Halloween

Halloween

Halloween

Halloween

Halloween este o sarbatoare internationala, care este celebrate pe data de 31 octombrie. De cativa ani se sarbatoreste si la noi. Halloween isi are originea in festivalul celtic Samhain. Celtii de acum 2000 de ani, care traiau pe teritoriile Irlandei, Marii Britanii si Frantei de azi, sarbatoreau Anul Nou pe data de 1 noiembrie, data ce marca sfarsitul verii si al recoltei si inceputul iernii, anotimp pe care ei il asociau cu moartea. De aceea, celtii, pe data de 31 octombrie sarbatoreau Samhain, un festival pentru care construiau rugi sacrii, pe care aduceau jerfe zeitatilor, jertfe ce constau in grane sau animale. La acest festival, celtii erau costumati in costume facute din piele si capete de animale.
In scolul al VII – lea Crestinismul incepe sa se extinda ajungand sa cuprinda si pamanturile celte. Astfel ca Papa Gregory al IV-lea, proclama ziua de 1 noiembrie Ziua tuturor sfintilor, sarbatoare ce semana mult cu festivalul celtilor, Samhain, dar de aceasta data era o sarbatoare recunoscuta si proclamata de biserica.
Simboluri ale acestei sarbatori sunt: dovleacul, lumanarea, fantomele, vrajitoarele, paienjenii, mumiile, demonii, scheletii.
Trick-or-treating este un obicei prin care, in seara de Halloween, copii costumati, merg din casa in casa si cer gazdelor sa fie tratati – de obicei cu dulciuri si fructe – in schimul a nu fi pacaliti.

Halloween

Halloween

Halloween

Halloween

Halloween

, , , , ,
Articolul precedent
Particip la Festivalul blogurilor gustoase
Articolul următor
Multumesc pentru voturi! Festivalul blogurilor gustoase

Retete diverse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu