Eclere

Eclere

Eclere

Eclere

Eclere

Ingrediente:

Eclere

Pentru crema de vanilie:
4 oua
270g zahar tos
200g faina
750ml lapte
5 pliculete de vanilie

Pentru aluat:
500ml apa
250g margarina Rama
50g zahar tos
360g faina
Un praf de sare
6 oua

(In cazul in care aluatul rezultat vi se pare prea moale, suplimentati putin cantitatea de faina. In genere, aluatul pentru eclere trebuie sa fie mai moale, pentru a putea fi turnat cu ajutorul unui posh.)

Eclere

Pentru glazura
120g ciocolata cu lapte Milka
70g de margarina
1 linguri de apa
2 linguri de ulei
2 linguri cacao

Mod de preparare:
Pentru preparare cremei, spargem ouale, le punem intr-un castron si le batem bine cu telul.

Eclere

Cand ouale sunt bine batute, adaugam zaharul tos, pliculetele de zahar vanilinat si batem din nou cu telul compozitia pana la omogenizare., dupa care adaugam faina si amestecam din nou. Turnam si laptele si amestecam pana se inglobeaza bine.

Eclere

Dupa ce am incorporat toate ingredientele, punem vasul cu fundul intr-o cratita cu apa, si lasam crema sa fiarba pe baie de aburi pana se ingroasa, aproximativ 15 minute.
In cazul in care nu vi se ingroasa crema, puneti vasul cu crema direct pe flacara si amestecati incontinu, pentru a nu se prinde si a nu se afuma crema, si eventual mai puteti adauga 1-2 linguri de faina in compozitie, dupa care amestecati cu telul foarte repede pentru a nu se forma cocoloase.

Eclere

Eclere

Preparam coca pentru eclere astfel: punem apa intr-un castron (sau o cratita, in orice caz folosim un vas care poate sa fie pus pe flacara), adaugam margarina necesara si lasam pe foc pana se topeste margarina.

Eclere

Eclere

Cand margarina s-a topit, adaugam zaharul tos, un praf de sare si amestecam pana zaharul se topeste.

Eclere

Dupa ce zaharul este topit, tragem castronul de pe foc si adaugam faina toata odata si o amestecam repede si bine cu o lingura de lemn, pana se inglobeaza complet si se formeaza o coca tare, nelipicioasa.

Eclere

Lasam coca sa se raceasca pana ajunge cat de cat la temperatura camerei, dupa care adaugam ouale rand pe rand, amestecand dupa fiecare ou pana se inglobeaza complet in coca (nu punem ouale toate deodata, le punem rand pe rand).

Eclere

Eclere

Tapetam o tava cu hartie de copt si din coca obtinuta luam cu o lingura cate o biluta si punem in tava, din loc in loc, nu chiar una langa alta (eu am folosit un cleste de inghetata, da o forma rotunda eclerelor si arata mai bine).

Eclere

Punem tava in cuptorul preincalzit si lasam la copt 25-30 minute pana devin usor rumenii.

Eclere

Eclere

Dupa ce s-au copt, scoatem eclerele si le lasam sa se raceasca complet, abia apoi le vom umple cu crema.

Eclere

Dupa ce eclerele s-au racit, le taiem pe mijloc cu un cutit, nu de tot atat cat sa se mai tina intr-o parte si le umplem cu crema de vanilie, folosindu-ne de sprit, sau de o lingura.

Eclere

Eclere

Eclere

Pentru glazura, luam o craticioara – eu am setul special de topire a ciocolatei pe baie de aburi – rupem in ea ciocolata bucatelele, adaugam margarina sau untul, apa si uleiul, in cantitatile necesare si punem craticioara cu toate aceste ingrediente pe foc, la fiert, pe baie de aburi, pana se topesc toate si se obtine o compozitie omogena.

Eclere

Eclere

Peste compozitia rezultata mai adaugam 2 linguri de cacao si amestecam cu un tel pentru a nu se face cocoloase pana se dizolva cacaoa.

Eclere

In glazura rezultata inmuiem eclerele pana la jumatate, apoi le punem pe un platou, sau pe o tava si sunt gata de servit.

Eclere

Eclere

Eclere

Eclere

Eclere

Eclere

Eclere

Eclere

144 de comentarii. Leave new

arata delicios!!!mersi pentru reteta…

Răspunde

Lily, ma bucur mult ca iti place reteta, daca o incerci sa imi spui cum ti-a iesit. Te pup si te mai astept in vizita!! 😉

Răspunde

nu doar ca arata super…sunt bune rauu :X mersi ptr reteta!tine-o tot asa :*:*

Răspunde

Bianca ma bucur ca-ti plac eclerele. Te pup si te mai astept in vizita!! 🙂 😉 😉

Răspunde
LIliana Vistiana
3 noiembrie 2009 17:39

Buna ziua!
am studiat reteta dumneavoastra si mi s-a parut destul de interesanta.
am preparat si eu aceste apetisante eclere,la gust au iesit destul de bune,insa o mica problema am avut la coacerea cojilor(in timpul coacerii mi s-au lasat).
Ce sfat ati putea sa-mi dati in cazul acesta?(dupa parerea mea cred ca am respectat destul de bine cantitatiile respective)
Va multumesc pentru expunerea acestei delicioase retete si astept raspunsul dumneavoastra in timpul disponibil pe care il aveti!

Răspunde

Draga Liliana, imi pare sincer rau pentru nereusita ta, nu imi explic de ce nu au iesit cum trebuie cojile pentru eclere, sa fi fost faina?… chiar nu imi dau seama pentru ca eu nu am intampinat astfel de probleme cu aceasta reteta… Te sfatuiesc sa mai incerci reteta si sa schimbi faina, poate asta o sa duca la rezultatul dorit, altfel nu imi dau seama ce sa fi fost!! O saptamana frumoasa iti doresc si te mai astept in vizita!

Răspunde

buna seara…
in seara aceasta am facut si eu ”cojile” urmand sa fac maine crema (cand ai doi copii mici mai greu poti face totul deodata) si am intampinat si eu aceeasi problema… cand l-am scos din cuptor s-au lasat… dar, la urmatoarea tura le-am lasat mai mult la copt…s-au rumenit bine, apoi le-am mai lasat putin in cuptor cu usa deschisa…si nu s-au mai lasat…m-am bucurat foarte tare…
sunt asa de bune si frumoase….
sper sa fie de ajutor mesajul meu….

Răspunde

As vrea sa stiu cate fursecuri ies din cantitatea de aluat pe care ati specificat-o, daca se poate.

Răspunde

Andreea, ma bucur ca ai incercat reteta si iti multumesc pentru sfatul pe care l-ai dat in privinta gogosilor de ecler, in cazul in care acestea se lasa. Pupici si te mai astept in vizita!!

Răspunde

Angela mie mi-au iesit in jur de 30, nu le-am numarat exact, depinde si de cat de mari le faci…

Răspunde

Si eu am incercat aceasta reteta. A iesit super bune eclere, au fost apreciate de toata lumea. Ideea e ca la inceput cand se baga “cojile” la cuptor sa fie focul mai iute iar mai spre final se lasa focul mai la mic.

Răspunde

Dana, ma bucur ca ti-a reusit reteta!! Multumim pentru sfat! Pupici!! 😉

Răspunde

Nu inteleg de ce nu imi iese aluatul … Imi iese tot timpul foarte lichid desi urmez pasii intocmai dupa reteta. ma puteti ajuta , va rog!

Răspunde

Ioana, se poate sa fie de vina si faina, in functie de cat de lichid ti-a iesit aluatul, ochiometric, atunci cand adaugi faina, incearca sa maresti cantitatea de faina… altceva nu stiu ce ai putea sa-i faci, daca spui ca ai respectat in tocmai reteta.
Nu imi dau seama cat de moale ti-a putut iesi, aluatul in mod normal cat de cat este pastos, deci nu este un aluat pe care il poti modela in mana, insa nici lichid nu este
Trebuie sa adaugi ouale rand pe rand cand aluatul s-a racit putin si sa amesteci foarte repede pana se inglobeaza in totalitate oul.
Spor la treaba spec sa reusesti in final, imi pare sincer rau ca ti-a creat probleme aluatul!! Craciun fericit iti doresc!!

Răspunde

O sa va dau eu un sfat ca sa nu se lase eclerele…Trebuie coapte cam 15 min la foc mare si inca vreo 10 min la foc mai mic.Se scot din cuptor doar dupa ce sunt rumenite.FARA A SE DESCHIDE USA CUPTORULUI!Eu fac de ceva timp si iasa foarte bine.Si aluatulpoate iesi foarte moale din cauza ca nu se adauga ouale pe rand.Trebuie amestecat foarte bine dupa fiecare ou adaugat.SPOR! 😉

Răspunde

Buna, de fapt ce ai facut tu aici este Chou a la creme, dar asta nu inseamna ca nu arata fabulos! In Sanda Marin, una din primele editii adica cea pe care o am eu, reteta asta este chou a la creme, rocunosc ca daca te duci la ecler te trimite la reteta asta. practic singura diferenta este forma gogosii, oricum arata foarte epetisant. Azi le fac si eu, abia astept!

Răspunde

buna seara. as dori sa stiu daca se poate ce ce anume m-i s-a taiat crema de oua pe foc. nu s-a intarit , a iesit foarte moale.multumesc

Răspunde

Fustita Albastra, sti cum este… o reteta are o sumedenie de variante, in definitiv cred ca cel mai mult conteaza cat de gustos este rezultatul… drept este ca gogoasa eclerelor este alungita si cea a Chou a la creme este rotunda, dar nu cred ca are prea mare importanta… Spor la gatit si te mai astept in vizita!! O saptamana frumoasa iti doresc!!

Răspunde

Nicoleta, in general mie mi s-a intamplat ca din cauza fainii sa nu mi se lege crema, de aceea cand nu iasa, nu am de ales si o mai dreg, mai adaug cate o lingura pana obtin ceea ce trebuie!! Poti sa incerci sa o fierbi direct pe flacara, fara baie de aburi, dar trebuie sa fi foarte atenta sa nu se prinda si sa se afume!! Spor la gatit si o saptamana frumoasa iti doresc!! 😉

Răspunde

Buna,vroiam sa-ti spun ca dintre toate retetele de eclere pe care le-am gasit m-am decis sa o incerc pe a ta pentru ca faci niste poze absolut superbe si nu am rezistat tentatiei. Desi nu m-as fi gandit vreodata sa ma apuc de ele pentru ca mi se parea prea complicat acum ma bucur ca am facut-o,au iesit minunate,atat de bune ca le-am facut(si mancat)de doua ori intr-o saptamana.Multumesc fooarte muuult,pana acum tot ce am incercat de la tine a fost excelent.
O zi buna iti doresc

Răspunde

Elena, iti multumesc din suflet pentru aprecieri, ma bucur tare mult ca ti-au reusit eclerele, felicitari!! Te mai astept pe la mine!! Un Paste fericit iti doresc, alaturi de toti cei dragi tie!! Pupp!

Răspunde

Nu poti sa-mi spui te rog ce fel de faina ai folosit tu pentru aceasta reteta.multumesc

Răspunde

Anca, eu am folosit faina alba superioara 000, Boromir. Spor la gatit si un Paste fericit iti doresc!

Răspunde

Abia astept sa incerc aceasta reteta! Sunt foarte importante pozele , imi plac pasii!

Răspunde

Ionela, ma bucur mult ca te-ai hotarat sa incerci reteta. Spor la gatit si un Paste fericit iti doresc!

Răspunde

Da am facut reteta si cu ingrediente spaniole iese la fel de bine
Incercati cu incredere sa o faceti e foarte bine ilustrata si explicata BRAVO ➡

Răspunde

Cristi, felicitari pentru reusita retetei, ma bucur ca ti-au fost utile etapele ilustrate. O saptamana frumoasa iti doresc!! 😉

Răspunde

😯 putin spus bune….

Răspunde

Buna, draga mea. Sa stii ca imi place foarte mult site-ul tau si prezentarea, de aceea te vizitez foarte des si incerc, pe cat cu putinta sa incerc sa copiez bunatatile tale. (de mentionat checul rapid si bineinteles, aceste minunate ecleruri/eclere).
referitor la eclere, prima data mi-au iesit foarte bine, dar a doua oara, in loc de apa, am pus lapte si la final au iesit cam unsuroase, desi laptele e foarte slab. In locul cremei, care inca nu-mi reuseste, am incercatsa fac frisca din smantana si praf de frisca- uneori de intareste bine, alteori nu. AI idee care ar fi cauza?
Multumesc! Astept cu nerabdare sa incerc si altceva! te pup!

Răspunde

Draga Iulia,

Datorita site-ului tau am inceput sa gatesc 🙂 Cu toate ca am o am pe mama si 2 bucatarese… trebuie sa recunosc ca site-ul tau m-a indemnat sa incep “sportul” asta. Fac de placere, nu de nevoie, ce-i drept 😆

Dupa 2 retete reusite, sper sa-mi iasa eclerele astazi 😳

Revin cu amanunte.

O zi frumoasa!

Răspunde

Va zic eu ca Florinei i-au iesit eclerele super! Ea mi-a zis de site si azi incerc si eu eclerele. Oricum…super site! Super retete! 😀

Răspunde

Buna,

am incercat si eu reteta… de fapt acum sunt in plin proces si stau cu site-ul in fata pt instructiuni. 😀
am pus apa pe foc impreuna cu cubul de margarina, l-am lasat sa se topeasca, am pus zaharul si sarea, le-am tras de pe foc si am pus faina… aici a aparut problema. am pus toata faina deodata dar e ffff putina!!!
nu imi iese ca in poza.. unde aluatul pare a fi tare. la mine e o compozitie ca de clatite, si am cantarit cantitatea de faina pusa.
asa ca am mai pus faina.. nu stiu cata 😛
astept sa se raceasca sa pun si ouale…dar ma gandeam ca daca e moale compozitia si mai pun si oua se face si mai moale…
a intampinat cineva problema mea?
multumesc.

Răspunde

am terminat reteta…
nu mi-a iesit. a fost prea moale compozitia. am intrebat-o si pe mama si mi-a zis ca e prea mult 500 ml apa la aluat.
nu e cumva o greseala de tipar?
am refacut dupa reteta mamei: 100 ml apa, 100 g margarina, 100 g faina si mi-au iesit.

Răspunde

madalina si eu am patit la fel, mi-a iesit aluatul ca de clatite…. asa ca am sunat-o pe colega care mi-a recomandat reteta si site-ul si mi-a spus ca apa trebuia sa clocoteasca atunci cand se pune faina…. asa ca am luat aluatul “de clatite” si l-am pus pe foc pana a iesit gros ca in poze 🙄
Iulia cat de fierbinte trebuie sa fie apa cand pun faina? mama zice ca se opărește faina daca o torn in apa clocotita

Răspunde

Maddy, ma bucur ca iti plac eclerele!!! 😉

Răspunde

Livia, ma bucur mult ca iti place site-ul si ca ai incercat retete de aici. Referitor la frisca, eu stiu ca in momentul in care bati frisca, atat laptele care il folosesti pentru praful de frisca, cat si frisca lichida trebuie sa fie foarte reci, unele persoane spun ca lasa in frigider pentru cateva ore atat vasul in care bat frisca cat si paletele de la mixer. Puppp si te mai astept pe site!! 😉

Răspunde

Eclerele mi-au iesit excelente la gust si ca aspect, am pregatit o masa speciala duminica(au venit socrii in vizita) insa inauntru aluatul nu s-a copt…e o problema de a carei existenta doar eu am stiut pt ca la gust nu s-a simtit, ce era necopt am scobit cu linguritza. Crema a iesit perfect, sunt bune dar e mult de lucru la ele, treb sa recunoastem…plus ca nush de ce nu s-au copt inauntru, am incercat la a doua tava si cu foc mai mare, mai mic, degeaba..mi-au iesit vreo 70 dar niciunul copt in interior complet!

Răspunde

😳 😛 🙄 🙁 😯 🙂 😡 😐 😉 sooper! mi’a iesit k la carte!! 😉 8) 😀 💡 😆 :mrgreen: 😮

Răspunde

vreau sa spun: 1 e mult prea putina faina chiar daca este 000 si 2 la inceput au crescut apoi mi s.au lasat in cuptor chiar daca nu am umblat la el. de fapt voi ce cuptoare aveti? din acelea scumpe?

Răspunde

😉 chiar acum..vreau si eu sa ma pun sa fac niste eclere.. reteta asta mi se pare super buna… 🙂

Răspunde

in legatura cu eclerele acestea minunate-eu fac de foarte mult tmp eclere e prajitura de sarbatoare, de pofta, de orice ocazie. cel mai mare secret la eclere e ca in camera in care se prepara se coc, si dupa copt, sa nu fie deschis nici un geam, ca la orice prajitura de fel, sa fie mentinut la foc mediu ( treapta 4 maxim 5 in cazul meu), ele se lasa din cauza coacerii puternice cand le puneti in cuptor la temperatura mare, raman necoapte pe dinauntru, si fiind scoase la o temperatura scazuta se lasa si se lipeste aluatul crud..sper ca v-am fost de ajutor. Multa pofta la eclere !

Răspunde

Ciao!

Din pacate si eu patit-o cu aluatul. Adica nu a iesit “nelipicios”. Cred ca este prea multa apa. Chiar acum am pus la foc aluatul sa vedem daca il mai dreg. Va tin la curent.
Succes!

Răspunde

si eu incerc acum…te voi anunta cum mi-au iesit…

interesanta reteta…;)

Răspunde

am sa incerc si eu chiar acuma, si va spun cum au iesit.

Răspunde

par apetisante ,leam facut sint la cuptior .revin sa spun cum au iesit ,:*
😉

Răspunde

pur si simpu deliceoase 😛

Răspunde

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: 😉 😆 😆 😆 😆 abia ast sa incerc shi eu e pasiunea mea bucataria pwp :*

Răspunde

Sunt foarte bune eclerele, le-am facut si eu, i-am dat pe spate, pe prietenii nostri, italieni,, imi cer mereu sa le fac,, multumim pt retete, toate sunt gustoase,,, o zi buna 😛

Răspunde

Buna ziua iulia mie sincer sa fiu miau iesit super cred ca la fel de bune cum au iesit ale tale 😀 ❗ ❗

Răspunde

Am avut o singura si principala problema in prepararea acestui desert: Mi s-au lasat cojile… Le-am tinut la 150 de grade timp de 30 de minute (eu am cuptor electric) si cand am deschis usa sa le scot (pentru ca expirase timpul indicat) s-au lasat toate, parca s-au facut una cu tava… 🙁 m-am speriat, am inchis repede usa la loc, si le-am mai lasat inca 10 minute… aratau super coapte, foarte frumoase, vreau sa zic ca au crescut la loc, dar cand am deschis iarasi usa, s-au lasat din nou. Cand le-am desfacut, la interior erau necoapte… Trebuia sa le las mai mult timp? sau la o temperatura mai mare? Voi cum procedati de va ies? Va rog, spuneti-mi un timp de coacere si o temperatura, pentru ca vreau sa le dau de capat. 😀 (In rest, gustul cojilor si crema -> super!)

Răspunde

arata delicios… miami… mersi pentru reteta 😛 😉 😳 😮

Răspunde

Am incercat reteta, crema a iesit bine dar aluatul a iesit foarte moale si nu am idee ce sa-i fac. Am pus faina dar tot fara rezultat.

Răspunde

Am cautat pe internet mai multe retete de eclere, insa acestea par ideale. Cu siguranta, le voi incerca! 🙂

Răspunde

doamneeeee ce bunatate.. asa as vrea sa fac si eu dar sunt in spania si unde locuesc nu functioneaza cuptorul 🙁 pacat. dak o sa le fac eu odata si odata prepar eu compozitia si tot si o sa ma duc la vecina la cuptor 😉 ia ce idee perfecta 😛
ms pt reteta, iulia :* sanatate tie si la familie

Răspunde

La cate grade se coc?

Răspunde

mmmm ce bune arata in poze… vroiam sa iti zic ca ador site-ul acesta am stat intro zi si m-am uitat pana la ora 3 la retete de tot felu… eu ador sa gatesc ceva nou si sa imi iasa am sa incerc si eu eclerele acestea si am sa iti spun daca miaiu iesit bune…. 😉 :* :* :* :*

Răspunde

Pentru ca eclerele sa nu se lase la copt, trebuie tinute 10 minute la o temperatura mare (la aragazele cu gaz) apoi se reduce temperatura, dar nu se deschide cuptorul pina cind nu sint rumenite. Asa se coc si la mijloc, nu ramin cleioase. Sper sa va fie de folos acest sfat 🙂

Răspunde
iulia-elena
16 august 2011 22:27

da e super reteta, singura problema e ca s au lasat cateva la coacere, nu prea multe, oricum am citit dupa toate cometurile si sper ca am gasit rezolvarea, abia astep sa incerc tura viitoare. sotul meu a macat vreo 7-8 odata. ce mai, am dat pe spate toti care au fost prin zona. salutari din irlanda. :-bd

Răspunde
elenastoica
22 august 2011 10:11

Buna! imi place mult reteta :X :X . As avea o intrebare: pot coace painicile de eclere in cuptor cu microunde pentru ca nu merge cuptorul de la aragaz. Multumesc!

Răspunde

eu le fac mereu si mereu. pana acum nu mi-a iesit crema, dar abia acum am realizat ca o tineam prea putin timp pe foc. a iesit o bunatate cu putina rabdare.
am gresit odata si am folosit margarina pt coca, de regula folosesc unt. am observat ca fiind mai gras decat margarina, asa obtin consistenta de care vorbesti. din pacate, am folosit toate trucurile din lume, si tot se lasa. nu se pleostesc de tot, dar nu au aratat niciodata ca ale tale.
oricum, sunt multumita. datorita tie am devenit celebra si iti datorez totul!
multumesc! >:D<

Răspunde

da nu a iesit am urmat tot ce ai spus !!!cred ca vrei doar sa razi de noi!!!mai facut sa Cheltui bani pe ce trebuie iar acum aflu ca nu e buna reteta!!!O voi lua de la cineva cu experienta nu de la tine !!!Doamne cum mam lasat eu dusa de val cu reteta asta!scuze dar cred chiar cred ca reteta nu e buna!ooo….si mias fi dorit sa mananc eclere!am 13 ani mama a urmat tot ce scrie :a pus ouale pe rand,a pus faina toata odata dar pentru nimic! 🙁 nu mai iau retete de la tine si am sa imi anunt si prieteni ! 😕 !!! 😥 !!!nemultumita!!!si familia mea e nemultumita!scuze daca team jignit!dar te rog vezi daca ai gresit reteta! ;;) tie tiau esit bune dar conteaza cum nea esit noua doar ai vazut ca cei cu comentariile au avut probleme cu aluatul!

Răspunde

Doamne mia sters comentariul pt ca am dat-o de gol ca e gresita reteta !Cred ca tot ea a scris si comentariile bune cu un alt nume!! 😕

Răspunde

:-bd super, o voi incerca serios
:-bd

Răspunde

Multumim pt reteta! Eu nu sunt nici pe departe bucatareasa dar reteta e OK! Mi-a iesit si crema.. mi-a iesit si coca.. nu mi se pare nici prea pitina faina nici prea multa apa.. intradevar, am incorporat faina dupa ce in prealabil apa cu margarina topita fierbea.. a fost super ok.. exact ca in poza.. nici nu am remarcat sa mi se lase coca in timpul/la finalul coacerii desi curiozitatea m-a facut sa deschid de multe ori usa cuptorului.. si har domnului ca la ce caldura a fost toate geamurile din casa au fost deschise..
Doar o singura problema.. nu prea sunt coapte in interior.. eu am cuptor electric si le-am tinut in cuptor aprox o ora la 175 de grade. Si chiar si asa nu s-au copt de tot.. imi dati vreo sugestie? In sensul ca un timp de coacere si o temperatura pt cuptor electric.. merci mult!

Răspunde

Ely lasă-te de făcut eclere şi apucă-te să citeşti cartea de gramatică. Da’ de pe la începuturi …

Răspunde

Am facut si eu azi reteta si au iesit super!! Multumim
P.S: pentru Ely: eu prima data am facut eclerele astea, mi-au iesit si tin sa precizez ca nu sunt autoarea retetei, cum specifici tu pe aici.Eu cred ca sunt destule persoane care apreciaza site-ul acesta.Poate esti tu vreo concurenta si incerci sa bagi zazanie:)

Răspunde

mai ely draga!!!!!
uita-te cati ani ai, apoi sterge-te la nas!

unde iti e mama draga, bunul simt?

1.nu te-a obligat nimeni sa urmezi reteta!!! nu te obliga nimeni sa recomanzi site-ul. Acest blog deja are mii de fani, mii de oameni care de aici au invatat sa gateasca!!!

2. daca nu v-a iesit, nu improsca mai copile cu noroi, nu e frumos, mai!!! tu o cunosti pe aceasta stimata Doamna Iulia? Ti-a permis Dumneaei sa ii vorbesti asa? sunteti colege de clasa/vecine de bloc?

3.ia mai incearca o data sa vezi ca o sa-ti iasa din ce in ce mai bine, si revizuieste-ti comportamentul.

E uimitor ce ‘educatie ai’. te asteapta un viitor stralucit daca tot asa o sa tratezi lucrurile.

posibil sa nu mai intre sa citeasca comentariile astea, dar macar e aviz amatorilor!

Răspunde

Acum fac si eu eclerele. E prima data. Crema mi-a iesit perfect si aluatul exact ca in pozele de pe site si am folosit exact cantitatile de aici. Reteta e buna si daca ceva nu v-a iesit in mod sigur nu e de la reteta. Crema trebuie lasata mai mult pe foc ca sa se ingroase si apa trebuie sa fiarba cand pui faina. Acum sper sa se coaca la mijloc pentru ca le fac in cuptorul cu microunde si de obicei imi cam face probleme. in cazul in care nu se coc, cred ca le las mai mult. ms de reteta si felicitari pentru site!!! cu ajutorul lui, imi mentin prietenul fericit :p

Răspunde

Buna, am incercat sa fac si eu reteta si au crescut ele s-au rumenit dar in interior erau crude. ce pot sa fac sa nu se mai intample asta?

Răspunde

suna interesant.am sai fac o surpriza viitoarei mele sotii. mersi

Răspunde

mie mi-a iesit intreaga reteta asa cum este prezentata mai sus DAR sincera sa fiu nu-mi place crema deloc , … are in compozitie multa faina si in combinatie cu gogosile astea pe care tot cu faina le-am facut evident ….e totul doar faina si zahar foarte mult ….ele arata deosebit ca aspect dar cu regret nu e crema de vanilie pe care o regasim in general la eclere, asta e parerea mea

Răspunde

Delicios! sa speram ca iese 😉 . Pozele sunt superbe. Daca ne-ar iesi si nou ca in pozele tale………. mersi oricum pentru reteta.

Răspunde

Am facut si eu reteta si coca s-a lasat, cand am taiat gogosile erau necoapte in interior; am tinut cuptorul electric la 150 grade cam o jumatate de ora; care este timpul optim de coacere al gogoselelor la cuptorul electric? multumesc.

Răspunde

foate buna reteta :-bd :X

Răspunde

Totul a mers perfect pana cand am gustat eclerele… necoapte in interior si crema avea gust de faina… mama mea spune ca la asa compozitie (aceiasi ca si pt foile de cremes), ea punea 7 linguri de faina. Nu e prea mare cantitatea din reteta?

Răspunde

:-bd cea mai tare reteta

Răspunde

incerc sa fac si eu aceste eclere, care arata superb. urati-mi noroc..

Răspunde

Buna ziua tuturor. Am incercat si eu aceasta reteta aseara.. dar din pacate.. asta pentru ca era totul prea frumos.. in sensul ca… eclerele au crescut foarte bine si foarte frumoase… s-au rumenit aratau ca intr-o revista… in schimb cand le-am taiat ca sa bag compozitia care si ea la randul ei a iesit o minunatie… erau cojile crude… 🙁 insa azi incerc din nou… deja am pregatit compoziitia.. 🙂

Răspunde

😉 e greu de preparat si o mananc in 5 min tot. asa k mai bine lasa.

Răspunde

e a mia oara cand fac eclere si tot a mia oara cand nu-mi ies!!!! mi vine sa mor de ciuda de ce Dumnezeu nu-mi cresc ????? 😥

Răspunde
Junghiatu Gabriela
30 noiembrie 2011 22:45

Multumim pentru retete, sunt deosebite, avem ce invata si sper ca ne mai arati si altele. Am incercat cateva din ele si mi-au iesit, singura care nu pot sa inteleg este prajitura Ileana, cum ti-a iesit 4 foi? :-bd 😥

Răspunde

Multumesc pentru minunata reteta! Au iesit 30 de minieclere delicioase, perfecte <:-P !
Te pup. 🙂 Sarbatori fericite. O sa incerc sa-ti trimit poze!

Răspunde

Buna Iulia,

Folosesc de fiecare data reteta ta pentru crema si pt glazura dar pt gogosele folosesc reteta de la bunica mea, si anume: 1 cana de apa + 1 cana fara 2 degete de ulei se fierb, cand dau clocot iau de pe foc si pun cu aceeasi cana una de faina 🙂 dupa care amestec bine si mai las pe foc mic in timp ce amestec 2 minute. Dau la racit amestecul (arata ca un piure nereusit 🙂 ) si cand pot baga degetul fara sa friga adaug pe rand cate un ou. 6 oua in total, adaug unul, amestec de mana cu telul si tot asa. Atentie daca se foloseste mixerul se strica crema,
Ies garantat de fiecare data si pot fi folosite si pt a le umple cu crema de branza si mirodenii pt ca nu sunt dulci gogosile. Inchei prin a-ti multumi pt retele geniale 🙂

Răspunde

ah si dupa ce e gata crema si s-a racit 15 minute se poate adauga un pachet de unt ca sa iasa cleioasa si delicioasa 🙂 caloric e crima dar nu mancam in fiecare zi eclere 🙂

Răspunde

maine fac pentru prima data o sa va zic cum mi-au iesit

Răspunde

Acum am ultima tava in cuptor. Din compozitia aceasta mi-au iesit in jur de 50(!!!) de mini eclere! Sunt super pufoase, nu s-au lasat si s-au copt tare bine in interior! Am o intrebare: Cum le pot pastra cateva zile, neumplute fiind?
Mersi!

Răspunde

Cojile se lasa pentru ca umblati la cuptor.Nu deschideti usa cuptorului in primele 30 minute.

Răspunde

Da poate am gresit dar, nu se face mancare cu unghiile facute si pe langa asta ce treaba aveti voi cu parerea mea? Unele persoane is egoiste,unele incapatinate, unele rele ,unele mincinoase dar,fiecare au parti bune si nu cred ca ma cunoasteti in deajuns de bine ca sa vorbiti asa despre mine chiar daca am 13 ani. Si daca am gresit scuze greseala e omeneasca.Dar totusi de ce a stersc comentariul meu in care am scris ca nu e buna reteta si brusc voi stiti de el?
Recunosc,glazura si unele parti din retete sunt bune dar unele nu. De exemplu cand mama sau eu facem un desert cu glazura reteta o iau de aici pentru ca e buna.Si cat despre educatie oamenii care imi critica educatia sunt nuli pentru mine pentru ca numai eu stiu cum e sa stai intr-o clasa de elevi fumatori si cu anturaje gresite si sa fi criticat si pus la olalta cu ei de catre alte persoane.Si legat de gramatica la calculator nu stau sa ma joc sa fie tot corect ca nu imi e la indemana dar am noua in teza la romana deci cei care sunt in spatele calculatorului si nu stiu despre ce e vorba sa nu critice decat daca au dovezi solide.Andra pt tine am altceva sa stii ca nu tot timpul se scrie ”inceputuri” si la cuvantul da nu trebuie sa scrii cu semnul acesta : ‘ asa se scrie doar in cazurile in care ai: Domnu’ Dan a mesrs acasa. Pentru ca atunci dispare articolul cu -l;asta se invata in clasa a parta.Si nu ai de unde sa sti ca imi curg mucii pt. ca sti vorba aia:”Vezi-ti de mucii tai !” ;;)

Răspunde

azi am facut si eu eclere! crema mi-a iesit, dar la coca am avut probleme: dupa ce am pus ouale s-a inmuiat de tot, insa mi-am dat seama k nu lasasem coca sa se raceasca suficient si am facutn ink o data! acum sunt in cuptor, arata bine, dar mi-e teama sa nu se lase… o sa vad eu! cat despre tine, Ely, sa stii k nu am auzit k este interzis sa gatesti cu unghiile facute.. eu am unghii lungi nu doar facute cu oja si gatesc de mama focului… iar despre comentariile tale de 2 lei te-as sfatui sa le tii pt. tine 😉 !!! nu te obliga nimneni sa intri pe site-uri si sa faci anumite retete!!! sunt convinsa ca daca nu ti-au iesit eclerele ai gresit pe undeva……..! nu te apuca sa improsti cu noroi in Iulia k asa ti-a picat tie!!! eu am facut multe din retele ei si mi-au iesit mereu… iar daca ceva totusi nu a fost bine, asta s-a datorat lipsei mele de experienta!!!!! asta nu inseamna k Iulia este vinovata!!!!!!

Răspunde

au iesit!!! am uitat sa scriu ceva: multe fete s-au plans k eclerele nu s-au copt inautru!!! din cate stiu eu, eclere de cofetarie asa sunt, coaja trebuie sa fie tare si inauntru sa fie umede 🙂 sa ma corecteze cineva daca gresesc 😉

Răspunde

    Citesc comentariile de aproximativ 15 min si in sfarsit am regasit si asta 🙂
    Da, asa e… ceea ce multi au numit necopt e de fapt umezeala si exact asa imi amintesc si eu tavile copilariei mele 😀 Si eu incerc acum dupa aceasta reteta, doar ca in locul cremei de vanilie prepar o crema de ness. Cat despre crema de vanilie, cred ca daca inlocuiti o parte din cantitatea de faina cu amidon, iese foarte gustoasa. 🙂 Felicitari, Iulia!!!

    Răspunde

eclereele mi-au iesit foarte bine doar ca sunt cam multe greseli de ortografie…dar nu este nimic si te felicit pentru aceasta reteta deosebita :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd

Răspunde

aaa…ely are dreptate…nu sant de acord cu unghiile facute..dar in ciuda acestui aspect mie mi-au iesit ff bune si te felicit inca o data 😀

Răspunde

draga iulia…toate prietenele mele stiu de aceasta reteta ..este nemaipomenita!!!!!si pozele….esti o bucatareasa excelenta!!!! :X :X :X

Răspunde

foarte buna reteta, chiar esti o gospodina minunata. felicitari :-bd

Răspunde

:)) :))PUNETI SI O JUMATETE DE PLIC DE PREF DE COPT SI O SA VEDETI CA VOR IESI PERFECT

Răspunde

Am emotii, acu le am in cuptor, ma tem sa deschid usa de la cuptor. Super reteta felicitari

Răspunde

Excelente praituri. ale mele sunt la cuptor. Si s-au umfat, ceea ce e de bine se pare 🙂

Răspunde

nu este neaparat sa folosim ciocolata milka nu?

Răspunde

nu cred k este neaparat, dar ciocolata Milka este mai gustoasa fata de altele!!

Răspunde

Le-am facut si eu aseara si au iesit foarte bune! M-au ajutat foarte mult si comentariile. Multumesc! :X

Răspunde

Buna! Vreau sa stiu, la crema se separa ou (galbenus de albus?) sau le pun intregi si le bat? am mai facut, dar am uitat. Merci!

Răspunde

Vreau sa spun ca este a 2 oara cand le fac dupa reteta ta si nu vreau sa te complimentez… dar ies minunate!!!! Merci si mult noroc!!! < 😛

Răspunde

Si apropo eu tin cuptorul la 180 grade (ventilat) si cresc frumos…. iar ele trebuiesc sa ramana un pic umede in interior!!! Nu va fie frica daca seamana a fi necoapte daca sunt rumenite bine in exterior, stati linistite ca sunt destul de coapte…. <:-P

Răspunde

Salut.
E minunata reteta. Am si eu una mai veche. De la o preoteasa batrana. 🙂 Nu stiu daca asta imi garanteaza reusita. 🙂

Deci, din experienta mea spun, aveti grija ce faina folositi. Nu folositi faina de tara, este foarte buna, dar nu pentru patiserie. Folositi numa faina 000. Degeaba puneti mai multa faina, ca nu are importanta. Va alegeti doar cu o durere de burtica.
De asemenea, ca sa va iasa crema si mai cremoasa, eu separ ouale, folosesc la pep doar galbenusurile. Din albusuri fac o spuma, pe care o amestec cu pepul dupa ce a fiert. Este o budinca de vanilie de casa, foarte delicioasa. Incercati.
Deci cantitatile de la crema, pe care le folosesc eu sunt:
1 litru lapte
250 gr faina
4 oua
250 gr zahar tos ( il impart in doua, la pep jumate si la spuma de ou jumate)
2 vanilii.
Din galbenusuri, faina lapte jumate zahar si vanilii fierb un pep, iar din albusuri si jumate zahar, fac spuma de ou.
Restul il stiti, pofta buna.

Răspunde
diana asavi
26 mai 2012 10:33

arata delicios si, crede-ma ca o s-o incerc in cel mai scurt timp. multumesc pentru reteta si sa faci tot mai multe. spor la munca :X :-bd :-bd :-bd

Răspunde

coucou! am facut si eu azi cojile; am facut portie dubla si prima tura nu am avut rabdarea necesara ca sa astept pana compozitia s-a racit complet si din aceasta cauza mi-a iesit un aluat foarte moale (din cauza untului cred care nu s-a intarit)… a doua oara am asteptat si sunt fantastice…. deci… eu cred ca nu e necesar un surplus de faina, ci doar rabdare… multumesc pentru reteta. esti deosebita si apreciez ceea ce faci. te pup

Răspunde
Roxana Veve
5 iunie 2012 22:50

Am incercat reteta si am intampinat 2 probleme: aluatul a avut o compozitie mai moale decat in poze (asa ca l-am pus pe aragaz, pe foc mic, am amestecat pana a devenit mai maleabil) si au fost putin crude in interior, asa ca le am taiat si le am introdus iarasi ceva timp in cuptor, cu partea taiata in jos. Au fost apreciate si laudate, aici, in Franta! Se poate drege orice, cu rabdare! Probabil e din cauza fainei, nu corespunde cu cea din Romania. Felicitari pentru site, e mereu inspiratia mea. Am incercat si alte retete si am fost foarte multumita! <:-P :-bd

Răspunde
Oana Ignat
10 iunie 2012 21:31

Am facut si eu reteta ta si au iesit bune. Crema putea fi mai aromata, dar fiecare are gusturile lui. Multumim pentru postare. 🙂

Răspunde

Vreau sa spun ca e pentru prima data cand fac aceasta reteta (desi retetele tale au fost sursa de inspiratie in nenumarate randuri) si, desi nu am mai deloc experienta cand vine vorba de dulciuri, au iesit minunate!!!
Eu am inlocuit crema de vanilie cu crema pentru cremsnit de la Dr. Oetker si se potriveste de minune.
Iti multumesc pentru reteta! La cat mai multe!
O seara minunata va doresc, doamnelor!

Răspunde

au mai bine de o ora de cand sunt la cuptor, dar nu se coc. parca iese grasime din ele. are idee cineva de ce nu se coc?

Răspunde

Buna. Aceeasi problema si la mine cu aluatul.Eu cred ca este prea multa apa….sau nu stiu…Iulia, te rugam sa mai verifici din nou cantitatile, poate este o gresala de tipar. Mi-e ciuda. Am preparat 3 retete astazi de pe acest site si toate mi-au iesit de minune, mai putin aluatul. Multumesc 🙂

Răspunde

Vreo solutie? 😀 … de ieri ma gandesc la aceste prajituri 🙂

Răspunde

Am incercat din nou.Mi-a iesit coca,am lasat-o la racit dar cand am adaugat ouale s-a facut lipicioasa.Este tare dar lipicioasa.Sa ma apuc din nou?

Răspunde

Si eu le-am facut si mi-au iesit minunat. Nu mi s-au lasat!!! Am pus budinca de vanilie in loc de crema si unele le-am umplut cu frisca (sotul meu e innebunit dupa frisca). Multumesc de reteta si de claritatea detaliilor cu care ai descris-o.

Răspunde

buna.. imi place foarte mult modul tau de prezentare a retetelor si a procesului de gatit, se vede clar cata placere iti face.. si fotografiile din site-ul tau, de multe ori m-au convins sa incerc si eu retetele propuse de tine, si mi-au iesit 🙂
abia astept sa incerc si eclerele

Răspunde

Ce inseamna 5 plicuri de vanilie la crema? Zahar vanilat? Multumesc

Răspunde

:X Ms pentru reteta. :-bd

Răspunde

Arata minunat.. maine o sa incerc si eu reteta :X

Răspunde

interesanta reteta, inca nu m-am apucat sa o gatesc. vroiam sa intreb daca nu cumva, la reteta de coca se pune mai intai faina, apoi restul? Odata am facut ciulama de ciuperci si cam asa am pus cantitatile de apa si faina 🙂 ,oricum, sper sa iasa ceva bun, daca nu, pun si ciuperci si iar iese ciulama 🙂

Răspunde

Buna ziua,

Weekend-ul trecut am facut aceasta reteta. M-am incurcat un pic la punerea eclerelor in tava, dar in rest totul a fost ok. Reteta este foarte buna, poate un pic cam multa faina in crema, dar cred ca altfel nu se intareste.
Multumesc ptr retetele postate.

Răspunde
BETEA ELISABETA
11 noiembrie 2012 10:00

Exact cum trbuia sa fie si eclerul si crema. Multumim pentru reteta asta perfecta. Este foarte usor de facut si ies niste ECLERE spectaculoase. Pofta buna.

Răspunde

o sa o incerc si eu, cu siguranta. arata super :-bd

Răspunde

Buna..vreau sa va felicit pentru eclere..arata superb si sunt convinsa ca sunt la fel de gustoase pe cum arata.Din pacate eu am intampinat o problema :(..a trebuit sa le tin aproape 45 de minute la cuptor, s-au rumenit frumos, insa in mijloc au fost necoapte..sunt asa de necajita. Cred ca problema cea mai grava e cuptorul meu.. dar m-am gandit ca daca le tin mai mult, si daca sunt rumene, va fi bine. Aluatul a iesit perfect, de o consistenta buna,nici prea moale nici prea tare..Imi pare atata de rau pentru ca imi doream foarte mult sa-mi iasa.

Răspunde

Aaa si un mic sfat pentru doamnele la care placintutele s-au lasat dupa ce le-au scos din cuptor: lasati-le sa se raceasca la temperatura camerei, nu la rece..din cauza schimbului brusc de temperatura se pot lasa.

Răspunde

Acum fac si eu eclerul… sper sa iasa.

Răspunde

arata fff binela d-voastra, ceea ce nu pot spune si despre eclerele facute de mine 😥 din pacate aluatul mi-a iesit fff lichid,am adaugat in jur de 200g faina extra.. si tot degeaba! uitasem.. tin sa precizez ca inca de la inceput am folosit o cantitate mai mica pentru fiecare ingredient astfel incat sa ma incadrez la 5 oua.. am ajuns sa adaug cca 500g faina ( in loc de 300g/ ptr 5 oua ).. aluatul meu e numai bun ptr clatite 😀 😀
ma poate ajuta cineva, care e cauza ??

Răspunde

Nu voi comenta reteta, pentru ca nu stiu cum este, dar as vrea sa aduc unele lamuriri.
Faina se adauga intotdeauna cand apa fierbe, amestecul rezultat se mai tine un minut pe foc, amestecand continuu. Faina trebuie sa fie de buna calitate, tip 000, nicidecum 650, 480 sau 550. Evitati faina marca magazinului care este proasta.
Aluatul obtinut, care este unul fiert, se tine la racit inainte de a adauga ouale.
Acestea se adauga pe rand, amestecand bine dupa fiecare. La inceput va fi mai gros si mai greu de manevrat aluatul.
Ultimul ou nu se adauga niciodata intreg, din prima. Poate nu este nevoie de tot. Se bate bine intr-un castronel si se adauga putin cate putin.
Tineti cont de faptul ca ouale nu sunt la fel, din punct de vedere al gramajului sau consistentei.
Toate eclerele sunt umede in interior sau necoapte, cum gresit spun unele femei. Asa arata aluatul fiert si apoi copt in cuptor.
Se coc la foc mic, de altfel ca toate prajiturile. Se lasa la copt daca deschidem usa cuptorului inainte de a capata sustinere aluatul sau cand am adaugat prea multe oua si aluatul este prea subtire. Daca eclerele sunt coapte cum trebuie nu se vor lasa cand le scoateti din cuptor, indiferent pe ce suprafata le asezati.
Daca nu aveti un cuptor iluminat, uitati-va la ele cu o lanterna. Cand sunt rumenite, sunt gata. Daca folositi tava aragazului, eclerele de pe margine se vor coace inaintea celor din mijloc. Sunt indicate tavile mai mici pentru coacerea uniforma a tuturor eclerelor.

Răspunde

buna seara… si daca nu am cleste din acela pt inghetata.. cu ce pot forma eclerele?

Răspunde

    iti poti umezi mainile cu apa si le faci ca pe chiftelute. Doar ca trebuie sa fi uda pe maini bine ca altfel se lipeste tare. Sau le poti pune cu lingura si dupa aceea le aranjezi cu mana umeda. :-bd

    Răspunde

eu am facut cojile de eclere sub forma de bastonase si… mi s-au lasat, dupa ce le am scos din cuptor. 🙁 insa si asa, le-am umplut si sunt delicioase!!!! 🙂

Răspunde

Buna, foarte bine arata eclerele, sigur sunt foarte bune. Am incercat de cateva ori sa fac reteta, numai ca tot timpul am aceeasi problema, mi se lasa chiar dak le las in cuptor sa se raceasca si chiar daca le scot cand sunt gata. Nu stiu de ce poate fi. Multumesc

Răspunde

Am incercat reteta aseara….au iesit foarte bune !! =P~

Răspunde

eu o incerc acum si va zic dupa aceia cum au iesit ;;)

Răspunde

PENTRU GOSPODINELE CARORA NU LE IESE ALUATUL: Sunt absolut sigura ca numai gandul ca aluatul e facut de casa imbunatateste gustul acestor eclere. Dar eu nu am facut niciodata si nici nu am de gand, pentru ca se gaseste in comert, la un pret mai mult decat rezonabil …aprox 8 lei pentru vreo 35-40 coji, plus ca nu contin prostii (E-uri sau mai stiu eu ce). Secretul e ca crema sa fie echilibrata, acolo se simte cand gresesti ceva. Eu consider ca aceasta reteta e una din cele mai rapide pe care le-am facut vreodata. Termin crema in 10 -15 min si ..in joaca..ii las pe altii sa le umple. :P..uneori nici nu mai apuc sa fac si ciocolata ..ca se termina rapid :))

Răspunde

mai inainte le-am terminat si eu de facut…super bune au iesit. Saru’mana pentru reteta. Am mai facut de aici o reteta de gogosi aromate si tot la fel de bune au iesit. Multumesc inca o data!
😀

Răspunde

Foarte bune eclerele.. multumesc pentru reteta.

Răspunde

am incercat reteta… din pacate, mie nu imi iese.. coca de gogosi se lasa, chiar daca am lasat-o mai mult in cuptor… ai idee care este “buba”..?? pe mine ma depaseste.. nu arata ca ale tale, de crescute.. in rest totul a iesit perfect..!! sigur am sa mai incerc.. dar… ma sperie gindul ca iar se vor lasa…!!

Răspunde

Buna, la ce temperatura punem cuptorul?

Răspunde

Temperatura cuptorului este “la ochi” sau “dupa ureche” ?

Răspunde

Iulia are cuptor pe gaz fara un termometru anume, deaceea nu ne poate ajuta in acest caz. Eu daca le-as face cred ca ar fi suficient 180 gr ventilat pana se rumenesc cojile.
Multumim Iulia ♥

Răspunde

Ador blogul tau ! Eclerele mi-au iesit mereu perfecte ! Iti multumesc mult ! Te pup !

Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu