de mult gem sa pun, mai ales ca aici gem de caise le gases la borcane de diferite gramaje); altfel, este o incintare site-ul tau.
toate cele bune

Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu