Leche frita (Lapte fript)

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

Leche frita (sau literalmente „lapte prăjit”) este un desert tipic, din nordul Spaniei. Se face din făina cu lapte și zahăr, până se îngroașă, până la un aluat ferm, care este apoi porționat, prăjit și servit cu o glazură de zahăr și praf de scorțișoară.
Leche frita (Lapte fript)
Leche frita (Lapte fript)
Leche frita (Lapte fript)
Leche frita (Lapte fript)
Leche frita (Lapte fript)
Ingrediene:
Leche frita (Lapte fript)
1 l lapte
150g amidon alimentar
300g zahar
Coaja de lamaie sau portocala
2 oua
3 linguri faina
Ulei pentru prajit

Zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare:
Intr-o cratita punem la fiert 900 ml lapte (din cantitatea totala de lapte necesar)
Leche frita (Lapte fript)
Adaugam in lapte si zaharul tos, iar pentru aroma putem adauga o bucatica de coaja de lamaie sau portocala si un baton de scortisoara (eu nu l-am adaugat pentru ca nu imi place atat de mult scortisoara). Lasam totul pe foc pana incepe sa dea in clocot.
Leche frita (Lapte fript)
Intre timp, intr-un castron punem lapte ramas din cantitatea totala, 100ml, peste adaugam amidonul si amestecam, pana se omogenizeaza.
Leche frita (Lapte fript)
Leche frita (Lapte fript)
Turnam compozitia obtinuta peste laptele cu zahar pus la fiert, si amestecam incontinu, pana compozitia incepe sa se ingroasa.
Leche frita (Lapte fript)
Leche frita (Lapte fript)
Turnam compozitia rezultata intr-un vas (eu am folosit un vas de jena dreptunghiular, puteti folosi si o tava) si lasam la racit.
Leche frita (Lapte fript)
Cand compozitia s-a racit si remarcam ca incepe sa se desprinda de pe vas, punem un tocator deasupra si o rasturnam cu fundul in sus.
Leche frita (Lapte fript)
Taiem compzitia in patrate, marimea o decideti dumneavoastra, pot fi orice forme.
Leche frita (Lapte fript)
Luam 2 farfurii, intr-una spargem ouale si le batem si in alta punem faina.
Leche frita (Lapte fript)
Luam patratel cu patratel, il dam prin faina si pe o parte si pe alta, apoi il dam prin ou, tot asa, pe o parte si pe alta.
Leche frita (Lapte fript)
Intr-o tigaie punem ulei, il incingem bine si punem patratlele de lapte la prajit. Le frigem pe ambele parti dupa care le scoatem pe un servetel de hartie absorbent pentru a absoarbe surplusul de ulei.
Leche frita (Lapte fript)
Leche frita (Lapte fript)
Dupa ce patratelele de lapte fript s-au scurs si s-au racit, le pudram cu zahar pudra. Se pot servi ca atare sau langa o salatica de fructe sau cu sirop sau gem peste.
Leche frita (Lapte fript)
Leche frita (Lapte fript)
Leche frita (Lapte fript)
Leche frita (Lapte fript)
Leche frita (Lapte fript)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Mai multe rețete, referitor la desert spaniol, leche frita