Friptura de iepure la cuptor, cu legume si garnitura de orez

Friptura de iepure la cuptor

Friptura de iepure la cuptor

Friptura de iepure la cuptor

Ingrediente:

Friptura de iepure la cuptor

1 iepure
Ulei pentru uns

Pentru marinata:
1 ceapa
1 morcov
5 catei usturoi
1 lingura vegeta

Pentru pasta cu care ungem iepurele
1 lingura margarina
2 linguri ulei de masline
1 lingura vegeta
1 lingura boia dulce de ardei
Sare, piper, dupa gust

Mod de preparare:
Intr-un castron punem 1 litru apa, adaugam ceapa, morcovul si usturoiul taiate felii si condimentam cu vegeta.

Friptura de iepure la cuptor

Punem carnea in aceasta marinata si o lasam in frigider pana a doua zi.

Friptura de iepure la cuptor

Friptura de iepure la cuptor

Inainte de a o pregati, scoatem carnea din marinata si o lasam la scurs 10 minute intr-o strecuratoare.

Friptura de iepure la cuptor

In alta strecuratoare punem la scurs ceapa, morcovul si usturoiul, care au fost si ele in marinata.

Friptura de iepure la cuptor

Luam un bol, punem un el doua linguri de ulei de masline, margarina, vegeta, boia dulce de ardei, piper si sare si amestecam totul pana vom obtine o pasta omogena.

Friptura de iepure la cuptor

Friptura de iepure la cuptor

Ungem o tava cu ulei, carnea de iepure gata scursa, o ungem peste tot cu pasta din margarina si o punem in tava, peste punem legumele, scurse si ele in prealabil, stropim totul cu putin ulei si introducem tava la cuptor pentru 1 ora. Timpul de coacere depinde si de cat de mare si cat de batran este iepurasul.

Friptura de iepure la cuptor

Friptura de iepure la cuptor

Friptura de iepure la cuptor

Friptura de iepure la cuptor

Aceasta friptura de iepure o putem servi langa o garnitura de orez.
Intr-o cratita punem 600 ml apa, condimentam cu vegeta(daca nu consumati vegeta o excludeti din reteta) si sare dupa gust si adaugam orezul ales si spalat in prealabil. Il fierbem 20 minute, dupa care este gata de servit..

Friptura de iepure la cuptor

Friptura de iepure la cuptor

Friptura de iepure la cuptor

, , , , , , ,
Articolul precedent
Pui crocant la cuptor cu garnitura de cartofi prajiti
Articolul următor
Tocanita de porc cu cartofi piure

Retete diverse

79 de comentarii. Leave new

  • esti bolnava rau daca folosesti vegeta si margarina!!!

    Răspunde
  • Andrei, fiecare foloseste ce doreste, dar cred ca limbajul tau e mult mai … neinregula decat ce folosesc eu, ai putea sa-ti expui punctul de vedere si ..folosind alti termeni.

    Răspunde
  • Este destul de interesanta reteta.Am sa incerc si eu!Multumim pt idee si sfturi.Dar am si eu o intrebare :trebuie neaparat ulei de masline?

    Răspunde
  • Draga Maria, iti multumesc pentru vizita si aprecieri!! Nu este nevoie sa folosesti ulei de masline, este foarte bun uleiul de floarea soarelui, eu am folosit de masline pentru ca ramasesem fara pic de ulei de floare in casa si am folosit pe moment ce aveam. Te mai astept!!! 🙂

    Răspunde
  • este ora 19.30,17.01.2009,am terminat de condimentat iepurasul,l-am lasat la macerat pina maine,sa vedem ce maiestrie iese,am sa va transmit si voua maine cum a iesit la cuptor sa va lase gura apa:)).va multumesc pentru reteta,abea astept sa mananc.

    Răspunde
  • Ionut, ma bucur ca ai ales sa pregatesti aceasta reteta. Sper sa-ti reuseasca si sa va si placa. Spor la treaba si astept vesti despre rezultat!!!! 🙂

    Răspunde
  • este ora 16.09,18.01.2009,dragii mei,am terminat de mancat,este delicios,am facut si un piure ft bun,ce sa va spun si eu si sotia am ramas masca la cat de bun a fost.o singura remarca;incercati cind il puneti la macerat adaugati niste bobite de ienibahar,este superb,va promit:)).va pup si ne mai auzim

    Răspunde
  • vreau sa incerc si eu aceasta reteta sper sa-mi iasa

    Răspunde
  • Ionut, ma bucur ca v-a placut reteta, sa va fie de bine!!! 🙂

    Răspunde
  • 7000, cu siguranta o sa-ti reuseasca reteta, spor la treaba!!! 🙂

    Răspunde
  • Am pus si eu iepurasul la macerat in seara asta. Pe langa ce este in reteta am adaugat niste vin alb (cam 100ml), si in loc de boia dulce am luat niste condimente pt fripturi, va tin la curent maine.  Ceva sugestii pentru alta garnitura (in afara de orez si cartofi)?

    Răspunde
  • aaa, si am pus si niste cimbru, sper sa fie bine 🙂

    Răspunde
  • Am facut totul conform retetei, dar carnea a ramas tot rosie, nu e ca in fotografiile postate de tine; si-a lasat destul sange in apele in care am spalat-o, chiar si cat a stat la macerat, dar degeaba. Acum am pus-o la cuptor, sper sa iasa ceva comestibil.

    Răspunde
  • Draga mea Marilena, sper ca ti-a reusit reteta, ma bucur ca ai ales sa o incerci!!!! 🙂

    Răspunde
  • Draga Alexandra, daca spui ca a lasat destul sange, inseamna ca nu e chiar atat de grava problema, sper ca ti-a reusit reteta si ca v-a placut! Te pup!! 🙂

    Răspunde
  • Reteta pt Paste!?:((
    13 aprilie 2009 22:36

    se poate face aceasta reteta si cu carne de miel?daca tit vine Pastele? 😯 multumesc frumos
    p.s chiar aveam nevoie de ceva inspiratie!

    Răspunde
  • Da – Reteta de Paste – se poate face aceasta reteta si cu carnita de miel. Spor la treaba si un Paste fericit iti doresc!! 😉

    Răspunde
  • Vad multe comentarii la aceasta reteta,reteta e foarte buna daca se fac unele modificari,in functie de preferintele fiecaruia.dar nu concep o friptura de miel cu orez de exemplu cum ati sugerat unei bucatarese saqu sa folosesti vegeta la carnea de iepure la fel e ciudat.E egal ca si cum ai servi un vin din rezerva, de 10 ani, cu apa minerala.Eu am probat reteta si mia iesit buna.Pofta Mare.

    Răspunde
  • Domnule Didi, va multumesc mult pentru vizita si pentru sugestiile pe care ni le-ati facut vizavi de reteta, sincer, sunt binevenite.
    Acum as dori sa adaug insa cateva cuvinte, nu sunt de meserie, bucatareasa, ca atare nu pretind ca am cunostinte elaborate in acest domeniu.
    La bunica, mama, vecina si alte multe cunostinte ale mele, exista posibilitatea sau “nenorocul” ca acest tip de friptura sa fie servita tot langa o garnitura de orez, nu este poate cea mai potrivita alegere si nu spun ca in cazul unor mese putin “mai pretentioase” ar fi potrivit sa se serveasca asa, insa va spun sincer ca mancarea a fost delicioasa si nu a stat nimanui in gat, ca atare cred ca exemplul cu vinul de 10 ani si apa minerala este mult prea exagerat si apoi la fel cum ati spus si dumneavoastra, ….fiecare cu preferintele lui.
    Ca o complectare in final, daca o sa dati cautare pe google “lamb rice recipes” o sa aveti placuta sau neplacuta (in cazul gusturilor dumneavoastra) surpriza de a gasi o multime de retete in combinatia de miel cu orez…. mentionez ca sunt unele siteuri cu pretentie care au postate astfel de retete.
    O saptamana frumoasa va doresc si va mai astept in vizita!

    Răspunde
  • am sa fac chiar azi iepure la cuptor dupa aceasta reteta.Promite sa fie interesanta.

    Răspunde
  • Dana, ma bucur ca o incerci. Te astept cu impresii despre rezultat. O saptamana frumoasa iti doresc!! 🙂

    Răspunde
  • Fac ce fac si iar ajung la tine. N-am sa incetez sa ma minunez niciodata cu cata pasiune faci toate cele. Azi am si eu o tentativa de iepure, are 1 kg, si o sa-l fac dupa retzeta asta, dar o sa pun unt si fara vegeta. Daca pot, trec sa comunic rezultatele, desi eu sunt convinsa ca o sa fie…..NR1! Toate bune si ramai asa cum esti!

    Răspunde
  • Misha, iti multumesc mult pentru aprecieri, ma bucur ca iti place site-ul. Sper si eu sa-ti placa iepurele pregatit asa, astept vesti de la tine, cum a iesit reteta… Un week-end frumos iti doresc!! 😉

    Răspunde
  • Retzeta minunata, ca si tine, nici nu putea fi altfel. Am pus in plus ghimbir, iar legumele in faza finala au ajuns in blender. FOARTE BUN. Sa ai si tu o saptamana excelenta, ca weekendul in cateva ore s-a dus. Toate bune!

    Răspunde
  • Buna, mi sa parut o reteta extraordinara si m-am gindit sa o si prepar asa ca acum Iepurasul sta bine la scurs dupa o macerare (rapida), adica am folosit exact ingredientele din reteta numai ca am pus bolul respectiv si l-am incalzit nitel la foc mic pina aproape de clocot apoi l-am lasat cam 30 de minute pt macerare. am pregatit sosul cu acele-asi ingrediente ca in reteta nuai ca am adaugat nitica lamaita si ceva arnei iute tocat, bolul cu sos l-am incalzit putin sa se amestece margarina mai usor, intentionez sa folosesc si ceva vin alb (de casa) stropit peste carnita. MOR DE POFTA DEJA! Va mai tin la curent dupa masa SUCCES. 😯

    Răspunde
  • E SUPERRRR!! DELICIOASA SUCCES SI MULTUMESC MULT.

    Răspunde
  • Draga Misha, FELICITARI pentru reusita retetei, ma bucur tare mult ca ti-a placut, sunt convinsa ca ghimbirul i-a dat un gust special, pe viitor o sa adaug si eu ghimbir… sunt curioasa ce gust are. Te mai astept in vizita! 😉

    Răspunde
  • Florin, FELICITARI, ma bucur tare mult ca ti-a reusit reteta si ca esti incantat de rezultat!! O saptamana frumoasa iti doresc si te mi astept in vizita!! 😉

    Răspunde
  • va salut !
    apreciez fm reteta postata , am pregatito de multe ori si am recomandato la multi colegi, este superb si un gust delicos! am mai adaugat ciuperci si cimbru(imi plac ciupercile) si este delicioasa friptura ! iti multumesc pentru ea!

    Răspunde
  • Jonzadrive, ma bucur mult sa aflu ca aceasta reteta este pe gustul tau. Cu siguranta a fost delicioasa in combinatie cu ciupercutele si cimbrul. Un week-end frumos iti doresc si te mai astept in vizita!!

    Răspunde
  • Eu am pus cam un pahar din baitul in care a stat 24h si o jumatate de pahar de vin,apoi am lasat in cuptor carnea pana a scazut aproape de tot zeama.A iesit beton.Pofta buna! 😛

    Răspunde
  • Am urmat indeaproape reteta.DELICIOASA multumesc am sa o recomand cu placere la prieteni.

    Răspunde
  • Cel mai bun site. Multumesc !

    Răspunde
  • Luky, ma bucur ca ti-a placut friptura, felicitari pentru reusita! Un week-end frumos iti doresc!! 😉

    Răspunde
  • Costi, ma bucur ca ti-a reusit reteta si ca a fost pe gustul tau! Multumesc pentru vizita, te mai astept si alta data!! 😉

    Răspunde
  • Mircik, multumesc pentru aprecieri!! Un week-end frumos iti doresc!!

    Răspunde
  • BUNA,EU AM FACUT RETETA ASTA DE CRACIUN,,A IESIT EXTRAORDINARA SI MUSAFIRII MEI AU RAMAS FOARTE INCANTATI SI CHIAR AU VRUT RETETA…FELICITARI IULIA SI PASTE FERICIT

    Răspunde
  • Lore, ma bucur mult ca ti-ai incantat musafirii cu aceasta reteta, felicitari pentru reusita!! Paste fericit alaturi de toti cei dragi tie!! Pupp!! 😉

    Răspunde
  • ce bine ar fi daca pe langa gatit ai stapani si limba romana :)))) pe care o macelaresti constant, se pare : ‘Aceasta friptura de iepure o putem servii ‘ , ‘ Inainte de a o pregatii ‘ , etc.

    Răspunde
  • Domnule Horia Popa, imi cer scuze pentru greselile pe care le comit, mi le asum si intotdeauna incerc sa le corectez. Se mai intampla, nu toti ne nastem perfecti, dar ce bine ar fi daca noi ca oameni nu am cauta cu atata ardoare sa vedem paiul din ochiul celuilalt, fara a zari barna din ochiul nostru…
    Un Paste fericit va doresc!

    Răspunde
  • :mrgreen: bravo iepuras coconas

    Răspunde
  • vreu sa incerc si eu acesta reteta dar am o intrebare tava trebuie acoperita cu folie de aluminiu sau neacoperita

    Răspunde
  • buna .acum am bagat iepurele la cuptor .am pus cate ceva in plus [vin rosu, condimente pt friptura, sper sa iasa gustoasa friptura.eu am acoperito cu folie sper sa fie bine .e prima data cand fac friptura aceasta.astept cu nerabdare sa vad cum este la gust .de aratat arata super si din cate am gasit pe net asta a fost votata de sotul meu cea maibuna. 😉

    Răspunde
  • Urmeaza sa pun friptura la cuptor. Am emotii dar sper sa iasa bine. Am pus in plus putin cimbru si unt in loc de margarina. Stiti ce se spune despre ea: ca daca ar avea inca un E ar deveni plastic.Deci aveti grija.La fel si vegeta.Eu am pus legume uscate … sper sa fie cel putin buna… revin cu impresii…

    Răspunde
  • de fapt iulia dupa cum vad toate retetele sunt ale tale.tocmai ce am descoperit situl tau si deja am ochit cateva retete pt a le testa printre care si aceasta.nu stiu cum va iesi da te voi anunta.ce vroiam sa spun e defapt ca esti deja un maestru al bucatariei si bravo tie.sunt foarte incantata de pfelul in care prezinti retetele tale.tine o tot asa 😉

    Răspunde
  • 😛 SA VA FIE DE BINE

    Răspunde
  • Uleiul de masline trebuie folosit “crud”,adica la salate etc…nu are voie sa fie incalzit…ma refer la cuptor sau la prajeli,devine toxic

    Răspunde
  • e nemaipomenit de bun iepurele dupa reteta asta
    am gatit pt revelion
    e super
    multumesc pt reteta 🙄

    Răspunde
  • pt pasta cu care ungem carnea, pot folosii in loc de margarina si unt? as dorii sa incerc si eu aceasta reteta k la prima vedere arata foarte bineeee 😛 as dorii si un raspuns multumesc

    Răspunde
  • Domnule Valentin, nu stiu daca e chiar asa cum spuneti dumneavoastra, am vazut diferite emisiuni cu bucatari de renume care foloseau uleiul de masline pt preparate la cuptor si pt prajeli in tigaie. Italienii folosesc la sosurile pentru paste, pun uleiul in tigaie si calesc usturoiul. Si eu folosesc, mai ales la fripurile facute in cuptor

    Răspunde
  • azi vreau sa incerc reteta…dar am o problema…am musafiri si nu am avut timp sa las totul la macerat o zi…si am emotii…nu stiu cum o sa iasa…o sa incerc asa si am sa revin sa va spun cum a iesit. am sa pun la cuptor si ceva in plus…ardei gras, dovlecei, ciuperci. sper sa iasa bun !
    😉

    Răspunde
  • buna am inteles ca retet este minunat dar de ce nu spunet si la ce grad se pote coace spuneti o ora dar asi dori as stiu si al ce temperatura cred ac asa este corect atunti cand spuneti ca retet este minunata

    Răspunde
  • SALISTEAN DOMNICA
    27 aprilie 2011 14:48

    da, reteta este buna, cu toate mirodeniile puse in tava, daca iepurele este mai.. trecut de un an se poate cresta carne ca sa se patruda mai bine. eu fac duminica. Si sa stiti ca nu are colesterol aceasta carne. Pofta buna 😆 😆 😆

    Răspunde
  • sooooooper… am pus si eu iepurasul la macerat…… maine la cuptor si el……….. sper sa iasa 😉

    Răspunde
  • SSSUUUUUUUPPPPPEEERRRRRRRRRRRRR delicioasa

    Răspunde
  • Buna seara 🙂
    Am incercat si eu aceasta reteta minunata si am doar cuvinte de lauda la adresa ei 😀 cand am inceput sa mananc nu ma mai puteam opri :)) Am facut totusi cateva modificari, adica in loc de orez am facut un piure delicios iar la pasta nu care am uns carnea de iepure am folosit unt in loc de margarina si curry in loc de vegeta 🙂 iar cand era cam 3 sferturi gata friptura am stropit-o cu vin alb demisec 😉 Pofta buna tuturor celor care o vor mai incerca :d eu sigur o sa o mai fac 😀

    Răspunde
  • imi place aceasta mancare 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 🙂

    Răspunde
  • am incercat aceasta friptura delicioasa si am facut exact cum scrie. sper sa iasa, acum e in cuptor, voi reveni cu rezultat, sper.. mersi mult .

    Răspunde
  • :-bd Acum il pun la macerat, va spun maine seara cum a iesit! O zi buna!

    Răspunde
  • Sarut mina, excelenta prezentarea, felicitari! Inca 5 minute, si iepurila intra la cuptor. Mai astept si alte retete. Numai bine!

    Răspunde
  • este ok.a iesit perfect….. numai ca a fost prea mic fata de cati am fost noi la masa

    Răspunde
  • de unde atitia “says”, ca nu mai incapi pe internet de ei? si pe deasupra vorbesc si prostii. uleiul de masline este cel mai bun laxativ natural posibil existent in comert. mirosul si o parte din gustul care nu sunt placute de unii pretentiosi, dispare 80-85% prin fierbere s-au coacere. Reteta fripturii de iepure este excelenta si multumesc ca ati afisat-o, cu respect, hani. ora 9,31!

    Răspunde
  • cam tarziu am gasit si eu site-ul, oricum un site excelent. am sa incep cu friptura de iepure si cat de curand aripioarele lipicioase (nu sunt eu genul pofticios dar imaginile cu aripioare m-au terminat =P~ ).

    Răspunde
  • am repetat reteta de doua ori, este super. le-a placut tuturor, multumesc. este super!

    Răspunde
  • doar ce l-am bagat si eu la cuptor. astept sa vad ce o sa iasa. sper sa obtin laude de la sotul meu 😛

    Răspunde
  • cred ca e delicioasa. am sa o incerc si eu maine, multumesc de sfaturi si pentru bunavointa. pentru maniaci, ca andrey, sa mearga sa manance fast-food (ca tot e din generatia asta)

    Răspunde
  • am incercat si eu reteta a iesit fffffffff buna…, multumesc pt k ai postat reteta :X :X :X :X :X :X :X :X :X :X :X :X :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd

    Răspunde
  • am si eu o intrebare: la ce temperatura trebuie gatit si cat se tine la cuptor iepurele… scuze daca era scris undeva si nu am vazut

    Răspunde
  • stimati cititori. pentr-u prima data am gatit friptura de iepure. e incredibila, nu am mai mincat asa ceva de ani buni dupa exilul meu din RO. UN SITE INCREDIBIL SI PLIN DE INFORMATII CULINARE. FELICITARI PT CEI CE POSTEAZA ASEMENEA RETETE.

    THANKS GOD FOR INTERNET.

    Răspunde
  • Buna! as vrea sa stiu daca pot pune vin rosu in acest preparat, si daca se poate, cam cat e recomandat? Multumesc mult, astept un raspuns cu nerabdare! 🙂

    Răspunde
  • Are ceva daca pun iepurele intreg sau trebuie neaparat sa il tai bucati? Astept raspund rapid ca sa stiu ce sa fac, ca sunt cu iepurele pe masa 🙂

    Răspunde
  • Eu sunt din Bucuresti si nu stiu de unde sa cumpar carne de iepure si nici nu am rude la tara care sa creasca acest animalut. Asa ca astept sa imi dati niste sfaturi.

    Răspunde
  • Este foarte bun iepurele gatit astfel. Am facut de doua ori reteta aceasta, dar cu unt, in loc de margarina si a iesit ffffff. gustoasa. Felicitari pt. reteta

    Răspunde
  • Buna. Am incercat reteta pentru friptura de Revelion si a iesit foarte bine. Comesenii mei au fost cam sceptici cand au auzit de iepure, mai avusem o tentativa esuata acum ceva vreme, dar acum mi-a iesit de minune iepurasul, spre surprinderea tuturor. Asa ca multumesc de reteta, o voi mai face din nou, cu siguranta.

    Răspunde
  • da, va spun ca, aceasta carne de iepure este un deliciu si poate sa fie gatita cum vreti voi, eu cresc iepuri si stiu, sunt delciosi

    Răspunde
  • Gustoasa!!!!! Felicitari pentru reteta!

    Răspunde
  • dar daca adaugam mai multe legume de ex. si cartofi pe linga morcov si ceapa… se poate???

    Răspunde
  • Da, cam asa este… Bunica mea imi făcea pe vremuri atat gutui căt și mere in jar. Abia aștept să mă duc iar pe la ea să o rog să-mi facă 🙂

    Răspunde
  • Buna… la ce temperatura ai avut cuptorul? si as putea adauga putin vin la marinata? Multumesc.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu