Friptura de miel cu vin, miere si garnitura de cartofi prajiti

Friptura de miel cu vin, miere si garnitura de cartofi prajiti

Friptura de miel cu vin, miere si garnitura de cartofi prajiti

Friptura de miel cu vin, miere si garnitura de cartofi prajiti

Friptura de miel cu vin, miere si garnitura de cartofi prajiti

Ingrediente:

Friptura de miel cu vin, miere si garnitura de cartofi prajiti

Pentru friptura de miel:

Carne de miel
Baia dulce de ardei
150ml vin alb
Sare si piper dupa gust
Untura de porc sau ulei
Miere pentru uns carnita

Friptura de miel cu vin, miere si garnitura de cartofi prajiti

Pentru cartofii prajiti:

Cartofi
Ulei
Sare dupa gust

Mod de preparare:

Spalam carnita de miel.

Friptura de miel cu vin, miere si garnitura de cartofi prajiti

Punem apa intr-o oala, o punem pe foc sa dea in clocot, cand este bine clocotita, o tragem intr-o parte, punem in apa clocotita carnita de miel si o lasam in apa 5 minute pentru a se oparii (oparirea carnitei de miel este necesara pentru ca ii ia din miros).

Friptura de miel cu vin, miere si garnitura de cartofi prajiti

Dupa 5 minute scoatem carnea intr-o strecuratoare.

Friptura de miel cu vin, miere si garnitura de cartofi prajiti

Punem carnea oparita si scursa intr-un castron. Condimentam carnea dupa gust cu sare, piper, boia dulce de ardei si adaugam si 2 linguri de untura de porc sau ulei. Dupa care o amestecam pentru a se condimenta uniform pe toate partile.

Friptura de miel cu vin, miere si garnitura de cartofi prajiti

Ungem o tava cu untura.

Friptura de miel cu vin, miere si garnitura de cartofi prajiti

Asezam bucatile de carne in tava unsa, le mai ungem si deasupra cu o pelicula de untura, dupa care le punem in cuptorul preincalzit. Lasam 15 minute la fript dupa care scoatem tava din cuptor si toarcem carne ape cealalta parte si o mai frigem 15 minute..

Friptura de miel cu vin, miere si garnitura de cartofi prajiti

Friptura de miel cu vin, miere si garnitura de cartofi prajiti

Dupa ce au trecut si celelalte 15 minute, scoatem din nou tava si turnam peste carne vinul alb, apoi mai lasam friptura la cuptor pentru 1 ora.

Friptura de miel cu vin, miere si garnitura de cartofi prajiti

Cu 20 minute inainte de a fi gata friptura, scoatem tava din cuptor, ungem carnita cu miere, folosindu-ne de o pensula, si o introducem din nou in cuptor pentru 10 minute, la foc iute, sa se rumeneasca frumos.

Friptura de miel cu vin, miere si garnitura de cartofi prajiti

Dupa 10 minute, scoatem din nou tava din cuptor, intoarcem bucatile de carne pe cealalta parte, le ungem si pe aceasta parte cu miere si le mai lasam inca 10 minute in cuptor la rumenit, la foc iute.

Friptura de miel cu vin, miere si garnitura de cartofi prajiti

Friptura de miel cu vin, miere si garnitura de cartofi prajiti

Dupa aproximativ 1 ora si jumatate aveti o fripturica cu un gust delicios, pe care o puiteti servi alaturi de orice garnitura, cartofi preparati in orice fel, spanac, legume, orez, sos de menta cu smantana… eu am ales cartofii prajiti, pentru ca timpul nu-mi mai permitea sa pregatesc ceva mai elaborat.

Friptura de miel cu vin, miere si garnitura de cartofi prajiti

Pentru garnitura curatam cartofii de coaja, ii sapalam si ii taiem pe lung in felii.

Friptura de miel cu vin, miere si garnitura de cartofi prajiti

Friptura de miel cu vin, miere si garnitura de cartofi prajiti

Punem o cantitate generoasa de ulei intr-o tigaie, il lasam la incins, dupa care adaugam cartofii.

Friptura de miel cu vin, miere si garnitura de cartofi prajiti

Friptura de miel cu vin, miere si garnitura de cartofi prajiti

Lasam cartofii la prajit, in baie de ulei, pana devin aurii, apoi ii scoatem cu o paleta, ii punem intr-un castron, ii saram si ii lasam acoperiti cu un capac sau o farfurie pentru 3-4 minute (cat sa-si ia sarea si sa se inmoaie putin) dupa care ii servim simplii sau ca si in cazul meu alaturi de friptura.

Friptura de miel cu vin, miere si garnitura de cartofi prajiti

Friptura de miel cu vin, miere si garnitura de cartofi prajiti

Friptura de miel cu vin, miere si garnitura de cartofi prajiti

Friptura de miel cu vin, miere si garnitura de cartofi prajiti

Friptura de miel cu vin, miere si garnitura de cartofi prajiti

, , , , , , , ,
Articolul precedent
Taitei lati cu file de peste si sos de branza
Articolul următor
Ficatei de pui cu legume

Retete diverse

6 comentarii. Leave new

Arata de milioane, parca-l si miros… O saptamina minunata! Cami

Răspunde

Paste fericit si binecuvantat!

Răspunde

Superb arata!
Intotdeauna zambesc la pozele tale. Sunt atat de incarcate de savoare si atentie la detalii si dragoste…. 🙂
O adevarata placere sa vin in bucataria ta. Te pup

Răspunde

Multumesc Cami!! Pupp si o saptamana frumoasa sa ai!! 😉

Răspunde

Miha, iti multumesc mult pentru urare!! O saptamana frumoasa iti doresc! 😉

Răspunde

Andreea, multumesc mult!! Ma bucura cuvintele tale, te mai astept cu drag in vizita!! Pupp si o saptamana frumoasa iti doresc! 😉

Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu