Gogoși cu rom

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

Gogosi cu rom
Gogosi cu rom
Gogosi cu rom
Gogosi cu rom
Gogosi cu rom
Ingrediente:
Gogosi cu rom
Pentru aluat:
650g faina
2 pliculete drojdie uscata
200ml lapte caldut
2 oua
120g zahar tos
80g unt
20ml rom (eu am folosit Rom Jamaica)
1 lingurita sare
2 pliculete de vanilie
Coaja rasa de la o lamaie

Zahar pudra pentru pudrat
Ulei pentru prajit

Mod de preparare:
Radem coaja de la o lamaie pe razatoarea mica.
Gogosi cu rom
Aluatul l-am preparat in masina de facut paine. Am pus ingredientele in cuva, in ordinea urmatoare: laptele caldut, untul topit – in prealabil – in cuptorul cu microunde (atentie sa nu fie fierbinte!), romul, ouale, zaharul tos, pliculetele de zahar vanilinat, pliculetul de drojdie uscata, coaja rasa de la o lamaie, faina si sarea. Am lasat la framantat si dospit in total 1ora 30 minute.
Daca nu aveti masina de paine (va recomand din toata inima sa achizitionati una, va usureaza foarte mult munca, framanta si dospeste aluaturile foarte bine, si mai are si alte functii care ajuta mult) puteti framanta aluatul cu mana. Puneti ingredientele intr-un castron mai mare in urmatoarea ordine, faina, drojdia, zaharul tos, pliculetele de zahar vanilinat, coaja rasa de lamaie, laptele caldut, untul topit, romul, ouale si sarea, framantati bine aluatul timp de 20 minute, dupa care il lasati la dospit acoperit cu un prosopel curat, intr-un loc caldut. Lasati la dospit o ora.
Gogosi cu rom
Dupa ce aluatul a dospit, il rasturnam pe suprafata de lucru pe care o infainam putin. Dam un praf de faina si peste aluat.
Gogosi cu rom
Gogosi cu rom
Intindem aluatul intr-o foaie cu grosimea de 1cm – 1cm si jumatate.
Gogosi cu rom
Dupa ce am intins foaia de aluat, cu ajutorul unei forme rotunde (poate fi o cana, un pahar), taiem cerculete. Aluatul din jurul cerculetelor, il adunam, il strangem intr-o bila pe care o framanam putin, cat sa devina omogena si intindem din nou o foaie din care putem decupa alte cateva gogosi.
Gogosi cu rom
Dupa ce am taiat gogoselele, le lasam sa se odihneasca 30 minute sau pana isi dubleaza volumul.
Gogosi cu rom
Dupa ce gogosile si-au dublat volumul, le luam si le punem la prajit intr-o cratita sau tigaie cu ulei incins.
Gogosi cu rom
Lasam gogosile sa devina aurii pe o parte apoi le intoarcem si pe cealalta parte (atentie sa nu le ardeti!).
Gogosi cu rom
Dupa ce gogosile au prins o culoare frumoasa, aurie, le scoatem pe o tava sau o farfurie pe care punem un servetel absorbant.
Gogosi cu rom
Gogosi cu rom
Gogosi cu rom
Gogosi cu rom
Gogosi cu rom
Gogosi cu rom
Gogosi cu rom

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Mai multe rețete, referitor la gogoasa, jamaica, rom, rom bautura