Kourkouto – placinta greceasca cu zucchini

Kourkouto

Kourkouto

Kourkouto

Kourkouto

Kourkouto

Kourkouto

Ingrediente:

Kourkouto

4 cepe verzi tocate
600g zucchini
150g faina
115ml ulei
5 oua
230g iaurt
1 pliculet praf de copt
200g branza feta
200g mozzarella
Patrunjel verde tocat
1 lingutita de boia dulce de ardei

Pentru deasupra:
12 rondele de zucchini
Boia dulce de ardei

Mod de preparare:
Spalam zucchini (nu indepartam coaja) si ii taiem cubulete mai mici.

Kourkouto

Dam mozarela pe razatoarea mare.

Kourkouto

Dam branza feta pe razatoarea mare.

Kourkouto

Spalam ceapa, ii indepartam mustatile si o taiem rondele.

Kourkouto

Intr-o cratita, punem ulei la incins, adaugam ceapa si o lasam la calit.

Kourkouto

Kourkouto

Dupa ce s-a calit indeajuns, adaugam cubuletele de zucchini, saram si lasam la calit pana acestia se inmoaie.

Kourkouto

Kourkouto

Dupa ce zucchini este calit, punem compozitia rezultata intr-o strecuratoare pentru a se scurge eventualul surplus de lichid.

Kourkouto

Punem ouale intr-un castron si le batem cu mixerul spuma.

Kourkouto

Kourkouto

Adaugam iaurtul, mozzarella si branza feta si mixam, pana la omogenizare.

Kourkouto

Kourkouto

Kourkouto

Dupa ce am omogenizat bine, adaugam faina si praful de copt si mixam din nou, pana se incorporeaza complet.

Kourkouto

Kourkouto

In compozitia rezultata adaugam patrunjelul verde tocat marunt si ceapa si zuchinni caliti si raciti, in prealabil.

Kourkouto

Kourkouto

Condimentam cu o lingurita de boia de ardei dulce, piper sis are dupa gust si amestecam totul pana la o incorporare completa.

Kourkouto

Kourkouto

Kourkouto

Compozitia rezultata o punem intr-o tava unsa si tapetata cu faina.

Kourkouto

Nivelam compozitia in tava frumos, cu un cutit.

Kourkouto

Deasupra, punem 12 rondele de zuchinni, dupa care pudram usor intreaga suprafata a placintei cu boia dulce de ardei.

Kourkouto

Kourkouto

Introducem placinta in cuptorul preincalzit, la foc mica poi mediu, pentru 20-25 minute, pana placinta va prinde o crusta usor auriu- rumenie. Dupa ce s-a copt o scoateti din cuptor si o puteti servi atat calda, cat si rece. Este un aperitiv nemaipomenit de gustos si aratos.

Kourkouto

Kourkouto

Kourkouto

Kourkouto

Kourkouto

, , , , ,
Articolul precedent
Tofu pane
Articolul următor
Tartine cu salata de pui si avocado

Retete diverse

21 de comentarii. Leave new

  • Arata minunat si trebuie sa fie tare bun…M-am mutat la adresa aromele.blogspot.com

    Răspunde
  • Multumesc mult Didona! O sa schimb si eu in listuta adresa ta. Te pup!!

    Răspunde
  • DE VIS! Am facut-o ieri si a iesit atata de bine incat n-a mai ramas nimic-nimic! Am primit foarte multe laude! Iti multumesc mult pentru retetele tale grozave!

    Răspunde
  • Cat ma bucur ca ti-a reusit reteta si ca ai primit si laude pentru ea. Te pup Anuta si te astept sa incerci si alte retete!! O saptamana frumoasa iti doresc!!  🙂

    Răspunde
  • buna Iulia,arata foarte bine aceasta placinta!am si eu o intrebare cand adaugi uleiul?(conteaza daca e la inceput sau la sfarsit?)multumesc!

    Răspunde
  • Adela, uleiul se adauga dupa ce bati ouale, eu vad ca am uitat sa precizez si sa pun poza. Multumesc ca mi-ai atras atentia. Spor la gatit si un week-end frumos iti doresc!! 😉

    Răspunde
  • Branza poate fi si telemea sau trebuie respectate tipurile care le-ai scris de branza?

    Răspunde
  • Andreea poti improviza, eu am pus ce am avut pe moment prin frigider. O saptamana frumoasa iti doresc!!!

    Răspunde
  • placinta e suuuuuuuuuper buna, tocmai am mancat o felie si mi-am pus alta la racit 🙂

    Răspunde
  • iulia, am facut reteta asta de cel putin 5 ori si a iesit extraordinara de fiecare data. am servit-o si ca aperitiv si ca fel principal cu o salata alaturi (prietenilor vegetarieni). este usor de preparat, foarte gustoasa si spornica. parca a doua zi e si mai buna 🙂
    astept cu nerabdare sa vad ce retete noi mai postezi,sa le testez in bucatarie…

    Răspunde
  • Sa traiesti o mie de ani ptr reteta asta! Eu am adaugat si niste ciuperci proaspete acolo cu zucchini la sotat in unt, si a iesit o capodopera. Pup si spor in continuare!

    Răspunde
  • Extraordinar de buna! E una din retzetele care nu imi lipseste de pe masa cind am musafiri si care este foarte apreciata. Am facut-o si in tava de placinta si in tavi de chec. Am facut-o de cel putin 5 ori de cand am descoperit-o. Toate retzetele tale sunt foarte gustoase si nu necesita mult timp in bucatarie.

    Răspunde
  • pur si simplu aici este totul minunat!!! felicitari!! cat de curand, o sa incerc – rand pe rand – toate retetele <:-P

    Răspunde
  • Buna, Iulia!

    Felicitari pentru site, in primul rand! Primele mele retete de aici au fost luate si toate au iesit foarte bine, desi nu am mai gatit pana la ele! Am primit numai laude, bineinteles! 🙂

    Acum referitor la placinta, pe care vreau s-o prepar si eu maine: poti sa-mi spui, te rog, dimensiunile tavii tale de cuptor? Fiindca mi-e teama ca a mea sa nu fie prea putin adanca si sa am probleme… Multumesc si multa bafta, in continuare!

    Răspunde
  • Buna,
    As vrea sa fac aceasta reteta, arata f bine, dar nu stiu ce reprezinta acesti “zuchinni” (spre rusinea mea, nu am auzit pina acum de asa ceva); din poze seamana cu dovlecei. Si, la vremea asta, nefiind inca ceapa verde, pot pune ceapa normala si mai multa verdeatza? Multumesc pt raspuns.

    Răspunde
    • andreescu cristina
      8 martie 2013 17:43

      eu chiar dovlecei am bagat, plecasem dupa zukinni, daaaar, asta am gasit, asta am luat, va spun dupa, cum a iesit… :-bd 🙂

      Răspunde
  • andreescu cristina
    8 martie 2013 17:22

    cea mai explicita si clara reteta, n-are cum sa nu iasa, eu chiar acum, o introduc la cuptor, si sunt fooooarte increzatoare…. felicitari bucatarului!!! :-bd

    Răspunde
  • HELP! O TIN, DE CEVA TIMP, IN CUPTOR, DAR ALUATUL E, IN CONTINUARE, UMED, NU TRECE TESTUL SCOBITORII. UNDE AM GRESIT?

    Răspunde
  • Minunata reteta,am avut un succes enorm, dar am o intrebare, o pot congela? ms.

    Răspunde
  • Cati cm are tava in care a pus placinta?

    Răspunde
  • SOFIA Lechner
    18 august 2017 16:14

    Iubesc tarta asta ❤️
    Am sa o mai fac cu siguranța!!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu