Reteta preluata de pe Cookaround
Ingrediente:
500g zahar praf
375ml lapte (3,5% grasime)
45g unt (al meu a avut 82% grasime)
2 pliculete zahar vanilinat
Mod de preparare:
Laptele condensat se foloseste in special ca ingredient pentru anumite crème, eu l-am cautat prin hipermarket-uri dar nu l-am gasit asa ca am decis sa-l pregatesc in casa… si vreau sa spun ca nu regret, este foarte simplu de pregatit si tare bun la gust, asadar sa incepem…
Luam o cratita, punem in ea laptele, zaharul vanilinat, zaharul pudra si untul taiat cubulete.
Punem cratita pe foc si lasam la foc mic sa se topeasca untul si zaharul.
Dupa ce untul si zaharul s-au topit, dam focul mai tare iar din momentul in care laptele da in clocot, lasam sa fiarba, timp de exact 10 minute, timp in care amestecam continu in cratita.
Dupa 10 minute, luam cratita de pe foc, o punem cu fundul in chiuveta si lasam apa rece sa curga pe langa cratita, timp in tot acest timp amestecam cu lingura pentru a grabi procesul de racie al laptelui condensate, o sa observati ca, cu cat laptele se raceste, cu atat prinde mai mult consistenta.
Dupa ce s-a racit il puneti intr-un borcanel sau in orice alt recipient cu capac si il pastrati in frigider.
11 comentarii. Leave new
Arata super, dar oare cat timp il pot pastra la frigider?
uite ca niciodata nu am fost curioasa sa vad cum se face laptele condensat! multumesc mult de reteta!
Pozele sunt minunate 😉
Gea, eu l-am pastrat o saptamana in frigider pana l-am folosit. O saptamana frumoasa iti doresc!!!
Ama si eu am tot amanat sa fac reteta, insa acum m-am decis sa pregatesc o prajitura la care am nevoie de lapte condensat si cum nu am gasit in comert, l-am facut in casa.
Multumesc mult, ma bucur ca iti plac pozele!!!
O saptamana frumoasa iti doresc!!
am si eu o neclaritate, laptele este crud,nu?
sigur tr sa punem doar 45g de unt?
am vazut ca tu aveai destul de multe cubulete…si daca ne uitam la paket inseamna sa punem aproape un sfert…ceea ce mie mi s a parut putin si drept dovada,cand l am facut nu prea s a intarit 🙁
sincera sa fiu si la mine e cam “moale” 🙁
am tot cautat prin magazine lapte condensat si nu am reusit sa gasesc nicaieri. mi-am luat inima-n dinti si am nimerit aici. si…. tocmai am scos oala din chiuveta si sunt incantata de rezultat!!! a iesit tocmai bine, avand in vedere ca l-am facut printre jocul cu fiul meu 🙂 Iulia, te felicit pentru inspiratia ce ai avut-o, sa postezi reteta!!!
Buna ziua, am o nedumerire. Se poate folosi zahar pudra macinat acasa sau trebuie neaparat sa fie zahar pudra de la magazin?
Luli, poti folosi orice zahar pudra doresti!
imi poti spune, te rog, ce cantitate de lapte condensat iese din cantitatile astea de ingrediente…? multumesc