Girandole alla mozzarella (spirale de mozzarella)

Girandole alla mozzarella

Girandole alla mozzarella

Girandole alla mozzarella

Girandole alla mozzarella

Girandole alla mozzarella

Ingrediente:

Girandole alla mozzarella

Pentru aluat:
5oog faina
200g mozzarella (in zer) dar eu am folosit din cea vidata si a iesit aluatul foarte bine si asa
200ml lapte
1 plic drojdie uscata Dr. Qetker
1 lingurita zahar tos
50g margarina
1 lingurita sare

Pentru umplutura:
200g rosii in sos tomat
6 rosii chery
Busuioc proaspat (15 frunzulite) sau uscat (3 linguri)
100g parmezan
100g crema de branza Almete
1 ardei iute
sare

Mod de preparare:
In reteta este precizat ca ar fi mai bines a folositi mozzarella in zer, insa eu neavand, am folosit cea fara zer si mi-a iesit si asa minunat aluatul. Luam mozzarella o rupem bucatele mai mici si o pisam cu blenderul vertical.

Girandole alla mozzarella

Girandole alla mozzarella

Aluatul, eu l-am framantat si dospit in masina de facut paine, daca nu aveti una, puneti intr-un castron mare toate ingredientele necesare pentru aluat si framantati aluatul cu mana, bine de tot, dupa care lasati-l sa dospeasca intr-un loc caldut timp de 1 ora.
Eu am pus ingredientele in masina de paine in ordinea urmatoare lapte, zahar, sare, drojdie, margarina, mozzarella, faina si am lasat masina sa-si faca treaba, le-a framantat si le-a dospit timp de 1 ora 30 minute.

Girandole alla mozzarella

Girandole alla mozzarella

Intre timp, pana aluatul dospeste, facem umplutura ce o sa o intindem deasupra aluatului.
Punem intr-un castron rosiile in sos tomat, adaugam parmezanul, rosiile chery taiate in sferturi, ardeiul iute taiat cubulete, crema de branza Almete, busuiocul proaspat sau uscat, condimentam cu sare dupa gust si mixam totul cu blenderul pana obtinem o paste. Toate aceste ingrediente le puteti inlocui cu alte ingrediente care va plac sau pe care le aveti in casa, totul este sa obtineti o pasta – nu prea lichida – cu care sa ungeti aluatul.

Girandole alla mozzarella

Girandole alla mozzarella

Dupa ce timpul de dospire a aluatului a expirat, infainam bine suprafata de lucru si intindem aluatul intr-o foaie subtire de pana in 4-5 mm.

Girandole alla mozzarella

Deasupra foi, intindem pasta rezultata mai sus, astfel incat sa acopere toata suprafata.

Girandole alla mozzarella

Girandole alla mozzarella

Dupa ce am distribuit pasta uniform pe intreaga suprafata a aluatului, incepem sa rulam aluatul, pe lung, cat mai strans. Va iesi putin din umplutura, dar nu e o problema.

Girandole alla mozzarella

Girandole alla mozzarella

Girandole alla mozzarella

Dupa ce ati rulat aluatul il taiati – cu grija, pentru a nu iesi umplutura din el, si pentru a nu pleosti feliuta – in felii groase cam de 2cm si le puneti intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Puteti, eventual pentru a taia mai usor rulada, sa o bagati in congelator invelita intr-o foaie de staniol, eu nu am bagat rulada la congelator, pentru ca am vrut sa creasca foarte bine, si m-am temut ca bagatul in congelator ii va influenta procesul cresterea, si am fost foarte multumita de rezultat. Se taie mai greu, ce-i drept, daca nu e congelata, dar cu grija si rabdare, se poate.
Atentie, cand le asezati in tava, nu le puneti prea dese, pentru ca vor creste foarte mult si se vor lipi. Ale mele, au crescut foarte mult si s-au lipit una de alta, iar asta le face putin neaspectuase.

Girandole alla mozzarella

Dupa ce le asezam in tava, le lasam la dospit o ora intr-un loc caldut, eu pe la jumatatea timpului de dospire le-am acolerit cu folie alimentara.

Girandole alla mozzarella

Asa arata dupa ce au dospit. Le punem in cuptorul preincalzit la 220 grade si le lasam la copt 15 – 20 minute.

Girandole alla mozzarella

Girandole alla mozzarella

Sunt delicioase, au un gust ce duce spre pizza.

Girandole alla mozzarella

Girandole alla mozzarella

Girandole alla mozzarella

Girandole alla mozzarella

Girandole alla mozzarella

, , , , ,
Articolul precedent
Focaccia cu rosii cherry si masline
Articolul următor
Crescente – Patratele picante

Retete diverse

4 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns la Ginette Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu