Leche frita (Lapte fript)

Leche frita (Lapte fript)

Leche frita (Lapte fript)

Leche frita (Lapte fript)

Leche frita (Lapte fript)

Leche frita (Lapte fript)

Ingrediene:

Leche frita (Lapte fript)

1 l lapte
150g amidon alimentar
300g zahar
Coaja de lamaie sau portocala
2 oua
3 linguri faina
Ulei pentru prajit

Zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare:
Intr-o cratita punem la fiert 900 ml lapte (din cantitatea totala de lapte necesar)

Leche frita (Lapte fript)

Adaugam in lapte si zaharul tos, iar pentru aroma putem adauga o bucatica de coaja de lamaie sau portocala si un baton de scortisoara (eu nu l-am adaugat pentru ca nu imi place atat de mult scortisoara). Lasam totul pe foc pana incepe sa dea in clocot.

Leche frita (Lapte fript)

Intre timp, intr-un castron punem lapte ramas din cantitatea totala, 100ml, peste adaugam amidonul si amestecam, pana se omogenizeaza.

Leche frita (Lapte fript)

Leche frita (Lapte fript)

Turnam compozitia obtinuta peste laptele cu zahar pus la fiert, si amestecam incontinu, pana compozitia incepe sa se ingroasa.

Leche frita (Lapte fript)

Leche frita (Lapte fript)

Turnam compozitia rezultata intr-un vas (eu am folosit un vas de jena dreptunghiular, puteti folosi si o tava) si lasam la racit.

Leche frita (Lapte fript)

Cand compozitia s-a racit si remarcam ca incepe sa se desprinda de pe vas, punem un tocator deasupra si o rasturnam cu fundul in sus.

Leche frita (Lapte fript)

Taiem compzitia in patrate, marimea o decideti dumneavoastra, pot fi orice forme.

Leche frita (Lapte fript)

Luam 2 farfurii, intr-una spargem ouale si le batem si in alta punem faina.

Leche frita (Lapte fript)

Luam patratel cu patratel, il dam prin faina si pe o parte si pe alta, apoi il dam prin ou, tot asa, pe o parte si pe alta.

Leche frita (Lapte fript)

Intr-o tigaie punem ulei, il incingem bine si punem patratlele de lapte la prajit. Le frigem pe ambele parti dupa care le scoatem pe un servetel de hartie absorbent pentru a absoarbe surplusul de ulei.

Leche frita (Lapte fript)

Leche frita (Lapte fript)

Dupa ce patratelele de lapte fript s-au scurs si s-au racit, le pudram cu zahar pudra. Se pot servi ca atare sau langa o salatica de fructe sau cu sirop sau gem peste.

Leche frita (Lapte fript)

Leche frita (Lapte fript)

Leche frita (Lapte fript)

Leche frita (Lapte fript)

Leche frita (Lapte fript)

, , , ,
Articolul precedent
Castane coapte
Articolul următor
Kiwi in sirop

Retete diverse

15 comentarii. Leave new

  • Mmm ce interesant.. Cred ca e tare bun ce ai facut tu aici 🙂

    Răspunde
  • Edith, reteta a fost ceva nou si pentru mine, n-am mai facut pana acum, este un dulce simplut, da bun. Te pup!! 🙂

    Răspunde
  • da e ff bun..e tipic spaniol!

    Răspunde
  • Asa este Michelle, Leche frita este simplu de preparat si tare tare bun. Pup!!

    Răspunde
  • mmmm suna chiar interesant asta 😀 n-am mai auzit 🙂 cred ca o sa incerc zilele astea. imi plac mult retetele de aici, sunt incepatoare si totusi mi-a iesit bine ce am facut pana acum! thanks for sharing! 🙂

    Răspunde
  • Ayame, nici eu nu mai auzisem de reteta asta pana in momentul in care am incerca-o, mie mi-a placut, daca o incerci sper sa fie si pe gustul tau, spor la gatit si o saptamana frumoasa iti doresc!! 😉

    Răspunde
  • Buna seara. Laptele trebuie fiert bine sau dupa ce a dat intr-un clocot,adaugam din ingrediente?
    P.S. din cauza retelor d-voastra,am inceput sa pun pe mine(un pic) pentru ca numai pozele mi se pun pe inima si cand fac reteta,…. Sucess incontinuare.

    Răspunde
  • Mihaela, laptele trebuie doar sa-l dai in clocot. Spor la gatit si ma bucur mult ca iti plac retetele!! Pupici si te mai astept pe site!! 😉

    Răspunde
  • eu fac mereu acest desert cu singura deosebire ca eu fac un gris cu lapte aromat cu vanilie coaja de lamaie,coaja de portocala si tot asa il intind pe un tocator astept sa se raceasca il tai dreptunghiuri mici ,il dau prin faina si ou si il prajesc iar la sf il dau cu zahar pudra .Niciodata nu am stiut cum ii spune eu ii spuneam gris in ou dar acum stiu ca fac lapte fript

    Răspunde
  • angelica serban
    9 martie 2011 16:26

    interesanta reteta am sa o incerc. 🙁 😉

    Răspunde
  • Asa cum spunea Elena, si eu stiam reteta cu gris, facut un pic mai gros, nu moale si apoi prajit. Stiu reteta de cand eram mica, o facea bunica mea si tare ne placea. Felicitari pt retete si pentru prezentare.

    Răspunde
  • nu ai spus unde se pune faina

    Răspunde
  • arata foarte bine, o s-o incerc 😉 😮 😀 😉 :mrgreen: 8) ❗

    Răspunde
  • am facut-o azi si abia mai am 3 felii 😛 , super buna si rapida 😀 , chiar m-a intrebat cineva de unde tot iau atatea retete si i-am raspuns cu mandrie: de pe gourmandine.ro 😀

    Răspunde
  • Am pierdut o reteta :))) am facut o zilele trecute, un fel de clatite din branza de vaci lapte batut oua etc. Erau umplute cu pui parca offf as vrea gramajele

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu