Krapfen – Gogosi austriece

Krapfen – Gogosi austriece

Krapfen – Gogosi austriece

Krapfen – Gogosi austriece

Krapfen – Gogosi austriece

Krapfen – Gogosi austriece

Ingrediente:

Krapfen – Gogosi austriece

500g faina
1pliculet drojdie uscata Dr. Qetker
1ou
60g unt
35g zahar
250ml apa calduta
1 pliculet zahar vanilinat
Coaja rasa de la 1 portocala
7g sare

Ulei pentru prajit
Zahar pudra pentru pudrat gogosile
Mod de preparare:
Punem faina intr-un castron si o amestecam cu pliculetul de drojdie uscata, dupa care lasam acest amestec sa se odihneasca 15 minute.

Krapfen – Gogosi austriece

Punem faina amestecata cu drojdie intr-un castron mai mare, turnam peste faina 125ml apa (din cantiatea totala de apa necesare care este de 250ml ), adaugam untul taiat bucatele, zaharul tos, pliculetul de zahar vanilinat, oul, coaja rasa de portocala, si darea, dupa care amestecam pana aluatul prinde consistenta.

Krapfen – Gogosi austriece

Krapfen – Gogosi austriece

Peste aluatul format, turnam celalta cantitate de apa necesara, 125ml, si incepem sa framantam bine de tot aluatul pana il aducem din nou la o forma consistenta.

Krapfen – Gogosi austriece

Krapfen – Gogosi austriece

Daca aluatul este prea lipicios, mai adaugati faina (eu am mai adaugat 75g faina) si framantati pana obtineti un aluat consistent, insa nu foarte vartos, tare. dup ace aluatul este bine framantat (mie mi-a luat cam 20-25 minute procesul de framantare cu mana), acoperiti aluatul cu un prosopel si lasatil la odihnit 30 minute intr-un loc caldut.

Krapfen – Gogosi austriece

Dupa 30 minute aluatul a crescut.

Krapfen – Gogosi austriece

Infanam bine suprafata de lucru, turnam aluatul pe ea si il intindem intr-o foaie cu grosimea de 1,5cm.

Krapfen – Gogosi austriece

Dupa ce am intins foaia de aluat, cu afutorul unei forme rotunde cu diametrul de cca 8cm (poate fi o cana, un pahar), taiem cerculete. Aluatul din jurul cerculetelor, il adunam, il strangem intr-o bila pe care o framanam putin, cat sa devina omogena si intindem din nou o foaie din care putem decupa alte cateva gogosi.

Krapfen – Gogosi austriece

Lasam gogosile la dospit 2 ore penru a-si dubla volumul..

Krapfen – Gogosi austriece

Dupa 2 ore, gogosile si-au dublat volumul si sunt gata sa le prajim.

Krapfen – Gogosi austriece

Krapfen – Gogosi austriece

Intr-o tigaie adanca, sau intr-o cratita punem ulei la incins.

Krapfen – Gogosi austriece

Cand uleiul este sufficient de incins, luam cu ajutorul unei spatule (nu cu mana, pentru ca ar fi bine ca suprafata gogosilor sa ramana neatinsa, neteda) cate o gogoasa si o punem la prajit in cratita.

Krapfen – Gogosi austriece

Daca gogoasa ramane la suprafata si nu se lasa la fund, atunci gogosile sunt gata de prajit, daca nu, trebuie sa le mai lasam la dospit.

Krapfen – Gogosi austriece

Dupa ce gogosile devin aurii, le intoarcem pe cealalta parte, folosindu-ne de o furculita.

Krapfen – Gogosi austriece

Cand sunt suficient de rumenite pe ambele parti (atentie ca se rumenesc foarte repede, san u le ardeti, iar flacara sa nu fie la maxim), le scoatem pe servetele absorbante pentru a se mai scurge surplusul de ulei, dupa care le pudram cu zahar pudra si le servim. Sunt absolute superbe. Foarte pufoase, se topesc in gura.

Krapfen – Gogosi austriece

Krapfen – Gogosi austriece

Krapfen – Gogosi austriece

Krapfen – Gogosi austriece

Krapfen – Gogosi austriece

, , ,
Articolul precedent
Coronita cu ciocolata
Articolul următor
Gogosi aromate

Retete diverse

21 de comentarii. Leave new

  • Draga Iulia absolut de revista gogosile tale!!! Splendid au iesit si sunt puuuufoaseee de imi lasa gura apa!! Draga mea tu esti o specialista in aluaturi si drept dovada aceste gogosi care au iesit de nota 1000+++++!!!Nu mai vorbesc de celelalte aluaturi impecabil realizate si prezentate si pe care abia astept sa le incerc cand o sa am mult ravnitul cuptoras. Te pup si multumesc pentru superba executie!!

    Răspunde
  • Draga mea Laura, ma bucura mult vizita ta si cuvintele tale frumoase. Sa sti ca in privinta aluaturilor am invatat multe de la tine si iti multumesc pe calea asta, am invatat ca trebuie sa respect fiecare etapa de prelucrare a aluatului, spun asta pentru ca pana acum, faceam repede un aluat , il lasam maxim 30 minute la dospit si ma apucam de el… si totul iesea groaznic 🙂 Te pup si inca o data MULTUMESC!!! 🙂

    Răspunde
  • felicitari pt blog! dintre toate il prefer pe al dumneavoastra pentru ca prezentati foarte frumos retetele, lucrati foarte ingrijit si cu mult drag. eu fac niste gogosele asemanatoare si ma intrebam daca la aceasta reteta as putea inlocui apa cu lapte.
    si inca ceva, daca as vrea sa fac dintr-un kg de faina, ar trebui sa dublez absolut toate ingredientele?

    Răspunde
  • Draga Alexandra, multumesc mult pentru aprecieri, ma bucur tare mult ca iti place site-ul!!! Apa poate fi inlocuita cu laptele fara nici o problema iar daca folosesti un kg de faina, atunci dublezi cantitatile la toate ingredientele, ca si cand ai face 2 portii. Te pup si te mai astept in vizita! un week-end frumos iti doresc!! :):)

    Răspunde
  • Îmi place enorm de mult acest site. Felicitări pentru toate reţetele şi mult succes în continuare! 😉

    Răspunde
  • Multumesc din suflet Loredana, conteaza mult pentru mine ca tot ceea ce fac este apreciat de catre vizitatori!! Te pup!!

    Răspunde
  • Buna, super site, super retete, super imagini..ne ploua in gura!Te rog daca ne poti spune ce marca este masina ta de facut paine?Vreau sa achizitionez si eu una si sunt indecisa…Am vazut ca a ta framanta si dospeste super bine, lucru la care eu nu ma prea pricep, de aceea si vreau sa iau una.Mersi!

    Răspunde
  • Monalisa, multumesc mult pentru aprecieri, ma bucur tare mult ca iti place site-ul. Masina mea de paine este Moulinex OW 5000. Daca iti achizitionezi una iti urez la cat mai multe retete delicioase preparate cu ea!! Te pup si te mai astept in vizita!!

    Răspunde
  • 👿 Am incercat si eu aceasta reteta.
    Din pacate a fost un ESEC TOTAL.
    TIMP MULT PIERDUT DEGEABA.
    A FOST CEA MAI NEREUSITA RETETA PUBLICATA.
    Cred ca gogosile au fost achizitionate dintr-un hipermarket.
    Sunt profund dezamagita de reteta

    Răspunde
  • Ziua buna,numa ce am terminat de luat notite si ma si apuc de treaba (si da,sunt baiat,nu ie lucru iesit din comu,zic eu….); dar am o intrebare si anume: gramajul zaharului ie corect scris?
    Am obs.n acea poza unde sunt toate ingr. prezentate dar nush ce sa cred….ma puteti ajuta careva? oricine?
    Va multumesc s -ti multumesc si tie bineanteles pentru aceasta reteta care zic eu nu are cum sa nu fie minunata,o zi buna in continuare.Larevedere. 😆 😆 😆

    Răspunde
  • Michelle, imi pare sincer rau pentru esecul tau 🙁 Gogosile nu au fost cumparate, … dar acum… na… fiecare cu ce vrea sa creada… O zi buna iti doresc!!!

    Răspunde
  • Milan, cantitatea de zahar scrisa la ingrediente este corecta, respectiv 35g zahar. Spor la gatit si sper sa-ti reuseasca niste gogosi delicioase. O saptamana frumoasa iti doresc!!

    Răspunde
  • Draga Iulia,

    Copilul din dotare a zis “these are damn gooood”.
    Le-am facut in seara asta si au iesit nemaipomenit de gustoase si pufoase.
    Multumim de prezentare.

    *****************

    Am inca o vorba pt doamna Michelle. 😯
    Bunica mea avea o vorba “daca nu pui inima in ce faci, geaba maica, geaba”.
    Mai explicit decit atat nu se poate… ce ai vrea sa vina Iulia sa ti le faca ca sa te convinga? 🙄
    Ah si sa nu uit, eu nu am hipermarket-urile voastre aici in America si tot mi-au iesit ca ale ei. De fapt astia nici nu stiu ce-s alea gogosi.

    Răspunde
  • POT FACE ALUATUL IN MASINA DE PAINE? CARE E ORDINEA INGREDIENTELOR? ADAUG 75 G DE FAINA IN PLUS?

    Răspunde
  • …..Reteta este nemaipomenita, este absolut ….nu am cuvinte…am facut-o doar o data pana acuma dar stiu ca o voi face din nou….defapt chiar astazi am sa mai fac… 😀 😛 Multumes pt reteta..la revedere!!

    Răspunde
  • buna. as vrea sa incerc si eu reteta, dar din ce am citit, tu nu lasi drojdia cu apa, ouale si restul la crescut, inainte de a adauga cel de-al doilea rand de apa pt a framanta? iar pe blogul laurei deasemenea am vazut k nu lasa la crescut drojdia cu apa si faina? cum sa procedez? mersi… a.. si pot folosi in loc de unt margarina, deoarece nu ma impac prea bine cu lactatele?
    astept raspuns. mersi

    Răspunde
  • buna,ma numesc Jeni si sunt din Cluj,acum incerc reteta gogosilor am mari emotii,pentru ca de obicei nu mi prea dospeste aluatul,dar promit ca revin cu un mesaj cand am terminat de facut gogosile.multumesc,Doamne ajuta!

    Răspunde
  • Cristina Arpaio
    25 ianuarie 2012 5:22

    Hey Iulia
    Felicitarii, aceasta reteta este superba.. am incercat-o.. sotul meu este american si in general nu ii placeau gogosile, si i-am zis lasa draga ca am sa gasesc eu o reteta de ti se topeste in gura… A trebuit sa iti zic felicitari pentru ca aceasta reteta mi-a adus aminte de copilarie.. si timpul petrectu in romania. Ai retete bune si am sa incerc fiecare in parte, imi place felul tau de a lucra, cu foarte multa grija, am respectat timpul si cantitatile tale si au iesit minunat.. am o intrebare pot sa le umplu cu ciocolata sau diferite creme???

    PS: Jerry & Cristina iti multumim foarte mult si iti dorim un an bun cu multa prosperitate si o calduroasa imbratisare din America. :X :-bd =P~

    Răspunde
  • Sunt foarte gustoase si chiar aratoase gogosile, eu n-am mai facut de cand eram la mama acasa, dar mi-ati facut pofta si mi-au iesit minunate. La cat mai multe bunatati!!

    Răspunde
  • Buna ziua! as dori daca aveti reteta penru lipiile care se fac la tara , sunt cu gris si cu smantana. Va multumesc!

    Răspunde
  • Felicitari pentru site, si pentru tot ce realizati!!! Eu mi l-am notat in minte site-ul, si cand vreau ceva care sa-mi iasa sigur este site-ul care-l apreciez cel mai tare si in care am incredere. Pana acuma am incercat cateva retete si toate mi-au iesit foarte bine, am primit la laude de numa de la copii, dovada ca revin la acelasi site si azi cand vreau sa fac gogosi 🙂

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu