Fursecuri cu stafide

Fursecuri cu stafide

Fursecuri cu stafide

Fursecuri cu stafide

Fursecuri cu stafide

Ingrediente:

Fursecuri cu stafide

2 oua
125g unt
100g zahar pudra
125g faina
125g stafide

Pentru inmuiat stafidele:
3 linguri apa
1 fiola esenta de rom

Mod de preparare:
Punem stafidele intr-un bol, adaugam esenta de rom si 3 linguri de apa si le lasam minim 30 minute sa se inmoaie.

Fursecuri cu stafide

Fursecuri cu stafide

Intr-un castron, punem untul taiat cubulete, adaugam zaharul pudra si le frecam spuma cu o spatula.

Fursecuri cu stafide

Adaugam apoi ouale si mixam, pana se inglobeaza.

Fursecuri cu stafide

Adaugam in compozitia rezultata faina in ploaie, mixam din nou, pana se incorporeaza, apoi adaugam stafidele si amestecam cu o spatula.

Fursecuri cu stafide

Fursecuri cu stafide

Dupa ce am obtinut compozitia, tapetam o tava cu hartie de copt si punem cate o lingurita din compozitie in tava la distanta de 3 cm una de alta.
Le coacem in cuptorul preincalzit, la foc mediu. Cand observam ca s-au rumenit usor pe margini, le scoatem din cuptor.

Fursecuri cu stafide

Fursecuri cu stafide

Le lasam la racit si le servim simple sau langa un ceai sau o cana cu cafea.

Fursecuri cu stafide

Fursecuri cu stafide

Fursecuri cu stafide

Fursecuri cu stafide

Fursecuri cu stafide

Fursecuri cu stafide

, , , ,
Articolul precedent
Fursecuri Ovis Molis
Articolul următor
Muffins cu mere, curmale si branza Ceddar

Retete diverse

50 de comentarii. Leave new

  • Ce bine arata! Cred ca sunt si foarte buni! Ai un premiulet pe blogul meu, cand ai timp…pa

    Răspunde
  • Ti-am oferit doua premii la mine pe blog!
    Iti doresc o primavara insorita si calduroasa, te pup 🙂

    Răspunde
  • AM vazut numai bunatati pe siteul tau!Îmi plac fursecurile,si stafidele deschise la culoare!IFrumoasa si cescuta. 😀 ..eu ador cestile,canile,paharele..îmi plac toate! 😀

    Răspunde
  • Arata divin draga Iulia. Ador stafidele iar biscuiteii tai arata atat de imbietor. Nu am mai papat de luni de zile biscuiti facuti in casa, dar mai e putin de tot asa ca in curand o sa-i incerc!! Te pup si felicitari!!

    Răspunde
  • Kris, esti o scumpica ca de obicei. Multumesc mult si pentru aprecieri si pentru premii. O sa vin sa le ridic. Pupici!! 🙂

    Răspunde
  • Sorina, draga mea, multumesc mult pentru premii, o sa vin sa le ridic. O primavara frumoasa iti doresc si eu! Pupici!!! 🙂

    Răspunde
  • Mayaaa… ma bucur mult ca ai venit in vizita pe la mine. nu ai mai trecut de mult pe aici . Si mie imi plac mult de tot stafidele deschise la culoare, sunt mult mai bune decat celelalte. Te puppppp! 🙂

    Răspunde
  • Laurici, multumesc mult pentru vizita si aprecieri. Tare bune sunt fursecurile astea ale Ginei si simplu de facut. Puppp!! 🙂

    Răspunde
  • In sfarsit reusesc sa accesez site-ul tau. Se pare ca antivirusul meu era prea high. Felicitari pentru tot ce ai gatit intre timp. Deosebite imagini si retete, ca de obicei. Pupici.

    Răspunde
  • Multumesc mult Marcela si ma bucur ca ai putut sa intrii pe site. Un week-end frumos!! Puppppppp!! 🙂

    Răspunde
  • Alexandra
    5 iulie 2009 20:16

    absolut delicioase! imi plac la nebunie…am facut de 2 ori si cum a doua oara nu am avut stafide suficiente am pus cateva alune si coaja de lamaie-divin! 🙂 felicitari pentru blog si multumesc pentru reteta

    Răspunde
  • Multumesc Alexandra! Ma bucur ca ti-au placut fursecurile, excelenta ideea cu alunele si coaja de lamaie, sunt convinsa ca au iesit niste fursecuri minunate! Te pup si te mai astept!!

    Răspunde
  • Tocmai am terminat de copt prima transa de fursecuri si au iesit delicioase! Eu am dublat cantitatile, am adaugat niste migdale date prin blender si mai putine stafide. Multumim pentru reteta! 🙂

    Răspunde
  • Raluca, ma bucur ca ti-a reusit reteta, sunt convinsa ca au fost minunate fursecurile si in felul in care le-ai preparat tu!! Te pup si te mai astept in vizita!! 🙂

    Răspunde
  • usor de facut si foarte bune
    eu am mai adaugat pe langa stafide si ciocolata
    tare de folos imi este acest site, am invatat sa fac o multime de mancaruri si deserturi.
    felicitari 😉

    Răspunde
  • doamne de cand caut reteta asta…. imi plac tare mult fursecurile astea si le cumpar mereu de la cofetarie insa chiar imi doream reteta sa mi le pot face si singura. multumesc, multumesc le voi face negresit!

    Răspunde
  • Monica ma bucur ca iti place site-ul, esti oricand binevenita in vizita!! E minunata si varianta cu ciocolata!! Te pup si te mai astept in vizita!!

    Răspunde
  • Moni, ma bucur ca ai gasit ce cautai, sper sa fie pe gustul tau reteta. Te pup si o saptamana frumoasa iti doresc!!

    Răspunde
  • AU iesit fursecurile preferate pe care le cumparam de la cofetarie, doar k sunt MULT mai bune, proaspete, delicioase!Am adaugat bucatele de nuci in compozitie. Absolut divine! Multumesc de reteta!

    Răspunde
  • arata f bine fursecurile tale. as vrea sa le incerc si eu. pot sa frec spuma untul si zaharul pudra cu mixerul si nu cu o spatula sau se strica reteta daca nu respect intocmai indicatia? par delicioase…

    Răspunde
  • Beatrice, cat ma bucur ca iti plac aceste fursecuri! Felicitari pntru reusita retetei! Pupp!

    Răspunde
  • Andreea, poti sa freci ingredientele si cu mixerul, drept sa-ti spun nu am incercat, dar nu vad ce s-ar putea strica!! Pupp si spor la gatit!

    Răspunde
  • Multumesc pentru sfat. O sa le incerc neaparat. Numai la ele ma gandesc… 🙂

    Răspunde
  • Cu multa placere Andreea, sper sa iasa bine!! Spor la gatit!!

    Răspunde
  • Buna Iulia. Tocmai am facut fursecurile. sunt foarte bune. Singura problema e ca nu am lasat suficient spatiu intre ele si s-au cam lipit, dar data viitoare voi sti cum sa procedez. Oricum, sunt delicioase… Voi mai incerca si alte retete de pe blogul tau. 😉

    Răspunde
  • tocmai le-am facut si sunt exagerat de bune

    Răspunde
  • Eu nu am hartie de copt si as vrea tare mult sa fac fursecurile. As putea sa ung tava cu unt si atat? Sau trebuie neaparat hartie de copt speciala?

    Răspunde
  • Andreea, ma bucur ca ti-au placut fursecurile!! Pupp si te mai astept in vizita!!

    Răspunde
  • Cristna ma bucur mult ca ti-au reusit fursecurile si ca sunt pe gustul tau!!PPuppp!

    Răspunde
  • Anda, eu iti recomand sa folosesti hartie de copt… sincer nu am incercat fara, iar ungand tava cu unt… cred ca fursecurile vor “fierbe” si nu cred ca va iesi ce trebuie, cum crezi si tu…
    Pupp si sper sa-ti reuseasca reteta daca o incerci!!

    Răspunde
  • Salutare,

    le-am facut si eu de mai multe ori dupa reteta ta si au iesit de fiecare data minunate. Eu fac reteta tripla pt ca suntem multi 😉
    ma mai uit pe site pe aici sa ma inspir si daca mai gatesc ceva te anunt 😉

    Iulia V.

    Răspunde
  • inainte nu era hartie de copt. pentru cei care nu au se poate face si altfel. se unge tava cu unt ulei si se intinde cu un servetel pe toata suprafata tavii. se presara faina in asa fel incat sa se lase un strat unifor pe toata suprafata (excesul de faina se scoate si se poate refolosi la urmatoarea transa). eu fac chiar in mometul asta am scot deja o transa .

    Răspunde
  • Felicitari pentru reteta si pentru site, Iulia! E a doua oara cand fac numai ca au iesit foarte tari. Ai vreun sfat sa iasa mai pufoase? Am respectat indicatiile de mai sus, au un gust fenomenal da se lasa cu durere de dinti, hihi. Te pupic, multumim de reteta!

    Răspunde
  • multumim mult ca ne veniti in ajutor cu astfel de retete, mi-au placut f mult sunt f usor de facut, la ai mei italieni le plac f mult acesti biscuiti. iti doresc noroc sanatate si fericire, sa ne mai dai si alte retete de dulciuri. de exemplu, o reteta de cozonac m-ar interesa. multumesc

    Răspunde
  • Am 13 ani si pot spune ca am incercat si eu aceste fursecuri… Au iesit minunat. Multumesc pt. reteta! 🙂

    Răspunde
  • Buna Iulia,

    urmaresc ‘din umbra’ site-ul tau cu bunatati si mi-am oprit privirea si la aceste fursecuri, vroiam sa iti spun ca le-am facut de peste 20 de ori, de fiecare data sunt mancate instantaneu 🙂 fac reteta tripla pentru ca am o familie mare si pofticioasa 🙂
    in momentul asta am la cuptor (desi e 3 noaptea la mine 🙂 ) cartofi frantuzesti, abea astept sa vad ce iese
    te pup si multumesc pentru profesionalism, rabdare si daruire si pt faptul ca impartasesti si cu alte pasionate ale bucatariei tot ceea ce faci 🙂

    Iulia

    Răspunde
  • felicitari inca o data! sunt delicioase! e singurul loc de unde iau retete, unde incerc lucruri noi. am facut cozonacul pufos, cornuletele pufoase, prajitura desteapta, toate tipurile de gogosi… DELICIOASE

    Răspunde
  • e super reteta si usoara si gustoasa. multumesc ca existati.

    Răspunde
  • Buna. In seara asta am facut si eu aceste fursecuri. Mi-a luat foarte putin timp, si sunt foarte bune. Le-am amenajat pe un platou langa 2 cani de laptic fierbinte. Am cu ce sa imi indulcesc sotul in seara asta:D multumesc!!! te pup

    Răspunde
  • buna.urmaresc de ceva timp site-ul si azi am incercat aceasta reteta. am respectat toate ingredinentele, insa cand le-am bagat in cuptor la copt, nu mi s-a legat bine compozitia si aluatul a iesit cu gaurele…. de ce oare? din cauza fainii sau din cauza ca nu am lasat untul la temperatura camerei. de asemenea ma intereseaza daca punem in compozitie si siropul ramas de la stafide.
    multumesc

    Răspunde
  • buna!! tocmai ce am decoperit acest site si sunt foarte incantata de retete! acum am la cuptor fursecurile cu stafide! am adaugat la reteta si putin lapte si au iesit foarte fragede si gustoase!!

    Răspunde
  • Taaaaare bune!
    Sotul si baietelul meu sunt absolut incantati, chiar daca mi-au iesit vreo 3 fursecuri gigantice, pt ca s-au unit in tava 😀 Oricum, delicioase! Felicitari pentru reteta!

    Răspunde
  • Minunate fursecurile, ca de altfel toate retetele. Felicitari pt site. Cautam o reteta de fursecuri pt a fi rontatite in timpul unui joc de remy, iar acestea sunt perfecte.

    Răspunde
  • Am facut si eu astazi fursecuri si au iesit super bune.. Data viitoare o sa dublez compozitia 🙂 .. legat de hartia de copt, nu am fost pregatita.. Asa ca am uns tava cu putin ulei, am presarat faina si apoi am pus cateva coli A4.

    Răspunde
  • foarte bune. eu am dublat compozitia din start :-bd

    Răspunde
  • Foarte bune intr-adevar. Eu am pus ciocolata de menaj in loc de stafide pentru ca nu prea sunt fan al lor. Multumim pentru reteta!

    Răspunde
  • E clar. Cuptorul meu arde prea tare….. S-au ars si astea 🙁 nu de tot :)))) au fost mancabile sa zic asa… O sa mai incerc, desi au foarte mult zahar…. din punctul meu de vedere, nu ca as fi vreo slabatura :))) dar nu imi plac prajiturile asa dulci (sau frusecurile). Pot oare sa pun mai putin zahar?

    Răspunde
  • Bun, e a doua oara cand fac si nu a mai ramas nimic 😉 . mancasem cand eram mai copil, intr-un an de Craciun, de la Boromir si apoi nu mai gaseam sa cumpar si am rams cu pofta ani de zile 🙂 pana m-am apucat de gatit si, in sfarsit, mi-am potolit pofta 😛 . merci de reteta!

    Răspunde
  • Arata f bine si sunt f usor de facut. Intotdeauna un desert rapid si gustos!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu