Tort de pepene cu piersici

Tort de pepene cu piersici

Ingrediente:

Tort de pepene cu piersici

4kg caise fara samburi
4kg zahar (ATENTIE, eu de obicei folosesc la 1kg de fructe – 1kg de zahar, insa pentru cei care considera ca este mult prea dulce, poate adauga zahar mai putin, dupa gust)

Mod de preparare:

Va recomand sa folositi caise sanatoase, aromate si bine coapte pentru a obtine o dulceata delicioasa. Spalam bine caisele, apoi le despicam in doua, scoatem samburii si le punem intr-o oala.

Tort de pepene cu piersici

Tort de pepene cu piersici

Punem oala cu caise pe foc si le fierbem in suc propriu pana se topesc si scad de vreo 2 degete (eu le-am fiert aproximativ 45 – 50 minute) amestecam in oala din cand in cand, cu o lingura curata de lemn si avem grija sa nu se prinda.

Tort de pepene cu piersici

Dupa ce caisele au scazut, le luam de pe foc si le lasam sa se odihneasca pana a doua zi.

Tort de pepene cu piersici

A doua zi punem oala din nou pe foc, o aducem la fierbere, adaugam zaharul si lasam sa fiarba fructele impreuna cu zaharul aproximativ 1 ora, pana scade dulceata de 3-4 degete bune. In tot acest timp amestecam in oala cu o lingura curatata de lemn.

Tort de pepene cu piersici

Tort de pepene cu piersici

Dupa ce dulceata a scazut suficient, tragem oala de pe foc si o turnam in borcane.
Ca sa va dati seama daca dulceata este indeajuns de fiarta, spre sfarsitul procesului de fierbere, puteti scoate cate o lingura de dulceata pe o farfurie si o lasati sa se raceasca, daca dulceata se intareste putin fata de cand ati scos-o, inseamna ca ati fiert-o suficient si puteti sa o luati de pe foc.

Tort de pepene cu piersici

Dulceata fierbinte, se toarna (cu ajutorul unui polonic si a unei palnii) in borcane pe care le spalati foarte bine in prealabil si le lasati sa se usuce. Capacele se pun intr-o oala cu apa si li se da un clocot, pentru a fi sterilizate.
Sub borcane puneti lama unui cutit, pentru a nu se crapa in momentul in care turnati in ele dulceata fierbinte.
Dupa ce ati turnat dulceata in borcane, infiletati foarte bine capacele, lasati sa se raceasca iar a doua zi depozitati-le in camara.

Tort de pepene cu piersici

Tort de pepene cu piersici

,
Articolul precedent
Tort cu mousse de pepene galben si crema cu piersici
Articolul următor
Ficatei de pui cu legume

Retete diverse

8 comentarii. Leave new

  • Perfect f. ..
    Many summer, fresh and colorful.
    Beautiful photos and nice recipe.
    Greetings, Diana

    Răspunde
  • Foarte bine arata si ma gandesc ca e gustoasa, dar, imi poti spune ce cantitate de dulceata ti-a iesit? Mersi mult.

    Răspunde
  • Super! Chiar primisem ieri o galeata de caise de la un vecin si ma tot framantam ce sa fac cu ele.Noroc cu reteta ta…

    Răspunde
  • Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult – aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http:// ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http:// ro.petitchef.com si dati click pe “Adauga blog-ul tau”.

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

    Răspunde
  • Delicios! Dublu delicios 🙂 ( cum spune fetita mea cand ii place ceva ). Eu am facut dintr-un kg de caise si mi-au iesit 4 borcanele de dulceata de 330 gr.Multumim pentru retete .

    Răspunde
  • Ileana Matei
    31 august 2011 18:14

    Ma bucur ca am gasit exact ceea ce cautam despre modul in care trebuie sa fac gemul de caise (eu de fapt am facut din piersici din acelea mici, care cresc pe dealuri insorite printre vita-de-vie). Ma interesa mai ales cat timp trebuie sa il las sa fiarba. Sunteti grozave! Bravo! Felicitari celei care a postat reteta!

    Răspunde
  • Astazi incerc si eu aceasta reteta! Pare delicioasa! Felicitari pentru acest site!

    Răspunde
  • Buna,

    Am cautat expres dulceata de caise pentru ca mama mea zice ca, asa îsi aduce ea aminte de la mama ei, ca se pune zeama de lamîie pe deasupra la sfrîrsit fara sa se amestece !!!!!!!!!!!!!!! Eu i-am zis ca nu se poate dar ea spune ca e o reteta traditionala !!!!!!!! Ma mira foarte mult si ma întreb daca mai stie cineva de asa reteta. Astept raspuns si va multumesc dinainte pentru el.
    Reteta DVS este identica cu a mea cu singura diferenta ca eu pun zaharul direct pe caise, tot asa kil pe kil, si pe urma le fierb pîna scade si, la încercare, se întareste putin pe farfuriuta. De fapt m’am hotarît sa fac dulceata de caise pentru ca în comert e facuta nu stiu pentru cine ca nu ie nici de régim nici de oameni cu sanatate normala !

    Toate cele bune si pe curînd !
    Jenny

    Răspunde

Lasă un răspuns la oana Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu