Fasole frecata – facaluita

Fasole frecata - fasole facaluita

Fasole frecata - fasole facaluita

Fasole frecata - fasole facaluita

Fasole frecata - fasole facaluita

Fasole frecata - fasole facaluita

Ingrediente:

Fasole frecata - fasole facaluita

800g fasole boabe
2 ceape mari
5 catei de usturoi
200g telina
2 morcovi medii
1 pastranac mediu
2 foi de dafin
1 lingura sare

Ingrediente pentru ceapa calita ce o adaugam deasupra:
2 ceape medii
1 lingurita boia dulce de ardei
Sare dupa gust
Ulei pentru prajit

Mod de preparare:
Fasolea o alegem, o spalam si o punem in apa, la inmuiat, cu o seara inainte de a pregati reteta.

Fasole frecata - fasole facaluita

A doua zi scoatem fasolea din apa in care a stat la moi si o punem intr-un strecurator.

Fasole frecata - fasole facaluita

Curatam ceapa si o taiem marunt.

Fasole frecata - fasole facaluita

Curatam zarzavaturile ( morcovul, pastranacul, telina), le clatim si le taiem cubulete marunte.

Fasole frecata - fasole facaluita

Cand avem aceste ingredinte pregatite, punem intr-o oala, pe foc, 4l de apa, 1 lingura sare si adaugam fasolea.

Fasole frecata - fasole facaluita

Peste fasole adaugam si zarzavaturile.

Fasole frecata - fasole facaluita

Adaugam apoi ceapa taiata cubulete si 2 frunze de dafin si lasam totul la fiert pentru cca 1 ora si jumatate pana se fierbe fasolea.

Fasole frecata - fasole facaluita

Cand fasolea este fiarta, o scoatem intr-un strecurator impreuna cu zarzavaturile si o lasam la scurs. Frunzele de dafin le indepartam.

Fasole frecata - fasole facaluita

Fasole frecata - fasole facaluita

Intre timp, pana se scurge fasolea, curatam cateii de usturoi si ii dam pe razatoarea mica.

Fasole frecata - fasole facaluita

Dupa ce fasolea este indeajuns de scursa, o punem intro cratita, intr-o prima faza, incepem sa o pasam cu ustensila pentru pasat cartofii pireu.

Fasole frecata - fasole facaluita

Apoi, pisam fasolea cu blenderul vertical (nu este neaparat nevoie sa o pasati si cu blenderul, doar daca doriti sa obtineti o pasta mai fina).

Fasole frecata - fasole facaluita

Condimentam cu sare dupa gust, adaugam usturoiul pisat si amestecam, pana la omogenizare.

Fasole frecata - fasole facaluita

Fasole frecata - fasole facaluita

Curatam 2 cepe si le tocam marunt,

Fasole frecata - fasole facaluita

Intr-o tigaie cu ulei punem ceapa la calit.

Fasole frecata - fasole facaluita

Cand incepe sa devina aurie, adaugati lingurita de boia dulce de ardei, amestecati, mai lasati 1 minut si stingeti.

Fasole frecata - fasole facaluita

Fasolea frecata, o punem in boluri, iar peste fasole punem ceapa calita cu boia. Se serveste atat calda cat si rece. Langa fasolea frecata merge foarte bine o ceapa rosie.

Fasole frecata - fasole facaluita

Fasole frecata - fasole facaluita

Fasole frecata - fasole facaluita

Fasole frecata - fasole facaluita

Fasole frecata - fasole facaluita

Fasole frecata - fasole facaluita

, , , , ,
Articolul precedent
Plachie de crap cu garnitura de orez
Articolul următor
Cartofi nisiposi cu bacon

Retete diverse

23 de comentarii. Leave new

  • Buna Iulia ,

    am trecut sa-ti intorc urarile facute de sarbatori..am fost plecata si de aceea iti raspund cu intarziere..

    iti doresc sin toata inima un An nou cu multe realizari, sanatate, fericire si clipe frumoase cat mai multe petrecute alaturi de cei dragi LA MULTI ANI !!
    te pup

    Răspunde
  • Mona, iti multumesc mult pentru vizita si pentru urari!! Un An Nou asa cum ti-l doresti, cu sanatate si bucurii!!! Te pup!!! 🙂

    Răspunde
  • Si de la mine un an nou fericit!
    Reteta asta e mortala!O prezentare foaaarte frumoasa!AM trecut reteta la favorite.Am mai mîncat eu fasole frecata,dar asta cred ca va fi cea mai buna.Merci 🙂

    Răspunde
  • Mayaaaa, multumesc mult pentru urari si vizita! Un an nou asa cum ti-l doresti, cu sanatate, fericire si impliniri!!! Ma bucur ca-ti place reteta!!! Te puppp!! 🙂

    Răspunde
  • N-am mai gatit de 20 de ani fasole frecata! Aici am gasit reteta ideala! Prezentare excelenta! Multumesc!

    Răspunde
  • Multumesc mult Emilia, imi face placere sa aud ca esti incantata de reteta. Te pup si te mai astept in vizita!!! 🙂

    Răspunde
  • De  acord  cu  Iulia…este  cea  mai  buna  si  mai  bine  prezentata  reteta   de  fasole  frecata..Urmeaza  sa  le  testez  si  pe  celelalte.Felicitari!!

    Răspunde
  • Multumesc Daniele, pentru cuvintele frumoase!! Ma bucur ca doresti sa incerci din retetele de aici, abia astept sa-mi dai de stire cum ti-au reusit si daca ti-au placut. Te pup si te mai astept!! 🙂

    Răspunde
  • Te felicit pentru retete. Eu sunt innebunita dupa fasole, dar schimbati apa de cateva ori.
    Pupici si mult succes 😛

    Răspunde
  • Mira, ma bucur ca iti plac retetele. Multumesc pentru sfat!! Puppp!

    Răspunde
  • uau:) arata foarte bine..chiar acum o fac si eu, felicitari pt toate retetele..sunt destul de noua in ale gatitului asa ca e extraordinar sa am poze la fiecare pas care trebuie facut, multumesc pt ajutorul tau in ale gatitului 🙂 la cat mai multe retete 😀

    Răspunde
  • Ana, ma bucur tare mult ca iti este de folos acest site. Spor la gatit si sper sa fie pe gustul tau reteta!! Pup si te mai astept in vizita!! 😉

    Răspunde
  • Nu credeam vreodata ca o sa vad o poza cu fasole frecata si-o sa-mi ploua-n gura :)) Super prezentare. Acum ma duc sa ma apuc de treaba.

    Răspunde
  • tocmai asa ceva mananc acum, dar reteta o stiu altfel 🙂 fara telina si morcovi ci doar ceapa si un fel de rantas

    Răspunde
  • Hallo Julia si bine te-am regasit!
    Am “reintrat” sa-ti multumesc pentru acesta reteta minunata!
    Reteta am facut-o cu ceva timp in urma, timp in care ti-am lasat mesaj aici cu multumirile de rigoare, dar vad ca NU sint. 😕
    Sincer iti spun a fost o perioada in care f. greu am acesat Pagina ta…dar acum este OK. doamne ajuta!!! 🙂
    Iar pentru ca doresc sa fac ceva “curatenie” prin documente si poze, am dat de pozele cu acesta reteta si am zis, ca sa o pun pe Blog si totodata sa trec inca odata sa-ti multumesc!

    Te pup si iti doresc toate cele bine si mult spor la bucatarit!!! ❗

    Cu prietenie
    Laura S.

    Răspunde
  • super.. am facut si eu azi fasole batuta… ff buna 🙂 eu am facut-o cu carnaciori

    Răspunde
  • arata bestial iahnia de fasole!!!! 😉

    Răspunde
  • foarte util acest site, simplu si in acelas timp si foarte complex… multumesc ptr ajutor gatesc ptr 1 data fasole batuta si mi-a fost de mare ajutor pagina de mai sus… 😛

    Răspunde
  • Foarte buna reteta !!! Cand am facut-o, nu am mai taiat cubulete legumele, le-am pus intregi, iar usturoiul, tot intreg l-am pus la blender impreuna cu fasolea, legumele si putin ulei ( ii da un gust mai bun ).

    Răspunde
  • eu am 21 de ani, nu prea stiu sa gatesc. dar am incercat cateva retete de aici si chiar mi-au iesit. super. multumesc doamna Iulia. va pup si la mai multe retete. :-bd

    Răspunde
  • e delicioasa, face si mama dar nu pune morcov , pastarnac. O sa-i spun sa faca si varianta ta. Felicitari pt retete! :X

    Răspunde
  • maine o sa fac si eu reteta de fasole
    am o poftaaaa….
    nu am mai facut de ani
    sper sa ai placa fetitei mele,o sa vin cu rezutate Multumesc pentru ca exsisti,de la tine am anvatat multe :-bd

    Răspunde
  • In loc de ulei pentru calitul cepei am folosit unt ghee. Aroma si gustul au nuante un pic mai… interesante. In plus, mi-am luat libertatea de a freca fasolea cu un pic de ulei de seminte de struguri (din asta am avut la indemana; altfel, as fi preferat uleiul de masline). Multumesc pentru retea aceasta!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu