Dulceață de caise

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

Dulceata de caise
Dulceata de caise
Ingrediente:
Dulceata de caise
4kg caise fara samburi
4kg zahar (ATENTIE, eu de obicei folosesc la 1kg de fructe – 1kg de zahar, insa pentru cei care considera ca este mult prea dulce, poate adauga zahar mai putin, dupa gust)

Mod de preparare:

Va recomand sa folositi caise sanatoase, aromate si bine coapte pentru a obtine o dulceata delicioasa. Spalam bine caisele, apoi le despicam in doua, scoatem samburii si le punem intr-o oala.
Dulceata de caise
Dulceata de caise
Punem oala cu caise pe foc si le fierbem in suc propriu pana se topesc si scad de vreo 2 degete (eu le-am fiert aproximativ 45 – 50 minute) amestecam in oala din cand in cand, cu o lingura curata de lemn si avem grija sa nu se prinda.
Dulceata de caise
Dupa ce caisele au scazut, le luam de pe foc si le lasam sa se odihneasca pana a doua zi.
Dulceata de caise
A doua zi punem oala din nou pe foc, o aducem la fierbere, adaugam zaharul si lasam sa fiarba fructele impreuna cu zaharul aproximativ 1 ora, pana scade dulceata de 3-4 degete bune. In tot acest timp amestecam in oala cu o lingura curatata de lemn.
Dulceata de caise
Dulceata de caise
Dupa ce dulceata a scazut suficient, tragem oala de pe foc si o turnam in borcane.
Ca sa va dati seama daca dulceata este indeajuns de fiarta, spre sfarsitul procesului de fierbere, puteti scoate cate o lingura de dulceata pe o farfurie si o lasati sa se raceasca, daca dulceata se intareste putin fata de cand ati scos-o, inseamna ca ati fiert-o suficient si puteti sa o luati de pe foc.
Dulceata de caise
Dulceata fierbinte, se toarna (cu ajutorul unui polonic si a unei palnii) in borcane pe care le spalati foarte bine in prealabil si le lasati sa se usuce. Capacele se pun intr-o oala cu apa si li se da un clocot, pentru a fi sterilizate.
Sub borcane puneti lama unui cutit, pentru a nu se crapa in momentul in care turnati in ele dulceata fierbinte.
Dupa ce ati turnat dulceata in borcane, infiletati foarte bine capacele, lasati sa se raceasca iar a doua zi depozitati-le in camara.
Dulceata de caise
Dulceata de caise

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete, referitor la caise