Frigarui

Frigarui

Frigarui

Frigarui

Frigarui

Frigarui

Ingrediente:

Frigarui

1 kg de ceafa de porc (puteti inlocuii cu orice carne doriti si va place)
Boia dulce de ardei, sare si piper dupa gust, pentru condimentat carnea (eu nu am folosit si alte mirodenii pentru a nu schimba gustul carnii, dar cine doreste poate folosii ce-i place)
Ciupercute mai mititele sa dea bine pe batul de frigaruie
Rosii
Ceapa
Ardei gras rosu
Ardei gras galben
Ardei gras verde
Kaizer
Slaninuta
Dovlecel
Ananas

Mod de preparare:
De 1 Mai am facut frigarui, desi nu am iesit la gratar pentru ca vremea nu ne-a permis, am facut frigaruile pe gratar pe aragaz, au iesit un deliciu, darrrrrrrrr…… imi imaginez cat de formiodabile ar fi iesit pe gratar, in aer liber, parjolindu-se la foc de carbune…
De obicei faceam frigarui din carne, ceapa si ardei, acum am hotarat sa imbunatatesc reteta si am mai adaugat cate ceva… vreau sa spun ca nu regret deloc, fiecare bucatica are gustul ei aparte si impreuna… ce mai un vis….. deci sa incepem:

Ardeii grasi, osu, verde, galben, ii spalam, le indepartam cotorul si semintele si ii taiem in bucatele mai marisoare.

Frigarui

Ananasul il curatam, ii indepartam si parteadin mijloc care este tare, si il taiem cubulete.

Frigarui

Ciupercutele, care ar fi ideal sa fie mai micute, le spalam bine, iar daca sunt mai marisoare le taiem in 2 sau in 4, depinde de cat de mari sunt.

Frigarui

Dovlecelul il spalam bine, si il taiem feliute mai grosute, pe care le putem da in 2 daca dovlecelul este mai marisor.

Frigarui

Rosiile le spalam si le taiem bucati mai marisoare, daca aveti rosii cherry este si mai bine.

Frigarui

Ceapa o curatam o trecem pe sub un jet de apa si o taiem deasemenea in bucati mai mari.

Frigarui

Kaizerului ii indepartam soricul si il taiem felii mai grosute, apoi taiem feliile in patru.

Frigarui

Slaninuta o taiem feliute, fara soric.

Frigarui

Ceafa de porc, sau orice alta carnita aveti, o taiati bucati cuburi (bucatele mai marisoare).

Frigarui

O sarati si o piperati dupa gust. Adaugati si putina boia dulce de ardei si amestecati cu mana pana se condimenteaza uniform toata carnita. Eu pentru a nu schimba gustul carnii nu am mai adaugat si alte mirodenii, dar voi puteti condimenta cu orice doriti si va place.

Frigarui

Frigarui

Frigarui

Dupa ce am pregatit atat legumele cat si carnita, nu ne ramane decat sa formam frigaruile. Luam cate un bat de frigaruie, de inox sau babus (indiferent, nu are importanta) si incepem sa alternam bucatelele de carne si legume dupa bunul plac.

Frigarui

Aici sunt frigaruile pregatite pentru a sfaraii pe gratar.

Frigarui

Frigarui

Incingem gratarul.

Frigarui

Punem frigaruile pe gratar, acoperim u capacul si asteptam sa se parjoleasca pe o parte, dupa care le intoarcem si pe cealalta parte.

Frigarui

Frigarui

Frigarui

Frigarui

Frigarui

Frigarui

Frigarui

Frigarui

Frigarui

Frigarui

, , , , ,
Articolul precedent
Pui umplut cu ciuperci si garnitura de cartofi piure
Articolul următor
Risotto cu leurda – Orez cu legume

Retete diverse

17 comentarii. Leave new

  • ale mele au fost prea mari pentru gratarul de aragaz si nu puteam pune capac-ul 🙁

    Răspunde
  • Adi, trebuia sa le pui pe bete mai scurtute. Imi pare rau 🙁

    Răspunde
  • Nu pot sa cred, Iulia, ca nu cureti pielitele de pe ciupercute!! in orice caz, ai un site minunat din toate punctele de vedere. Sa fii sanatoasa si sa ne imbii mereu cu retete minunate! 🙂

    Răspunde
  • Draga Corina, eu niciodata nu am curatat ciupercutele!! Le spal doar si atat!! Ma bucur ca iti place site-ul, iti multumesc pentru asta!! Pup si te mai astept in vizita!! 😉

    Răspunde
  • Iulia, eu vreau sa folosesc doar carne de pui si legume, pentru o reteta de frigarui mai dietetice dar vreau sa stiu daca pot opari carnea inainte sa o pun pe bete. Vreau sa fac reteta asta de Pasti pentru mama care e la un regim alimentar mai strict.

    Răspunde
  • Draga Gi, sunt delicioase frigaruile cu carnita de pui, poti oparii carnea, dar sincer cred ca daca o oparesti si apoi o mai pui si la prajit ca frigaruie, o sa iasa cam seaca, eu zic ca este mult mai suculenta si delicioasa daca carnita nu este oparita in prealabil, oricum carnea de pui este light si sanatoasa, iar modul de preparare ca frigaruie deasemenea este sanatos, deci dupa mine, eu nu as mai oparii carnita, dar daca ca tu hotarasti sa o oparesti nu este nici asa o problema. Puppp si un Paste fericit iti doresc alaturi de toti cei dragi tie! 😉

    Răspunde
  • superb site 😉 felicitari!!il urmaresc de cv timp si imi place ff mult. nu stiam ca se pot face si pe fornogrill frigarui, arata delicios, cu siguranta am sa incerc!!Paste fericit si la mai multe retete minunate 🙂

    Răspunde
  • Claudia, ma bucur ca iti place site-ul. Un Paste fericit si multa liniste in suflet iti doresc!! Puppp si te mai astept in vizita!!

    Răspunde
  • Arata foarte bine frigaruile astea. Crezi ca as putea sa le prepar si pe o tigaie grill in loc de gratar?
    Multumim de sfaturile tale. Este un site excelent: practic si util.
    Am incercat unele retete de aici si au iesit delicioase.
    Felicitari pentru munca ta! 😉

    Răspunde
  • Mara, multumesc mult pentru cuvintele frumoase. Poti face frigarui si pe tigaia grill, si eu fac frigarui pe grill, uneori!! Pupp si te mai astept in vizita!! 😉

    Răspunde
  • super site-ul
    o sa fac si eu frigarui in weekend ca tot avem multe legume

    eu mai astept noutati

    Răspunde
  • eu am doar un grill pentru cuptor (tava+gratar).

    ma gandeam sa le pun la cuptor. crezi ca-si vor schimba mult gustul sau consistenta in felul asta?

    si daca le pun la cuptor sa le pun la foc mare? sa le acopar cu folie de aluminiu sau nu?

    multumesc ! 🙂

    Răspunde
  • Stii ce e dezavantajos pe acest site?e ca nu pot sa scriu undeva ce caut si sa-mi afiseze imediat…trebuie sa caut si sa ma oftic cate bunatati si ce retete minunate gasesc pana ajung la ce cautam la inceput…uite spre exemplu vreau sa fac niste clatite si nu gasesc pe Gourmandine daca exista asa ceva…In rest pot sa spun ca acest site este unul de milioane si ca toate retele astea sunt absolut deliciase…oricat de prost poti fi la cap bucatarie este inposibil ca sa urmezi acesti pasi si sa nu devii specialist…Bravo si toata consideratia mea acelor oameni care au muncit si au realizat acest site!!!Pot sa va spun ca a devenit unul din favoritele mele…Putin daca il mai imbunatatiti va garantez ca va deveni cel mai bun din tara! 😆

    Răspunde
  • Am facut si eu frigarui pe gratar cum le ai facut tu dar nu prea s au facut legumele:(cred ca trebuia sa le tai mai mici.Nici eu nu curat ciupercutele deoarece in pielita aceea se afla sucul ciupercutei!!Imi place mult de tot blogul tau,in fiecare zi ma uit ca sa vad daca ai mai pus ceva nou.Peste cateva saptamani o sa fie ziua prietenului meu si vreau sa i fac o surpriza sa i pregatesc cateva bunatati de aici de la tine!!Te pup si la cat mai multe retete!!

    Răspunde
  • De mare ajutor acest site, la nevoie. :-bd As vrea si eu o lamurire: in acel gratar se pune apa sau nu? Daca nu, nu se intampla nimic; nu sare smaltul, nu se face mult fum din ce se scurge din frigarui? 😥 Daca imi trimiteti raspunsul pe mail, va multumesc anticipat :X Va doresc cat mai multi vizitatori si spor la treba. Sa auzim de bine si Doamne-ajuta. ;;) :-bd

    Răspunde
  • Buna Iulia,
    Imi poti spune, te rog, cu ce sos ai servit? Mersi 🙂

    Răspunde
  • ce delicios arata!!! :X o intrebare… se pot face in tigaie, la ulei incins?… nu de altceva nu am inca gratar 😀 😛

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu