Foietaj cu branza dulce – Sarpe incolacit

Foietaj cu branza dulce

Foietaj cu branza dulce

Foietaj cu branza dulce

Foietaj cu branza dulce

Foietaj cu branza dulce

Foietaj cu branza dulce

Ingrediente:

Foietaj cu branza dulce

1 pachet foietaj
600g branza dulce de vaci
200g zahar tos
2 plicuri zahar vanilinat Dr. Qetker
2 esente de rom Dr. Qetker
Coaja rasa de la o lamaie
2 oua
30g gris
1 plic frisca Dr. Qetker
150ml lapte
Faina pentru pudrat suprafata de lucru
Margarina Rama pentru uns
Zahar pentru pudrat

Mod de preparare:
Intr-un castron punem branza, adaugam ouale, zaharul vanilinat, esentele de rom, zaharul tos si grisul dupa care amestecam toate ingredientele pana la omogenizare.

Foietaj cu branza dulce

Foietaj cu branza dulce

Radem coaja de la o lamiae pe razatoarea mica si o adaugam peste compozitia obtinuta si amestecam din nou.

Foietaj cu branza dulce

Foietaj cu branza dulce

Foietaj cu branza dulce

Batem praful de frisca cu 150ml lapte pana se intareste.

Foietaj cu branza dulce

Adaugam frisca in compozitia de branza si amestecam pana la o omogenizare completa.

Foietaj cu branza dulce

Topim margarina, eu o pun in cuptorul cu microunde cateva secunde.

Foietaj cu branza dulce

Dupa ce s-a dezghetat foietajul, presaram cu faina suprafata de lucru, si intindem foietajul intr-o foaie foarte subtire, eu l-am intins aproape pe toata suprafata mesei de bucatarie si ungem foaia cu margarina topita.

Foietaj cu branza dulce

Impartim in doua pe lung foaia de foietaj – ne vor iesi din aceste cantitati 2 serpi incolaciti – si incepem sa o umplem cu compozitia de branza. Punem branza intr-o parte a foi doar, de-a lungul foietajului si apoi incepem sa rulam cat putem de strans, insa atentie, rulam o data ungem cu margarina ruloul, rulam in continuare, ungem din nou si tot asa pana la capat. La capete il strangem putin, astfel incat sa nu ne iasa umplutura.

Foietaj cu branza dulce

Cand am terminat de rulat primul rulou, il incolacim ca in fotografia de mai jos si il punem intr-o tava totunda tapetata cu foaie de copt si il ingem cu margarina pe toata suprafata.
Dupa ce am terminat cu primul foetaj rulat, trecem si la a doua jumatate de foietaj pe care o umplem, o rulam si o ungem la fel cum am procedat cu prima, dupa care, daca tava e destul de mare in diametru, il incolacim in continuare, la primul foietaj umplut, daca nu il punem in alta tava. Il coacem in cuptorul preincalzit la foc minim si mediu intre 25-35 minute pana vedem ca ia o culoare aurie si creste foietajul.

Foietaj cu branza dulce

Foietaj cu branza dulce

Foietaj cu branza dulce

Foietaj cu branza dulce

Foietaj cu branza dulce

Foietaj cu branza dulce

Foietaj cu branza dulce

Foietaj cu branza dulce

Foietaj cu branza dulce

, , , , , , ,
Articolul precedent
Placinta cu branza si marar
Articolul următor
Pachetele cu branza

Retete diverse

13 comentarii. Leave new

  • Iar ai facut o minunatie, Iulia! Chiar imi planificasem in week-end sa fac foetaj cu branza dulce 🙂

    Răspunde
  • Ce frumos arata!Niciodata nu am facut asa un sarpe încolacit.merci de idee,o sa-l fac si eu mîine.

    Iulia,nu stiu ce ai facut,dar acum pot naviga bine pe blogul tau! Te pup si un we minunat!! 🙂

    Răspunde
  • Multumesc Edith, ma bucur ca-ti place. Te pup!

    Răspunde
  • Multumesc Maya! Te mai astept in vizita! Te pup, weekend placut si tie!

    Răspunde
  • Arata incredibil!!!!!!!
    Cred ca este exceptional!!!!
    Am sa incerc si eu astazi!!!!

    Răspunde
  • Arata super bine, dar sincer, nu cred ca e prea bine sa fie intins la maxim aluatul, ca nu a crescut deloc si nu se observa deloc straturile alea din care e facut aluatul respectiv de foietaj…Imi place in schimb compozitia foarte mult si o sa incerc chiar azi 😛 . Aaa…si inca ceva..ce fel de tava ai folosit(yena, etc)? 💡

    Răspunde
  • Arata super,sunt convinsa ca si gustul e pe masura.Am s-o fac si eu neaparat! 😛

    Răspunde
  • umplutura e deosebit de buna, insa cand am taiat-o am vazut ca aluatul pe interior(cum a fost rulata )era crud…asta e

    Răspunde
  • Buna Iulia, am gasit site-l din intimplare si sunt tare feicita. Ai nenumarate idei, bravo tie, si ma bucur ca le impartasesti cu cei care sunt deschisi la tot ce este nou. Eu locuiesc cu familia mea in Canada si chiar numai stiam ce sa mai gatesc. Felicitari 😉

    Răspunde
  • Arata super. Sigur voi incerca si reteta asta, am incercat multe retete de la tine de pe blog si toate au iesit perfect, te asteptam cu mult mai multe retete. Te pup

    Răspunde
  • Servus,

    am incercat si eu reteta, in schimb nu poate fi rulata atat de bine cum ai rulat-o tu, pentru ca acea compozitie cu care se umple este foaaaarte fluida, mai mult decat atat, aluatul este extrem de elastic si daca il intanzi foarte mult sa fie subtire chiar e chinuiala mare cu rulatul ei. Rezultatul in schimb este unul de exceptie! este prima placinta in foietaj care mi-a mers direct la inima, caci de obicei mi se par lipsite de farmec. Ai folosit cumva niste branza speciala, pentru a iesi compozitia mai densa? mersi fain

    Răspunde
  • arata foarte bine, dar stii ce nu am vazut eu pe blogul tau, nici o reteta de piftie 😥

    Răspunde
  • TOTUL F F F BUN SI BINE REALIZAT !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu