Ficatei la cuptor cu mamaliguta

Ficatei la cuptor

Ficatei la cuptor

Ingrediente:

Ficatei la cuptor

Ficatei la cuptor

Pentru prepararea ficateilor:
800g ficatei de pasare
1 ceapa mare
1 lingura boia dulce de ardei
1 lingurita vegeta
Sare si piper, dupa gust
9 catei de usturoi
Ulei pentru prajit

Pentru mamaliguta:
500g faina de malai
sare

Mod de preparare:
Curatam si spalam ficateii si ii lasam la scurs intr-un strecurator.

Ficatei la cuptor

Ficatei la cuptor

Taiem o ceapa solzisori si o punem la calit, intr-o tigaie cu ulei.

Ficatei la cuptor

Ficatei la cuptor

Dupa ce ficateii s-au scurs si avem si ceapa calita, luam un vas de jena, il ungem cu putin ulei, punem ficateii, adaugam ceapa calita, condimentam cu veget, sare, piper, boia dulce de ardei si amestecam usor pana se omogenizeaza ingredientele. Punem vasul la cuptor pentru 15 minute, apoi scoatem ficateii ii intoarcem sip e cealalta parte si ii bagam din nou in cuptor pentru inca 15 minute.

Ficatei la cuptor

Ficatei la cuptor

Intre timp, curatam cateii de usturoi ii tocam foarte marunt sau ii pisam in mojar, adaugam peste ei 2 linguri de ulei si amestecam. Scoatem vasul cu ficatei din cuptor inainte cu 5 minute de a fi gata si adugam acest mujdei peste ficatei. Lasam totul la cuptor pentru inca 5 minute.

Ficatei la cuptor

Ficatei la cuptor

Ficatei la cuptor

Ficateii merg foarte bine serviti langa o mamaliguta.
Pentru prepararea mamaligutei, punem la fiert intr-o cratita 500g malai intr-un litru si jumatate apa cu sare si o lasam pe foc timp de 25 minute.

Ficatei la cuptor

Ficatei la cuptor

Ficatei la cuptor

Ficatei la cuptor

, , , , ,
Articolul precedent
Tocanita de porc cu cartofi piure
Articolul următor
Somon file pe gril cu cartofi in sos de smantana

Retete diverse

65 de comentarii. Leave new

  • Mmmm ce bine arata! Mi-ai facut pofta 🙂

    Răspunde
  • Au fost tare buni, Edith, pofta mi-ai facut tu, cu asa o reteta, de aceea am decis sa o fac si eu. Multumesc!

    Răspunde
  • Vai ce bine arata! sa stii ca astazi incerc si eu reteta asta

    Răspunde
  • Andreea, ma bucur ca vrei sa incerci reteta. Este o reteta extraordinara, foarte buna alegere!!! Sa aveti pofta!! 🙂

    Răspunde
  • Superficateii rulez ! o mancare ideala ( de uichend) eftin , bun .. si asta o spune un barbat , am gatit mai ecva ca ratatoiulle – chacun peut etre en chef

    Răspunde
  • Ma bucur ca ti-a placut reteta, Sebi!! 🙂

    Răspunde
  • Foarte interesanta reteta asta!La prima vedere nu are mare lucru iesit din comun, dar cand o incerci iti dai seama ca ficateii ies extrem de fragezi si moi si in plus foarte aromati.Eu am adaugat si cateva cuisoare si feliute subtiri de ardei gras putin calit si apoi inabusit.Dau o dulceata deosebita.Chiar recomand.I-am papat cu cartofi copti.Deliciosi!!!

    Răspunde
  • Draga Ariciutza, ma bucur ca ai incercat reteta si ca ti-a placut. Sunt convinsa ca si ingredientele adaugate de tine au dat un plus de gust mancarii. Te pup si te mai astept in vizita, poate mai incerci ceva si imi spui cum ti-a reusit. Un week-end frumos iti doresc!! 🙂

    Răspunde
  • O repet a doua oara, delicioasaaaaaaaa reteta. Am calit odata cu ceapa si cateva ciupercute, din fericire…nu am stricat gustul.

    Răspunde
  • arata extraordinar !!!!!!!!! si eu incerc azi insa m am gandit sa i dau aspect de tort si sa fac mai multa mamaliguta ca ne place , 😀 😀 peste care pun ficateii…………mersi pentru reteta este exact ceea ce cautam

    Răspunde
  • Laura, sunt convinsa ca ciupercutele au complectat excelent gustul retetei. Te pup si ma bucur ca ai incercat reteta!! 🙂

    Răspunde
  • Larisa, excelenta idee cu aspectul de tort. Ma bucur ca ai gasit reteta pe placul tau. Te pup si te mai astept in vizita!! 🙂 😉

    Răspunde
  • supeeeeeeeeeeeeeeeeer reteta !!!!!!!!!nota 10 plus!!!yammy

    Răspunde
  • Multumesc, Ana!! Te mai astept in vizita! 😉

    Răspunde
  • am facut aceasta reteta si a iesit super.eu nu mancam ficat de nici un fel,dar cand l-am vazut pe sot cu ce pofta manca,am gustat si eu…si chiar mi-a placut.este foarte gustos si usor de facut,felicitari.

    Răspunde
  • Violeta, ma bucur ca ai incercat reteta si ca a fost pe placul vostru, felicitarile le meriti tu pentru reusita!! 😉

    Răspunde
  • am incecat reteta si va spun ca e bestiala. Eu am adaugat si putin unt. E fffffffffff buna

    Răspunde
  • Oana, ma bucur ca ti-a placut reteta!!! Pup si te mai astept in vizita!!

    Răspunde
  • intr-adevar sunt excelenti si ies fragezi…nu sunt adepta cepei calite sau puse la cuptor dar asta este dementiala. prima data am respectat reteta intocmai.acum vreau sa adaug si cateva bucatele de bacon si 2-3 cubuletze de rosii pe deasupra. sunt convinsa ca o sa iasa la fel de super. pofta buna si voua.

    Răspunde
  • kMMy, minunata combinatia pe care vrei sa o faci, sunt convinsa ca va avea un gust absolut minunat!! Spor la gatit!! Sarbatori fericite, cu multa liniste si bucurie, alaturi de cei dragi tie!!

    Răspunde
  • super buna retetaaaaaaaaaaaaaa!
    chiar se topesc in gura de fragezi!
    numai ca eu am mai adaptat-o un picutz…. in timp ce calesc ceapa pun ficateii sa stea acoperiti in vin!(de obicei alb)…au un gust si o aroma apoiiiiiiiiiiii…supeba!

    Răspunde
  • Delicios! Am facut si eu in seara asta minunata ta reteta si a iesit super. Cu siguranta o sa mai fac. Spor la gatit in contiunare si sa ne mai incanti cu retele tale delicioase! Pupici…

    Răspunde
  • Mmmm… delicioasa si varianta ta de ficatei, Moni, cu siguranta vinul le da un gust aparte!! Puppp si te mai astept in vizita!! 😉

    Răspunde
  • Monique, ma bucur ca ti-a placut reteta!! Te pup si te mai astept in vizita!! 😉

    Răspunde
  • its delicious…bun rau…simple and healthy..
    great…10/10

    Răspunde
  • Multumesc, Robin!! O saptamana frumoasa iti doresc!! 😉

    Răspunde
  • Astazi am incercat si eu reteta.
    Nemaipomenit!! Te lingi pe degete

    Răspunde
  • Crede-ma,nu-s la prima-ncercare in bucatarie,dar rar mi-a fost dat sa vad o reteta asa de gustoasa si sanatoasa(dupa cum se stie,ce e bun sau te-ngrasa sau e interzis, sau…)Bravo si merci

    Răspunde
  • Buna,
    Este adevarat ca ficateii de pui se strica repede si sunt periculosi?
    Am facut pentru tatal meu reteta dvs si m-am gandit ca-i ajunge o saptamana, dar el a auzit ca ar tb mancati mai repede, pt ca se strica, am folosit 1 kg de ficatei.
    Multumesc mult daca aveti timp sa-mi raspundeti.

    Răspunde
  • Diana, ma bucur mult ca ti-a placut reteta!! Pupp!! Un Paste fericit iti doresc!

    Răspunde
  • MariaT, iti multumesc pentru aprecieri!! Ma bucur mult ca reteta a fost pe gustul tau!! Pup si un Paste fericit iti doresc!!

    Răspunde
  • Teodora, orice mancare se strica daca nu este pastrata in conditii adecvate de temperatura. Eu sincer nu am auzit ca ficateii s-ar strica mai repede, eventual s-ar intarii, pentru ca ficateii se intaresc dupa un timp, insa asta nu inseamna ca nu mai sunt buni de consumat… acum, ideal ar fi sa mancam cat mai repede ceea ce gatim, adica sa nu stocam mancarea in frigider cateva zile si apoi sa o reincalzim. Eu de obicei nu tin mancarea in frigider mai mult de 2-3 zile, incerc intotdeauna sa gatesc cat se consuma la o masa, eventual doua. Pupp si te mai astept in vizita!! 😉

    Răspunde
  • Am incercat și eu rețeta de ficăței la cuptor – o poți vedea pe blogul meu.
    http://aromele.blogspot.com/2010/09/ficatei-de-pui-cu-legume-la-cuptor.
    nu sunt pozele prea bune, dar asta-i tot ce pot face, deocamdată.

    Răspunde
  • Buna ziua! Am descoperit de vreo doua saptamani acest site si ce pot sa spun… am ramas cu ochii in monitor, salivand. Trebuie sa recunosc ca eu nu sunt nici pe departe o bucatareasa, de fapt chiar nu-mi place sa petrec timp in bucatarie :oops:, dar la retetele pe care le-am descoperit aici s-ar putea sa-mi schimb parerea.Sambata am facut,ca prima reteta, acesti ficatei…ce pot sa spun,sunt superrr buni.A mancat mama,care este foarte pretentioasa si m-a laudat,iar sotul care nu mananca ficatei,dupa ce a gustat,mi-a reprosat ca am facut prea putini.In concluzie este minunata acesta reteta,iar urmatoarea,ca sa ne indulcim putin cred ca voi face pancake-uile.Felicitari Iulia pentru toate aceste retete care chiar sunt pe intelesul meu,iar pozele atat de edificatoare …fara cuvinte.Scuze ca am scris atat ,dar am simtit nevoia sa-ti multumesc intr0un fel.

    Răspunde
  • chiar nu ma gandeam ca o sa-mi placa asa de tare, incat sa-i fac si a doua oara. Am adaugat si eu niste kaizer si ardel rosu si a iesit foarte gustos. 😛

    Răspunde
  • SUPER GUSTOASA CU MAMALIGA DEALTFEL CRED CA NICI NU AR MERGE CU PAINE 😛

    Răspunde
  • Sunt super numai k eu i-am servit cu cartofi nisiposi in loc de mamaliga si au fost foarte gustosi. Am sa mai incerc si alte retete

    Răspunde
  • in principiu, trebuie sa stea la cuptor doar 30 minute… la foc potrivit???

    Răspunde
  • Nota 10 cu steluta.. super reteta :-bd

    Răspunde
  • Buna,

    Pentru prima data am gatit joi seara aceasta reteta postata de tine. Diferenta este ca eu nu am pus usturoiul asa cum scrie in reteta, ci am facut un mujdei de usturoi separat. Multumim pentru aceasta reteta! Usoara, practica si delicioasa!! ;;)

    Răspunde
  • este foarte buna reteta, este a 5-a oara cand o prepar si sunt fff multumita de rezultat! Felicitari pentru acest site, este plin de idei bune si de retete si mai bune!

    Răspunde
  • 😀 n-am facut niciodata ,dar o sa incerc !

    Răspunde
  • <:-P <:-P <:-P <:-P super buna ` 😉

    Răspunde
  • Buna seara. Draga iulia, sa stii ca azi am descoperit blog-ul tau si pot spuna ca am ramas placut uimita. sunt o tanara de 21 de ani, singura in spania si trebuie sa gatesc, cum nu are cine sa ma ajute, a trebuit sa caut pe internet si sunt foarte multumita ca am gasit site-ul tau. arata foarte bine aceasta reteta si acum o sa o fac pas cu pas, cum ai spus tu. sper sa imi iasa. felicitari pt blog, o treaba excelenta.

    Răspunde
  • mai fetelor ce pot sa va spun? eu sunt specialista in prajituri – cu gatitul mai putin ma pot lauda, insa eceasta reteta m-a dat pe spate, daca pot spuna asa, am mancat de am simtit ca lesin. Sa aveti pofta !

    Răspunde
  • azi am facut ficatei dar pot sa iti spun ca au iesit excelent. sunt foarte multumita. felicitari 😉

    Răspunde
  • mia placut la maxim incercati e foarte bun va pup 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ;;) ;;) ;;) ;;) ;;) ;;) <:-P <:-P <:-P <:-P <:-P e foarte buna pentru party

    Răspunde
  • foarte buna reteta si simpla. o poate face orcine :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd delicios

    Răspunde
  • Catalina Cozma
    5 aprilie 2012 9:18

    Buna, te felicit pentru ceea ce faci, am gatit si eu dupa reteta ta, si mi-a placut la nebunie. Este o reteta simpla si delicioasa!!!

    Răspunde
  • Este la cuptor… sa vedem cat iese de bun 😀 😀

    Răspunde
  • Deci acum am terminat de mancat…. delicios…. n-am mai mancat niciodata ficatei asa de buni…. jur…. Te pup, Iulia… U R THE BEST!!! :X

    Răspunde
  • Acum e la cuptor….am tinut ficateii in lapte o ora inainte de a-i baga la cuptor, asa cum am vazut ca ai procedat la o alta reteta…sper sa iasa bine…. =P~

    Răspunde
  • nota 10…tie pt reteta, mie pt ca mi-a iesit <:-P

    Răspunde
  • hmm delicios.. akm fc si eu reteta asta… sper sa imi iese bine… apropo, am facut si supa cu galuste.. si, in sfarsit, mi-au iesit galustele kre niciodata nu imi ieseau… super. felicitarii.. ai nota 1000… iubitul meu o sa fie foarte multumit..

    Răspunde
  • Diana Claudia
    21 iunie 2012 15:23

    Vai, draga mea Iulia, mi-ai dat o idee pentru ziua de maine. Aveam in plan sa fac o ciorbita de curcan si budinca de macaroane cu branza dulce si stafide dupa reteta ta si eram in pana de idei, in ceea ce privea felul doi. Cred ca vor fi deliciosi!!!! Eu voi adauga si un ardei gras, niste ardei iute (mie imi place ceva mai picant), cateva rosii in bulion si niste patrunjel, iar ca si condimente ma mai gandeam la niste cimbru si oregano si chiar si un pic de boia iute. Anyway, maine seara revin cu detalii despre cum au iesit ficateii. Te pup si iti multumesc ca impartasesti cu noi ceea ce stii!!!! Sa ai un week-end minunat!! 😉 😉 😉 😉

    Răspunde
  • Diana Claudia
    22 iunie 2012 19:46

    Tocmai am terminat de servit ficateii si au fost deliciosi!!!!!! Am respectat pasii retetei tale si am adaugat si ideile mele de mai sus si au iesit super!!! Foarte buni, mie, de fel nu imi place ficatul. :-bd :-bd

    Răspunde
  • Tocmai am facut acesti ficatei si vreau sa spun ca au iesit deliciosi 🙂 … Multumesc pentru reteta si pentru acest minunat blog… 😉

    Răspunde
  • Diseara o incerc si eu! Si mie si prietenului ne plac ficateii, asa ca, diseara cand se intoarce de munca il astept cu masa pusa! Va spun maine cum a iesit! 🙂

    Răspunde
  • =P~ Vreau sa zic ca, mie, ficateii nu-mi placeau deloc, inainte sa descopar aceasta reteta (ii gateam doar pt sotul meu) intr-o zii am zis: hai sa incerc sa-i gatesc altfel si am dat de aceasta reteta care este minuuuunnnnaaaaata, au iesit tare gustosi ficateii mei =P~ :X :X

    Răspunde
  • Acum vreau s-o incerc!!! sunt foarte curioasa cum o sa iasa, insa sunt convinsa ca vor fi deliciosi!!! avem musafiri deseara si speram sa fie incantati.. mai ales ca stim ca le place mamaliga 🙂 si usturoiul 🙂 multumiri si pupici pentru reteta! < 😛

    Răspunde
  • Un site si retete de nota 10, toate care le-am incercat au fost minunate. FELICITARI!!!!

    Răspunde
  • ionut florea
    6 ianuarie 2013 17:40

    am facut chiar acum, deci sunt un deliciu! multumesc pentru reteta, sunteti cei mai buni!!!

    Răspunde
  • Draga Iulia, felicitari pt site, retete si toate realizarile de pana acum. Gustoase, apetisante si extrem de benefice pozele pt cei incepatori. Am o rugaminte, mie nu se mi se incarca pozele la reteta “Ficatei la cuptor cu mamaliguta”, alte retete sunt afisate bine. Multumesc, toate cele bune!

    Te apreciez,

    Angela

    Răspunde
  • Buna,

    Sunt noua pe site, ma bucur nespus ca am gasit site-ul tau, ai retete minunate si gustoase. As avea o intrebare: am carne de porc mistret si am si ficat cu inima si rinichi atasat la ea :), reteta cu tocanita din carne de porc mistret am furat-o deja de la tine, a iesit minunat, dar nu stiu ce sa ma fac cu restu. Pot folosi ficat de porc mistret la aceasta reteta? 😕 Multumesc

    Răspunde
  • I-am incercat acum o luna, cand am descoperit si site-ul tau.. si au fost suupeerr deliciosi, azi ii fac din nou, doar ca acum am ficatei de curcan!
    O zi frumoasa!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu