Ficatei de pui inveliti in bacon cu garnitura de orez cu ananas, legume si curry

Ficatei de pui inveliti in bacon

Ficatei de pui inveliti in bacon

Ingrediente:

Ficatei de pui inveliti in bacon

Pentru ficateii de pui inveliti in bacon:
Ficatei de pui (cate bucatele doriti)
Felii de bacon (tot atatea la numar, cati ficatei aveti)
Sare si piper, dupa gust
5-6 catei de usturoi
Ulei

Pentru orezul cu legume, ananas si curry:
1 ardei rosu mare
1 ardei iute verde, mare
300g ananas
2 morcovi mari
2-3 fire de ceapa verde
Sare, piper si curry, dupa gust
Ulei
Orez basmati (eu am folosit 250g)

Mod de preparare:
Curatam si spalam ficateii, dupa care ii lasam la scurs intr-o strecuratoare.

Ficatei de pui inveliti in bacon

Baconul de preferat este sa il cumparati gata feliat, astfel feliutele sunt egale si subtirele, daca nu il feliati dumneavoastra cat mai frumos.

Ficatei de pui inveliti in bacon

Luam cate o feliuta de bacon, punem cate un ficatel pe un capat al baconului si incepem sa infasuram, dupa care infigem in ficatel cate o scobitoare (scobitoarea nu este obligatorie, daca ficateii stau bine inveliti este bine si fara scobitoare).

Ficatei de pui inveliti in bacon

Ficatei de pui inveliti in bacon

Luam o tava, o stropim cu putin ulei, aranjam ficateii in tava, condimentam cu sare si piper, dupa gust, stropim ficateii cu putin ulei, presaram printre ficatei cateii de usturoi curatati si taiati feliute, in prealabil si dam tava la cuptorul incins pentru 25-30 minute.

Ficatei de pui inveliti in bacon

Ficatei de pui inveliti in bacon

Dupa ce baconul capata o culoare rumenie, scoatem ficateii din cuptor si ii servim atat calzi langa orice fel de garnitura dorim, ori reci ca aperitiv.

Ficatei de pui inveliti in bacon

Eu am servit ficateii langa o garniture de orez basmati cu ananas, legume si curry.
Fierbem orezul in apa cu sare (eu am folosit din cel ce se fierbe in pungute, puteti folosi orice tip de orez va place), apoi il scoatem intr-o strecuratoare la scurs.

Ficatei de pui inveliti in bacon

Spalam ardeiul rosu, ii indepartam cotorul si semintele apoi il taiem fasiute subtiri.

Ficatei de pui inveliti in bacon

Spalam si curatam morcovii apoi ii dam pe razatoarea speciala, astfel incat sa rezulte niste fasiute lungi si mai subtirele, daca nu aveti asa ceva, taiati-i cu mana.

Ficatei de pui inveliti in bacon

Spalam ardeiul iute, indepartam cotorul si il taiem rondele.

Ficatei de pui inveliti in bacon

Ceapa verde o spalam si o taiem rondele.

Ficatei de pui inveliti in bacon

Ananasul il taiem cubulete.

Ficatei de pui inveliti in bacon

Avand toate acestea pregatite, putem incepe sa preparam garnitura pentru ficateii inveliti in bacon.
Punem intr-o tigaie putin ulei, adaugam ceapa verde si morcovii si ii lasam la calit 1-2 minute.

Ficatei de pui inveliti in bacon

Adaugam apoi ananasul, ardeiul iute si ardeiul gras, lasam din nou la calit 2-3 minute.

Ficatei de pui inveliti in bacon

Ficatei de pui inveliti in bacon

Spre sfarsit condimentam cu piper, sare si curry dupa gust, amestecam si mai lasam 2-3 minute, sau pana se incalesc legumele, dupa gustul nostru (unele persoane le prefera mai crocante, altele mai moi)… adaugam orezul fiert si scurs, amestecam iar garnitura este gata de servit.

Ficatei de pui inveliti in bacon

Ficatei de pui inveliti in bacon

Ficatei de pui inveliti in bacon

Ficatei de pui inveliti in bacon

Ficatei de pui inveliti in bacon

, , , ,
Articolul precedent
La multi ani, 2011!
Articolul următor
1 Martie 2011

Retete diverse

20 de comentarii. Leave new

arata delicios 😀 sigur am sa incerc si eu reteta 😉

Răspunde

Bravo! Great recipe!

Răspunde

Ce delicios arata si ce prezentare eleganta 🙂 Abia am asteptat sa postezi ceva nou 🙂 Te pup

Răspunde

arata foarte bine, ma intreb cat de dulce este orezul de la ananas….
Cum arata razatoarea ta speciala?

Răspunde

Hello!

Am gatit-o aseara si a iesit minunat! Felicitari pentur blog! Sunt foarte bune retelele si folositoare 🙂

Răspunde

Ma bucur ca ai revenit!Sa stii ca ti-am simtit lipsa! 😛

Răspunde

Wow cum arata, merita incercat 😉
Trebuie sa inchid ca imi ploua in gura. ha, ha, ha … 😀

Răspunde

Mama cum arata, de ce am intrat eu acum pe blog nu stiu, cand mai am destul pana la masa. Ma bate gandul sa incerc reteta, dar stau sa vina weekend-ul sa am timp ca sa iasa bine.

Răspunde

Foarte interesanta reteta, am sa o incerc si eu, sper sa imi iasa avand in vedere cat de bine sunt explicat pasii pentru a o prepara. Felicitari!

Răspunde

Ce bine arata!

Bine ai revenit, te asteptam.

p.s. Ma gandeam, de ce nu te inscri pe retetecupoze.ro , din cate am vazut pe acolo pozele tale sunt peste medie.

Numai bine,
Adi

Răspunde

wecome back! 😉

Răspunde

Imaginea asta e cea mai reprezentativa pentru ceea ce simt cand citesc ce spui aici http://shoppers.ro/i_feel_like.jpg

Răspunde

Urmaresc de ceva timp blogul tau si abia acum iti scriu. Tot ce faci tu aici e mai mult decat minunat.

Retete pas cu pas, culori de-ti fura ochii, imagini superbe…totul e perfect! Imi place totul de pe site-ul tau! Totul! Felicitari!!!!

Răspunde

am facut aceasta reteta…a iesit foarte buna!!!!multumim pt. acest sait care este foarte bun si pe care il recomand si altora!!!!!

Răspunde

arata super si sunt convinsa ca este delicios totul. este prima oara cand intru pe blog si imi place mult. te felicit, mai ales pentru rabdarea cu care explici pas cu pas si arati ce avem de facut. 🙂

Răspunde

WOW!!! Ce bine arată 🙂 astăzi o să încerc reţeta 🙄

Răspunde

La multi ani scumpa mea de 1 Martie si o primavara plina de multe, multe flori!

Răspunde

Foarte bine arata! Cu siguranta ii voi incerca si eu la urmatoarea aniversare din familie! Maine avem o sarbatorita (me..hihi) si acum am in cuptor checul cu masline si sunca, sper sa iasa asa cum trebuie! Azi am gasit site-ul si il tot ‘rasfoiesc’, imi place! E foarte bine structurat, sunt retete spectaculoase si destul de simplu de facut! Felicitari si pentru prezentarea foarte eleganta! p.s. Daca mai adaugi si o rubrica de genul ‘light’ sau ‘de dieta’, ar fi minunat!

Răspunde

Am gatit-o si eu azi. N-am avut ceapa verde, dar am pus ceapa rosie. A iesit bestial de buna. Amestecul de ardei iute si ananas are un gust deosebit. O recomand din toata inima celor ce sunt ispititi de ceva nou :X

Răspunde

Am facut reteta asta de ziua mea. A fost ceva nou si foarte foarte gustos. Am pus si eu tot ceapa rosie pentru ca ceapa verde este trufanda acum, deci greu de gasit. A placut tuturor invitatilor. Recomand calduros aceasta reteta. De fapt am preluat mai multe din retele tate si au fost toate foarte bune. Felicitari !!! :-bd

Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu