Gogosi cu rom

Gogosi cu rom

Gogosi cu rom

Gogosi cu rom

Gogosi cu rom

Ingrediente:

Gogosi cu rom

Pentru aluat:
650g faina
2 pliculete drojdie uscata
200ml lapte caldut
2 oua
120g zahar tos
80g unt
20ml rom (eu am folosit Rom Jamaica)
1 lingurita sare
2 pliculete de vanilie
Coaja rasa de la 1 lamaie

Zahar pudra pentru pudrat
Ulei pentru prajit

Mod de preparare:
Radem coaja de la o lamaie pe razatoarea mica.

Gogosi cu rom

Aluatul l-am preparat in masina de facut paine. Am pus ingredientele in cuva, in ordinea urmatoare: laptele caldut, untul topit – in prealabil – in cuptorul cu microunde (atentie sa nu fie fierbinte!), romul, ouale, zaharul tos, pliculetele de zahar vanilinat, pliculetul de drojdie uscata, coaja rasa de la o lamaie, faina si sarea. Am lasat la framantat si dospit in total 1ora 30 minute.
Daca nu aveti masina de paine (va recomand din toata inima sa achizitionati una, va usureaza foarte mult munca, framanta si dospeste aluaturile foarte bine, si mai are si alte functii care ajuta mult) puteti framanta aluatul cu mana. Puneti ingredientele intr-un castron mai mare in urmatoarea ordine, faina, drojdia, zaharul tos, pliculetele de zahar vanilinat, coaja rasa de lamaie, laptele caldut, untul topit, romul, ouale si sarea, framantati bine aluatul timp de 20 minute, dupa care il lasati la dospit acoperit cu un prosopel curat, intr-un loc caldut. Lasati la dospit o ora.

Gogosi cu rom

Dupa ce aluatul a dospit, il rasturnam pe suprafata de lucru pe care o infainam putin. Dam un praf de faina si peste aluat.

Gogosi cu rom

Gogosi cu rom

Intindem aluatul intr-o foaie cu grosimea de 1cm – 1cm si jumatate.

Gogosi cu rom

Dupa ce am intins foaia de aluat, cu ajutorul unei forme rotunde (poate fi o cana, un pahar), taiem cerculete. Aluatul din jurul cerculetelor, il adunam, il strangem intr-o bila pe care o framanam putin, cat sa devina omogena si intindem din nou o foaie din care putem decupa alte cateva gogosi.

Gogosi cu rom

Dupa ce am taiat gogoselele, le lasam sa se odihneasca 30 minute sau pana isi dubleaza volumul.

Gogosi cu rom

Dupa ce gogosile si-au dublat volumul, le luam si le punem la prajit intr-o cratita sau tigaie cu ulei incins.

Gogosi cu rom

Lasam gogosile sa devina aurii pe o parte apoi le intoarcem si pe cealalta parte (atentie sa nu le ardeti).

Gogosi cu rom

Dupa ce gogosile au prins o culoare frumoasa, aurie, le scoatem pe o tava sau o farfurie pe care punem un servetel absorbant.

Gogosi cu rom

Gogosi cu rom

Gogosi cu rom

Gogosi cu rom

Gogosi cu rom

Gogosi cu rom

Gogosi cu rom

, , , , ,
Articolul precedent
Bucte – Paine pentru micul dejun
Articolul următor
Cornulete pufoase cu gem de caise

Retete diverse

38 de comentarii. Leave new

  • Gogosi infuriate! Ar merge cateva, ca la noi s-a lasat cam frig. Poate fac maine.
    Week-end placut!

    Răspunde
  • Cu vreo cateva gogosi si un pahar de socata faci un om fericit, vin in 20 de min 😉 Superbe pozele, aproape ca te saturi doar uitandu-te. Te pup cu drag Iulia !

    Răspunde
  • Eu incep sa salivez instant cum aud de ceva cu rom…

    Răspunde
  • I love gogosi, yours looks amazing! Kisses!

    Răspunde
  • Very nice indeed, that is what we call in Portugal bolas de Berlim, and they are usually filled with a rich egg custard cream, and either sugar powdered on the outside or granulated sugar coated. very nice indeed yours are perfect. well done Grats 🙂 xx

    Răspunde
  • Diana, eu sunt topita dupa gogosi, sunt slabiciunea mea!! Te pup si o saptamana frumoasa iti doresc!! 😀

    Răspunde
  • Multumesc Ginette!! Te astept cu drag la o gogoasa si un pahar de socata 😆 😀 !! Te pup si o saptamana frumoasa iti doresc!! 😉

    Răspunde
  • Thanks a lot, Maria!!! Kisses!! 😀 😉 😉

    Răspunde
  • Rico, thank you very much! I am convinced that the bolas de Berlim are excellent too!!! 😉 😉 🙂

    Răspunde
  • 😀 Brontozaurel, daca iti place romul cu siguranta si gogoselele astea iti vor fi pe plac!! Te mai astept in vizita!! 😉

    Răspunde
  • Iulia de cum am vazut gogosile astea am stiut ca trebuie sa le prestez imediat, lucru pe care l-am si facut. Delicioase. O sa iti trimit si poze , ca sa le postezi la rubrica ” Retete incercate de voi ” .Pupici!

    Răspunde
  • Lucia, ma bucur mult ca le-ai incercat!!Astept pozele de la tine!! Te pup!! 😉

    Răspunde
  • Acesti gogosi nu sunt buni ,ci extraordinari ,delicioasi . Fetita mea ma pune saptamanal sa le fac si nu o portie ci doua. Eu in loc de rom jamaica am folosit esenta de rom. sunt foarte bune si aromate . va multumesc mult pentru reteta si continuati sa ne uimiti cu retetele dv-oastra.

    Răspunde
  • Elvira, felicitari pentru reusita retetei!! Ma bucur multa ca fetitei tale ii plac atat de mult aceste gogosi!! Spor la gatit si te mai astept in vizita!! Pup! 😉

    Răspunde
  • super blogul tau. Am facut gogosi si au iesit DELICIOASE. Si facute in aparatul de preparat paine…………….super util. Economisesti timp si energie. Am descoperit de curand site-ul, felicitari , esti extraordinara. 😉

    Răspunde
  • Lory, felicitari pentru reusita retetei!! Ma bucur ca iti place site-ul!! Spor la gatit si te mai astept in vizita!! 😉

    Răspunde
  • Buna Iulia, sunt o fana a site-ului tau si as dori sa stiu ce marca este masina ta de facut paine. Caci am cautat in mai multe locuri si nu sunt sigura daca sunt bune, adica as vrea sa faca orice aluat , nu numai paine. Multumesc

    Răspunde
  • Onik, masina mea de facut paine este Moulinex Ow 5000!! Pupppp si la cat mai multe retete delicioase iti doresc sa faci cu ea!!! 😉

    Răspunde
  • Buna ziua,

    Va rog sa-mi spuneti daca aceasta reteta de gogosi cu rom se poate folosi si la gogosile cu ciocolata.

    Si va mai rog ceva, sa-mi spuneti echivalentul a doua pliculete de dojdie uscata / drojdie proaspata (cantitate).

    Multumesc pentru ajutor

    Răspunde
  • Simona, prima intrebare nu o prea inteleg… care gogosi cu ciocolata…, daca vrei sa fi mai exacta m-ai ajuta sa-mi dau seama la ce te referi.
    Referitor la drojdie, 7g drojdie uscata = 25g drojdie proaspata.
    Spor la gatit!!!

    Răspunde
  • Buna ziua!
    Da, ma scuzati, sunt incepatoare.

    Va intrebam daca aluatul se preteaza si la gogosi umplute cu ciocolata.( visam cu ochii deschisi)

    Fireste ca nu am avut rabdare sa astept raspunsul si ieri am purces la treaba. Asa ca , am cumparat cele necesare si m-am apucat de treba (eu nu am robot, nu cred ca acest fapt sa fie un inconvenient) buuuuun
    Am respectat cu precizie cantitatile din reteta, cu mentiunea ca am folosit esenta de rom si drojdie proaspata 30g(drojdia am dizolvato in lapte cu faina si am lasat sa creasca). Am framntat aluatul(era cam vartos), pana a facut basicute de aer dupa care l-am pus la dospit. In fine, totul a decurs foarte bine pana la rezultatu final cand plina de emotie am rupt gogoasa inca fierbinte sa-i vad interiorul pufos. Surpriza !!!.interiorul era necopt( cleios) exteriorul arata foarte bine. 😥 nu stiu unde am gresit…

    Marturisesc ca ingredientele nu le-am pus in ordinea descrisa de dvs. (poate de aceea ?)

    O zi minunata !!!
    Multumesc pentru promtitudine

    PS:Prima inrebare nu-si mai are rostul…

    Răspunde
  • Buna ziua tuturor , voiam sa felicit persoanele care au scris retete minunate si care dau de multeori idei gospodinelor dispuse sa-si rasfete putin familia.
    La intrebarea Simonei legata de gogosile ei cam rumenite,tin sa-i sugerez sa fie atenta la temperatura uleiului. Daca acesta este foarte incins de la inceput, gogoasa se arde pe deasupra si nu are timp sa patrunda in interior.
    Deci mare atentie cu temperatura uleiului de prajit.
    Si inca ceva cantitatea de ulei trebuie sa fie suficienta, asa incat gogosile sa pluteasca un pic in ulei.Daca se consuma, se poate completa.
    Felicitari fetelor,
    Paula

    Răspunde
  • Mi-e imi ies cu aer inauntru asa ca trebuie sa le fac o mica gaura in centru.

    Răspunde
  • *Mie

    Răspunde
  • Buna… foarte fain blogul tau… sa o tii tot asa… eu il vizitez mereu…
    O intrebare am… la gogosile astea, in loc de rom ar merge coniac? Sau e alta mancare de peste… ❓

    Răspunde
  • reusita, reteta este foarte buna 😛 🙂 😉

    Răspunde
  • mio place la nebunie 😉 🙂

    Răspunde
  • BUNA AM SI EU APARAT DE FACUT PAINE SI VREAU SA INCERC GOGOSILE CA IMI VINE SA LE MANANC CU OCHII,SPER SA IMI IASA SI MIE ,VREAU SA STIU LA CE PROGRAM SA PUN APARATU ,VA ROG SA IMI SPUNETI.AS DORI SA VA MAI ROG CEVA DACA IMI PUTETI DA CEVA RETETE DE CHEC LA APARAT.VA MULTUMESC MULT .VA PUP 😉 😉 😉

    Răspunde
  • Cum se face acest aluat daca nu ai masina de paine? pe ce parte se pun in ulei la prajit, pt ca asta face diferenta din cite stiu eu intre gogosile cu gaura si cele pline…?

    Răspunde
  • Iubesc reteta ta de gogosi 😀 Pot spune ca o fac saptamanal 🙂 dar ii aduc o mica modificare… ii pun 160 g zahar si sunt super gustoase. te pup

    Răspunde
  • arata bine gogosi si imi plac foarte mult cu rom. ai foarte multe specialitati
    si vreau sa imi scriu si eu retetele tale ………
    sunt nemaipomenite desi nu am gustat dar cred asta

    Răspunde
  • Back !
    Draga mea Iulia , de ce nu primesc nicio postare pe mail de la tine ? Si-s abonata blogului tau , de f mult timp .
    Zile si vremuri bune !

    Răspunde
  • Azi vreau sa fac si eu, sper sa-mi iasa. Ale tale arata extraordinar. Felicitari!

    Răspunde
  • Am cautat pe net “gogosi ” si am dat pe imagini.Imaginea gogosilor de pe acest site mi-a placut cel mai mult si de aceea m-am decis sa fac aceasta reteta.
    A fost prima oara cand am incercat sa fac gogosi .
    Am respctat exact ce scris in reteta , am folosit robotul de bucatarie la framantat , apoi am respecat timpul de dopsit .
    Nu prea stiam cat ulei sa pun exact , am pus ulei mediu , nici prea putin , nici prea mult si le-am prajit cand s-a incis uleiul.
    Pe exterior si mie mi-au iesit aratoase ca in poza de la aceasta reteta , dar interiorul cand le-am taiat in doua sa vad cum au iesit era destul de crud, cleios.
    Poate am gresit eu cu ceva , ma gandesc ca poate trebuia sa fac maiaua separat precum la cozonaci si sa nu amestec toate ingredientele in cuva de la aparatul de bucatarie .
    Am vrut doar sa las si eu impresia mea dupa ce am facut aceasta reteta.

    Răspunde
  • sotia a insistat sa-i multumesc celui care a postat reteta, deoarece au fost delicioase. Merci.

    Răspunde
  • Wow!!!
    Abia ce le-am terminat =P~ au iesit foarte bune. :-bd E cea mai buna si simpla reteta pe care am facut-o pana acum.

    Răspunde
  • Foarte bune gogosile. Le-am incercat o data, iar mama e chiar in acest moment in bucatarie si le pregateste ! 😀 :-bd :X

    Răspunde
  • Buna draga Iulia! am incercat reteta de gogosi cu rom. au iesit fff bune. nu am facut aluatul in masina de paine, am preferat sa il framant eu. au iesit pufoase. am facut si cu fructoza in loc de zahar pt tati caci are diabet! oricum s-au mancat taote! felicitari pt site si pentru faptul ca explici retetele pas cu pas! multa bafta!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu