Gogosi Ciambelle

Gogosi - Ciambelle

Gogosi - Ciambelle

Gogosi - Ciambelle

Gogosi - Ciambelle

Ingrediente:

Gogosi - Ciambelle

Pentru maia:
80g faina
1 plic drojdie uscata Dr. Qetker
50ml apa

Pentru aluat:
360g faina
120g zahar
Un praf de sare
1 plic zahar vanilinat Dr.Qetker
80g margarina Rama
2 oua intregi
2 galbenusuri

Ulei pentru prajit

Pentru ornat:
zahar pudra, glazura, dulceata

Mod de preparare
Intr-un castron punem 80g faina, 1 plic de drojdie uscata si 50ml apa. Framantam din aceste ingrediente o maia, pe care o crestam si o punem la dospit pentru 15 minute intr-un bol cu apa.

Gogosi - Ciambelle

In alt castron punem faina, zaharul tos, zaharul vanilinat, praful de sare, margarina, ouale intregi si galbenusurile separate si maiaua dospita. Framantam un aluat din toate aceste ingrediente si il lasam la crescut o ora.

Gogosi - Ciambelle

Gogosi - Ciambelle

Dupa ce a crescut aluatul, il intindem intr-o patura cu grosimea de jumatate de centimetru si taiem – cu 2 forme rotunde cu diametru diferit – gogosile cu gaura inauntru. Le mai lasam la dospit 20 minute, pana isi dubleaza volumul si apoi le punem la prajit intr-o tava cu ulei incins. Le scoatem dupa ce s-au rumenit pe ambele parti. Le putem servi atat pudrate cu zahar cat si cu diverse glazuri sau dulceata.

Gogosi - Ciambelle

Gogosi - Ciambelle

Gogosi - Ciambelle

Gogosi - Ciambelle

Gogosi - Ciambelle

Gogosi - Ciambelle

Gogosi - Ciambelle

, , , ,
Articolul precedent
Branzoaice
Articolul următor
Pariziene cu branza dulce

Retete diverse

44 de comentarii. Leave new

  • Felicitari !!! Ai un blog absolut minunat. Nu mai pot de pofta !!!

    Răspunde
  • Super poze, super blog, super retete! Felicitari!!!

    Răspunde
  • Multumesc Ginette, si tu ai un blog frumos cu retete minunate si tare delicioase. Iti vizitez blogul mereu, te mai astept pe la mine. Te pup!

    Răspunde
  • Ina, multumesc inca o data pentru aprecieri, si tu ai un blog frumos, retete delicioase si articole foarte intresante. Te mai astept in vizita, te voi vizita si eu. Te pup!

    Răspunde
  • Gravidutele n-ar trebui sa-ti acceseze blog-ul, decat daca au toate ingredientele acasa pt a prepara minunatiile astea de gogosi.Mmusai sa dau fuga la magazin sa-mi cumpar cele necesare pt reteta asta de gogosi.Si tastatura am umezit-o.
    PS da, sunt graviduta

    Răspunde
  • Anca, bine ai venit pe site, ma bucur ca-ti plac gogosile, sa incerci reteta ies niste gogosi minunate. Te felicit pentru sarcina, iti doresc sa ai un bebe sanatos si frumos! Te pup si te mai astept in vizita!

    Răspunde
  • ACum am facut si eu gogosile tale, nu mi-au crescut asa tare, dar sunt super delicioase!

    Răspunde
  • Elena, am intrat la tine si am vazut gogosile, sunt absolut minunate, ma bucur ca ti-au placut. Pupppp!! 🙂

    Răspunde
  • nu inteleg de ce nu imi cresta aluatul 🙁 ………… ale tale arata foarte frumos.dar ale mele………

    Răspunde
  • Draga Iuliana, imi pare rau ca nu ti-a crescut aluatul, in astfel de cazuri, cand nu creste, poti sa-i prelungesti timpul de dospire, eu asa procedez cu unele aluaturi. Un week-end frumos iti doresc! 😉

    Răspunde
  • nici mie nu mi-a crescut aluatul si toate ingredientele au fost la temperatura camerei…..aluatul a iesit beton armat 🙁

    Răspunde
  • Draga Elena, dupa cum vezi si in poze, nici la mine aluatul nu a crescut chiar atat de mult, insa ceva ceva tot s-a ridicat. Am dus reteta pana la capat si am prajit gogoselele. In uleiul incins au inceput sa creasca tare frumos, dupa cum se vede si in poze, iar la gust au fost tare bunute. Imi pare tare rau de nereusita ta 🙁

    Răspunde
  • Minunat blog si retete pe masura. Tot ce am incercat pana acum a iesit foarte bun. Felicitari!
    Am si eu o intrebare: daca doresc sa pregatesc aluatul in masina de paine cum proicedez cu ingredientele care sunt date in retete pentru maia? Le adaug la ingredientele pentru aluat?

    Răspunde
  • Draga Codruta, iti multumesc pentru aprecieri, in ceea ce priveste reteta, pui toate ingredientele, la comun, in masina de paine, in urmatoarea ordine: 50ml apa calduta, 2 oua intregi, 2 galbenusuri, 80g untul (sau margarina), 120g zahar tos, 1 plic zahar vanilinat, 1 pliculet drojdie uscata, 80g faina(cantitatea pentru maia) si 360g faina (cantitatea pentru aluat) si un praf de sare. Lasam totul la framantat si dospit in masina de paine iar mai departe procedezi cum scrie si in reteta…. Te pup si spor la reteta!! 😉

    Răspunde
  • Abia astept sa le incerc si eu.Imi plac foarte mult retetele tale mai ales ca sunt insotite de imagini. Astept o reteta de TIRAMISU,poate ai.Multumesc 😛

    Răspunde
  • Sanda, spor la gogori, vine si Tiramisu cat de curand!! Pup!!! 😉

    Răspunde
  • Super blog!!!Bv bv bv esti cea mai tare!!Numai cand privesti toate retetele tale iti ploua in gura :)Esti cea mai tare!Bv Pupici

    Răspunde
  • Maria, multumesc mult pentru aprecieri, ma bucur ca iti place site-ul. Te pup si te mai astept in vizita!! 😉

    Răspunde
  • am facut si eu gogosile , au iesit superb, ca in poze 🙂 ….doar ca am uitat sa pun sare ….si se simte. Multumesc ptr reteta 🙂

    Răspunde
  • Alina, felicitari pentru reusita retetei, ma bucur ca esti incantata de cum ti-au iesit gogosele!! Pup si te mai astept in vizita!! 😉

    Răspunde
  • Fenomenale!!! Tocmai le-am facut si sunt super incantata!! 😀
    La cat mai multe retete ca sa am si eu de unde ma inspira!!!
    ;)UMMM..UN ADEVARAT DELICIU

    Răspunde
  • deli deli cioase 😛

    Răspunde
  • acum fac si eu gogosele dastea sunt deli cioae
    😆

    Răspunde
  • 😛

    Răspunde
  • foarte bune

    Răspunde
  • imi place reteta asta dar as vrea sa stiu si eu daca pun drojdie normala nu ies mai pufoase ,si creste alutul mai bine?dece trebuie drojdie uscata? 🙂

    Răspunde
  • steluta petre
    27 martie 2011 10:21

    arata minunat mi-ai facut pofta amsa le incerc si eu

    Răspunde
  • steluta petre
    27 martie 2011 13:57

    nu prea inteleg cum e cu maiaua pusa in apa multumesc

    Răspunde
  • Beth, ma bucur mult ca ti-au placut gogosile!! Puppp!! 😉

    Răspunde
  • Alina, felicitari ca ai incercat gogosile!! Ma bucur ca ti-au parut deli 😉 cioase!! Pupici!!

    Răspunde
  • Anilu, poti folosi ce drojdie doresti, vor iesi in ambele cazuri la fel de bune!! Drojdia uscata sau cea proaspata este chestiune de optiune, nimic mai mult!!! Spor la orice gatesti!! 😉

    Răspunde
  • Steluta, pur si simplu pui maiaua in apa, asta este tot, asa se procdeaza la reteta asta… Pupici si spor la reteta!! O duminica frumoasa iti doresc!! 😉

    Răspunde
  • Alexandra
    6 iunie 2011 14:38

    Am si eu o intrebare urgenta. Cam cate gogosele au iesit din compozitia asta ?

    Răspunde
  • foarte bune si pufoase au iesit gogosile te felicit pentru reteta :))

    Răspunde
  • 30-40 de gogosele marisoare 🙂

    Răspunde
  • Trebuie sa le incerc si eu. Am facut de la tine painica floarea-soarelui. A iesit f buna si frumoasa si de atunci o fac mereu. Te felicit pt acest site! Este minunat!

    Răspunde
  • ms mult pentru retzete, sunt foarte faine 🙂 . vroiam sa te intreb, aici nu am inteles ceva si ce facem cu aluatul de la inceput care l-am pus sa creasca pe apa? ;;)

    Răspunde
  • Salut!!!! retetele sunt excelente! as vrea a stiu cum punem maiaua la crescut in apa? ca nu inteleg, pur si simplu o las in apa calda sau rece??????

    Răspunde
  • Am facut gogosile, dar din pacate nu mi-au iesit
    😥

    Răspunde
  • Multumesc frumos pentru reteta! Au iesit exact ca in poze, 33 gogosi si tot atatea bilute. Sunt delicioase cu inghetata si dulceata!
    P.S. Ai un blog minunat, nu e prima reteta pe care o fac. Toate mancarurile au iesit excelente! :-bd

    Răspunde
  • Fug sa fac aceste gogosi… multumesc de reteta… revin cu rezultatul. Este super blogul tau.

    Răspunde
  • Am vazut reteta de gogosi si mami s-a si apucat de ele. Sper sa fie delicioase si nu cred ca vor fi rele. :-bd :-bd :X :X :X =P~ ;;) ;;) :X :X :X =P~ =P~ =P~ =P~

    Răspunde
  • Au iesit super, cea mai usoara reteta.. insa eu am inlocuit margarina/unt cu ulei si au iesit extraordinar de bune, le-am umplut cu branza sarata…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu