Ingrediente:
Pentru maia:
80g faina
1 plic drojdie uscata Dr. Qetker
50ml apa
Pentru aluat:
360g faina
120g zahar
Un praf de sare
1 plic zahar vanilinat Dr.Qetker
80g margarina Rama
2 oua intregi
2 galbenusuri
Ulei pentru prajit
Pentru ornat:
zahar pudra, glazura, dulceata
Mod de preparare
Intr-un castron punem 80g faina, 1 plic de drojdie uscata si 50ml apa. Framantam din aceste ingrediente o maia, pe care o crestam si o punem la dospit pentru 15 minute intr-un bol cu apa.
In alt castron punem faina, zaharul tos, zaharul vanilinat, praful de sare, margarina, ouale intregi si galbenusurile separate si maiaua dospita. Framantam un aluat din toate aceste ingrediente si il lasam la crescut o ora.
Dupa ce a crescut aluatul, il intindem intr-o patura cu grosimea de jumatate de centimetru si taiem – cu 2 forme rotunde cu diametru diferit – gogosile cu gaura inauntru. Le mai lasam la dospit 20 minute, pana isi dubleaza volumul si apoi le punem la prajit intr-o tava cu ulei incins. Le scoatem dupa ce s-au rumenit pe ambele parti. Le putem servi atat pudrate cu zahar cat si cu diverse glazuri sau dulceata.