Fursecuri in alb si negru

Fursecuri in alb si negru

Fursecuri in alb si negru

Ingrediente:

Fursecuri in alb si negru

175 g. unt de buna calitate, fara sare
150 g. zahar farin vanilat
300 g. faina
1 ou
1 gabenus
coaja de lamaie
25 – 30 g. cacao
1 vanilie (sau 2 lingurite extract de vanilie)
un strop de sare

Mod de preparare:
Se bat untul și zahărul cu un mixer, până se obține o cremă. Se adaugă vanilia și oul, apoi făina şi coaja de lămâie. Se amestecă, până când compoziția devine omogenă, apoi se împarte în două și se formează două bile.

Fursecuri in alb si negru

In compoziţia celei dea dua părţi de aluat, se pune cacao.

Fursecuri in alb si negru

Prima parte din aluat, deschisă la culoare, se întinde până la 8 mm. cu un făcăleţ. La fel şi cea cu cacao. Aceasta, din urma, se unge cu galbenusul de ou, frecat – în prealabil – cu puţină apă.

Fursecuri in alb si negru

Fursecuri in alb si negru

Se rulează cele două părţi, suprapuse, cu o folie de plastic, apoi se pun la frigider aproximativ 45 – 60 minute. Ulterior încingem cuptorul la 180˚C.

Fursecuri in alb si negru

Fursecuri in alb si negru

Se feliază cele două batoane în formă de discuri, cât mai subțiri posibil, şi se pun pe o tavă nonaderentă, tapetată cu hârtie de copt.

Fursecuri in alb si negru

Fursecuri in alb si negru

Se coc timp de 15 minute, apoi se lasă la răcit.

Fursecuri in alb si negru

Fursecuri in alb si negru

, ,
Articolul precedent
1 Martie 2013
Articolul următor
Sărbătorile de Paşte

Retete diverse

11 comentarii. Leave new

  • pana la urma in cate parti se imparte aluatul ca nu am inteles nimic. Daca se imparte in doua: unul cu cacao iar altul alb cum de sunt 2 rulouri fiecare a 2 culori. Inseamna ca la un momentdat se suprapun 2 cu 2

    Răspunde
  • Super, urmatoarea mea reteta de incercat dupa prajitura de mere, branza, cu ness si bezea. Abia astept sa o fac, multumesc pentru inspiratie, Iulia. O zi frumoasa.

    Răspunde
  • draga iulia.. in primul rand, iti multumesc ca am primit pe e-mail si cea mai noua reteta, a ta. :X de asemenea, si pt superbul ghiocel de 1 martie ;;) . cu siguranta si aceasta reteta este super… (iti dai seama, dupa compozitie).. dar nu am inteles nici eu cum de ti-au iesit doua rulouri de culori diferite???!!!! oare dublam cantitatea si odata punem compozitia alba deasupra si apoi cea cu cacao.. si apoi inversam????
    voiam sa iti multumesc inca o data pt toata arta, maestria, daruinta si indemanarea de care dai dovada. FELICITARI <:-P .. am incercat multe retete postate de tine si toate au iesit super ((mai putin soriceii picanti 😛 ) .
    SA AI PARTE DE O VIATA TOT ATAT DE DULCE, FRUMOASA SI COLORATA, PRECUM HARUL TAU DIN BUCATARIE. CU MULT RESPECT, LUMINITA :-bd :X :-bd

    Răspunde
    • In reteta se si mentioneaza: “In compoziţia celei dea dua părţi de aluat, se pune cacao”. De asta, cele doua bile de aluat sunt diferite. Apoi se suprapun.

      Felicitari pentru reteta! Cu siguranta, o sa o incerc.

      Răspunde
  • n-am inteles ce fac cu coaja de lamaie, unde se pune si cand? 😥

    Răspunde
  • Mii de multumiri pentru efortul de a posta atat de bine detaliat retetele. Am facut multe retete de pe acest blog si toate mi-au iesit foarte bine de la prima incercare. Absolut toate au fost foarte gustoase si au intrat in retetarul meu uzual. Unele retete le-am facut cand am avut invitati si am primit multe complimente pentru ele. Deja esti vedeta in grupul meu de prieteni. Am observat ca acorzi foarte multa atentie la detalii si ai si mult bun gust la ornare, asezarea mesei si altele. Trebuie sa fie tare norocos cel de langa tine.

    Răspunde
  • Am facut si eu reteta, dar pentru ca nu se lega aluatul, am pus putin lapte si au iesit sufer frusecuri <:-P

    Uite si poze : https://www.facebook.com/photo.php?fbid=559457684075747&set=a.552660048088844.1073741826.100000345617496&type=1&relevant_count=1

    Răspunde
  • Arata super… daca vrei sa fii mai explicita in cazul ungerii cu gălbenuș de ou. se unge după ce se rulează sau înainte?

    Răspunde
  • Si eu si mama am facut. Au iesit minunat. Voi repeta reteta cu siguranta.

    Răspunde
  • sper ca o sa-mi reuseasca

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu