Fagottini ripieni ( Saculeti umpluti )

Fagottini ripieni

Fagottini ripieni

Fagottini ripieni

Fagottini ripieni

Ingrediente:

Fagottini ripieni

Pentru aluat:
5oog faina
250ml apa calduta
1 pliculet drojdie uscata
1 lingurita sare
1 lingura zahar tos

Pentru umplutura:
24 feliute salam
12 rosii cherry
mozarella

Ulei pentru uns foaia de aluat
1 galbenus de ou si 100ml lapte pentru uns
Oregano uscat pentru presarat deasupra

Mod de preparare:
Spalam rosioarele si le taiem in sferturi.

Fagottini ripieni

Feliem salamul – daca nu este feliat – in 24 de feliute, ii indepartam membrana in care este invelit si taiem fiecare feliuta in doua.

Fagottini ripieni

Taiem 24 fasiute de mozarela.

Fagottini ripieni

Aluatul eu l-am pus la framantat si dospit in masina de paine. Am pus ingredientele in cuva in urmatoarea ordine: apa calduta, zaharul tos, 1 pliculet de drojdie uscata, faina si sarea si am lasat aluatul la framantat si dospit 1ora jumatate.
Aluatul puteti sa-l framantati la fel de bine si cu mana. Daca faceti aluatul cu mana procedati in felul urmator, puneti toate ingredientele intr-un castron, framantati bine aluatul, 20 minute, dupa care lasati aluatul la dospit pentru o ora.

Fagottini ripieni

Fagottini ripieni

Dupa ce aluatul a dospit, infainati bine suprafata de lucru, turnati aluatul din cuva pe planseta.

Fagottini ripieni

Intindeti aluatul cu sucitorul intr-o foaie dreptunghiulara cu grosimea de 1 cm, ungeti-l cu pensula inmuiata in ulei, pe toata suprafata.

Fagottini ripieni

Incepeti sa rulati foaia de aluat pe lung, pana formati un rulou si taiati ruloul in 12 rondele egale.

Fagottini ripieni

Fagottini ripieni

Din fiecare rondea in parte formati bile.

Fagottini ripieni

Infainati planseta de lucru, luati cate o bila, intindet-o rotund, puneti pe fiecare foaie in pare cate 4 sferturi de rosie cherry, 2 feliute de salam, si 2 fasiute de mozzarella. Strangeti aluatul ca un cosulet in jurul umpluturii, dupa care uniti capetele si formati o bila.

Fagottini ripieni

Fagottini ripieni

Puneti bilutele umplute intr-o tava speciala de briose, pe care o tapetati in prealabil cu hartiute speciale, sau forme de selicon, sau daca nu aveti asa ceva, ungeti cu ulei si tapetati cu faina fiecare gaura de briosa.

Fagottini ripieni

Acoperiti tava cu o folie alimentara si lasati la dospit la loc caldut 1 ora.

Fagottini ripieni

Dupa 1 ora bilutele sunt frumos crescute.

Fagottini ripieni

Pregatim intr-un bol compozitia cu care le ungem inainte de a le da la cuptor, amestecam un galbenus cu 100 ml lapte.

Fagottini ripieni

Ungem bilutele umplute cu ou si lapte.

Fagottini ripieni

Presaram deasupra oregano uscat.

Fagottini ripieni

Fagottini ripieni

Si le dam la cuptorul incins pentru 25-30 minute, la foc moderat.

Fagottini ripieni

Sunt minunate atat calde, cat si reci.

Fagottini ripieni

Fagottini ripieni

Fagottini ripieni

Fagottini ripieni

, , , , , ,
Articolul precedent
Poolish Focaccia
Articolul următor
Nodini

Retete diverse

8 comentarii. Leave new

  • Arata super! Apetisant!
    Mi s-a facut foame  si din pacate sunt la birou, dar in weekend fac si eu!

    Răspunde
  • 🙂 Roxana, sa le incerci, sunt minunate, le poti umple cu orice doresti!! Spor la treaba si sa-ti reuseasca reteta!! Te pup!!

    Răspunde
  • Te felicit ai cele mai bune retete si ma bucur ca te am descoperit ,astept cu nerabdare si alte noutati.
    Am sa incerc si eu minunatele tale bunatati.
    Bafta pe mai departe .
    Te pup!!

    Răspunde
  • fooooarte bine arata 🙂
    dar daca nu am forma de briose pot sa le fac? sau se imprastie in toata tava?

    Răspunde
  • Draga Meda, iti multumesc mult pentru cuvintele frumoase pe care mi le-ai scris. Ma bucur mult ca iti plac retetele si ca vei incerca din ele. Te pup si te mai astept cu drag!! 🙂

    Răspunde
  • Draga Mary, drept sa-ti spun nu stiu cum ar iesii briosele fara tava speciala. De imprastiat ma gandesc ca nu s-ar imprastia,  pentru ca aluatul e ca un fel de aluat de paine, creste la dospire,  dar atat. Probabil ar putea sa iasa un fel de chifle umplute, eu zic ca merg si fara tava, vor avea ce-i drept alta forma, dar cred ca ar iesii si asa bune si frumoase. 🙂

    Răspunde
  • absolutely beautiful little breads with fillings ….we do something like that in Portugal where we put Chorizo inside the breads..well done and again thanks for sharing

    Răspunde
  • Thanks Rico, mmm … seems delicious what you are prepearing there in Portugal, I will certainly get on your blog to see your recipes! 🙂

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu