Gogosi dulci, innodate

Gogosi inodate

Gogosi inodate

Gogosi inodate

Gogosi inodate

Gogosi inodate

Gogosi inodate

Ingrediente:

Gogosi inodate

700g faina
120g zahar tos
250g Philadelphia
2 pliculete drojdie uscata
2 oua
250ml lapte caldut
1/2 lingurita sare
2 linguri de ulei
2 pliculete zahar vanilinat
Coaja rasa de la o lamaie

Ulei pentru prajit
Zahar pudra pentru pudrat gogosile

Mod de preparare:
Aluatul l-am preparat in masina de facut paine. Am pus ingredientele in cuva, in ordinea urmatoare: laptele caldut, ouale, uleiul, pliculetele de zahar vanilinat zaharul tos, philadelphia, coaja rasa de la o lamaie, pliculetele de drojdie uscata, faina si sarea. Am lasat la framantat si dospit in total 1ora 30 minute. Daca nu creste aluatul in acest timp, puteti sa il mai lasati la crescut, fara nici o problema.
Daca nu aveti masina de paine (va recomand din toata inima sa achizitionati una, va usureaza foarte mult munca, framanta si dospeste aluaturile foarte bine, si mai are si alte functii care ajuta mult) puteti framanta aluatul cu mana. Puneti intr-un castron incapator faina, faceti cu mana in mijlocul fainii o gropita, apoi adaugati drojdia, zaharul tos, pliculetele de zahar vanilinat, coaja rasa de lamaie, Philadelphia, ouale, uleiul, laptele caldut si sarea, framantati bine aluatul timp de 20 minute, dupa care il lasati la dospit acoperit cu un prosopel curat, intr-un loc caldut. Lasati la dospit o ora sau mai mult daca este nevoie.

Gogosi inodate

Dupa 1 ora aluatul a crescut bine.

Gogosi inodate

Infainam un tocator si varsam aluatul din cuva pe tocator.

Gogosi inodate

Gogosi inodate

Incepem sa lucram gogosile, astfel: rupem bucatele micute de aluat pe care le rulam intre suprafata de lucru si podul palmelor pana obtinem un rulou lung de 10cm – 15cm. Suprafata pe care lucram aluatul eu nu am infainat-o pentru ca aluatul nu a fost lipicios – daca insa dumneavoastra v-a rezultat un aluat mai lipicios, acest lucru poate fi din cauza calitatii fainii, asa ca puteti infaina usor suprafata de lucru.

Gogosi inodate

Din aceste rulouri formam nodulete, pur si simplu inodam aluatul.

Gogosi inodate

Gogosi inodate

Gogosi inodate

Intr-o tigaie punem ulei la incins si prajim gogosile in baie de ulei pe ambele parti pana devin rumenii. Dupa ce s-au prajit, scoatem gogosile pe un platou pe care punem servetele absorbante pentru a se mai elimina din surplusul de ulei. Le servim imdiat pudrate cu zahar pudra sau cu orice alte topinguri dorim. Se pastreaza moi si gustoase si pentru a doua zi daca le puneti intr-o punguta dupa ce se racesc.

Gogosi inodate

Gogosi inodate

Gogosi inodate

Gogosi inodate

Gogosi inodate

Gogosi inodate

Gogosi inodate

, , , ,
Articolul precedent
Mucenici muntenesti (fierti)
Articolul următor
Banana Bread (Painica cu banane)

Retete diverse

9 comentarii. Leave new

  • buna observ ca nu a lasat nimeni nici un coment. asta inseamna ca nu s-a incumetat nimeni sa le incerce? eu le fac pt. a tria oara si cred ca este cea mai deosebita reteta de gogosi pe care am facuto pana acum. inca ceva in loc de PHILADELPHIA am pus crema de unt MILLI. PUPICI SI SPOR LA BUCATARIT 😉

    Răspunde
  • Cremona, ma bucur ca ai incercat reteta si ca ti-a reusit!! Spor la retete si tie!! Un week-end frumos iti doresc!!

    Răspunde
  • Sunteti extraordinara, nu stiu de unde va vine imaginatia, dar sunteti extraordinara, atat retetele cat si pozele sunt incredibile ….va multumesc ca existati…

    Răspunde
  • Andreea, multumesc mult pentru aprecieri, ideile nu sunt intotdeauna 100% ale mele, ma mai inspir si eu de ici de colo… Te pup si te mai astept in vizita!! O sptamana frumoasa iti doresc!! 😉

    Răspunde
  • super gogosi sunt foarte bune si in sfrsit mia esit si mie gogosi k pana mai ieri numai gogosi numi iesa 😛 😛

    Răspunde
  • Janina, felicitari pentru reusita retetei!! Puppp si te mai astept in vizita!! 😉

    Răspunde
  • Philadelphia ce e ? e branza sau…in rest superb

    Răspunde
  • Buna…am incercat si eu reteta ta…absolut deliciosi au iesit 😛 …Felicitari pentru toate minunatiile pe care le gatesti ❗

    Răspunde
  • arata superb chiar in aceasta seara o sa incerc aceasta reteta …….. 😀 😉 😯

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu