Limbă cu măsline și paste

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

Limba cu masline si paste
Limba cu masline si paste
Limba cu masline si paste
Limba cu masline si paste
Ingrediente:
Limba cu masline si paste
6 limbi porc
vegeta, dupa gust

Pentru sos:
1 ceapa mare
1 morcov mare
5 catei usturoi
200g masline
Sare, piper si vegeta, dupa gust
3 linguri faina
3 linguri zahar
6 linguri cu varf margarina Rama
1 conserva de rosii in sos tomat
2 frunze dafin

Pentru paste:
1 pachet paste
Sare

Mod de preparare:
Intr-o cratita punem apa cu vegeta si limbile de porc spalate, in prealabil. Le lasam la fert circa 3 ore, dupa care le curatam de pielita si le taiem feliute pentru a le adauga in sos.
Limba cu masline si paste
Limba cu masline si paste
Limba cu masline si paste
Limba cu masline si paste
Curatam ceapa si o taiem marunt.
Limba cu masline si paste
Curatam morcovul, il spalam si il dam pe razatoarea mare.
Limba cu masline si paste
Curatam cateii de usturoi si ii dam pe razatoarea mica.
Limba cu masline si paste
Intr-o tigaie adanca, punem 3 linguri cu varf de margarina Rama. Adaugam ceapa si morcovul si le lasam la calit 10-15 minute.
Limba cu masline si paste
Limba cu masline si paste
Limba cu masline si paste
Dupa ce s-au calit, adaugam 600 ml apa si condimentam cu vegeta si lasam la fiert, pana ce morcovul se inmoaie – daca este nevoie, mai putem adauga apa pe parcursul fierberii.
Limba cu masline si paste
Intr-o alta tigaie, adanca, punem 3 linguri de margarina, adaugam faina si o lasam putin la rumenit, punem peste conserva de rosii in sos tomat, adaugam 1l apa si mixam cu blenderul pana obtinem un sos.
Limba cu masline si paste
Limba cu masline si paste
Limba cu masline si paste
Sosul obtinut il turnam in cealalta tigaie peste ceapa si morcovul calit si fiert. Adaugam zaharul, condimentam cu sare si piper si mixam din nou cu blenderul pana pasam bine morcovul si ceapa. Adaugam apoi 2 frunze de dafin, usturoiul si maslinele, limba taiata in feliute in prealabil si lasam totul sa fiarba 10 minute.
Limba cu masline si paste
Limba cu masline si paste
Limba cu masline si paste
Langa acest sos de limba cu masline – pe care il putem servi atat cald, cat si rece – putem pregati si o portie de paste. Intr-o cratita punem apa cu sare, punem cratita pe foc si in momentul in care incepe sa fiarba adaugam un pachet de paste. Fierbem, dupa bunul plac, mai mult sau mai putin, in functie de cum ne plac pastele, aldente sau bine fierte. Dupa fierbere, punem pastele intr-un strecurator si le trecem pe sub un jet de apa rece. Putem sa le adaugam direct in sosul de limba cu masline sau sa le servim, pur si simplu, alaturi.
Limba cu masline si paste
Limba cu masline si paste
Limba cu masline si paste
Limba cu masline si paste
Limba cu masline si paste
Limba cu masline si paste

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed