Drob din ficat, carne de pui si ciuperci

Drob din ficat, carne de pui si ciuperci

Drob din ficat si carne de pui cu ciuperci

Drob din ficat si carne de pui cu ciuperci

Drob din ficat si carne de pui cu ciuperci

Ingrediente:

Drob din ficat si carne de pui cu ciuperci

Pentru compozitia de drob:
1kg ficatei de pui
1kg pulpe superioare de pui dezosate
500g ciuperci
20 fire ceapa verde (ale mele nu au fost mai mititele)
2 cepe uscate medii
1 ardei gras rosu mare
4 oua mari
1 legatura mare de patrunjel verde
Sare si piper dupa gust
Ulei pentru calit
Unt cat o nuca si faina pentru tapetat tava

Pentru uns drobul deasupra:
1 ou
1 lingura pesmet
1 lingura boia dulce de ardei
1 lingura de ulei

Mod de preparare:
Curatam si spalam bine ficateii, dupa care ii punem la scurs.

Drob din ficat si carne de pui cu ciuperci

Spalam carnita de pui si o punem la scurs intr-o strecuratoare.

Drob din ficat si carne de pui cu ciuperci

Luam o cratita, punem carnita de pui in ea, adaugam apa cat sa o acopere bine, saram si lasam la fiert 15-20 minute.

Drob din ficat si carne de pui cu ciuperci

Dupa 15-20 minute, adaugam si ficatul, peste carnita de pui si mai lasam la fiert inca 10-15 minute. Atentie, nu punem ficatul la fiert odata cu canea, pentru ca ficatul are un timp de fierbere mai scurt, iar daca il lungim, se va intarii.

Drob din ficat si carne de pui cu ciuperci

Drob din ficat si carne de pui cu ciuperci

Dupa ce carnea si ficatul au fiert suficient, le scoatem intr-o strecuratoare si le lasam sa se racoreasca putin.

Drob din ficat si carne de pui cu ciuperci

Intre timp, curatam ceapa uscata, si o calim intr-o tigaie cu putin ulei.

Drob din ficat si carne de pui cu ciuperci

Ciupercutele, le curatam le spalam bine, le taiem cubulete si le punem la calit intr-o tigaie cu putin ulei.

Drob din ficat si carne de pui cu ciuperci

Drob din ficat si carne de pui cu ciuperci

Drob din ficat si carne de pui cu ciuperci

Firele de ceapa verde le curatam, le spalam bine, apoi le taiem rondele mici.

Drob din ficat si carne de pui cu ciuperci

Spalam ardeiul, ii indepartam cotorul si il curatam de seminte, apoi il taiem cubulete.

Drob din ficat si carne de pui cu ciuperci

Spalam bine legatura de patrunjel, indepartam coditele si il tocam foarte marunt.

Drob din ficat si carne de pui cu ciuperci

Luam o tigaie punem putin ulei, adaugam ceapa verde si o lasam 3-4 minute la calit.

Drob din ficat si carne de pui cu ciuperci

Peste ceapa verde adaugam ardeiul taiat cubulete, amestecam si mai lasam la calit alte 3-4 minute.

Drob din ficat si carne de pui cu ciuperci

Dupa ce am calit usor si ardeiul si ceapa verde, tragem tigaia de pe foc, adaugam patrunjelul verde tocat si amestecam.

Drob din ficat si carne de pui cu ciuperci

Dupa ce avem totul pregatit, incepem sa pregatim compozitia pntru drob.
Punem ficatul, carnea de pui si ceapa uscata calita (ATENTIE, nu ceapa verde) intr-un robot de bucatarie, rupte in bucatele mai mici si le mixam pana obtinem aproape o pasta. Daca nu aveti robot, tocati totul cu masina de tocat carne.

Drob din ficat si carne de pui cu ciuperci

Drob din ficat si carne de pui cu ciuperci

Puneti pasta obtinuta intr-un castron, adaugati peste ciupercile calite, ceapa verde, ardeiul calit si patrunjelul, condimentati cu sare si piper dupa gust si amestecati totul pana se omogenizeaza.

Drob din ficat si carne de pui cu ciuperci

In compozitia rezultata adaugati cele 4 oua batute in prealabil si amestecati din nou pana obtineti o compozitie omogena de drob.

Drob din ficat si carne de pui cu ciuperci

Compozitia de drob mie mi-a ajuns pentru 2 droburi, unul mai marisor si altul mai mititel. Ungem 2 tavi de chec cu unt si le tapetam cu faina, dupa care punem in tavi compozitia de drob, avand grija sa fie indesata, fara goluri. Dam droburile la cuptor si le coacem pentru aproximativ 25-30 minute, in cuptorul preincalzit.

Drob din ficat si carne de pui cu ciuperci

Drob din ficat si carne de pui cu ciuperci

Intre timp pregatim compozitia cu care ungem drobul. Punem intr-un bol un ou, adaugam 1 lingura boia dulce de ardei, 1 lingura de ulei, 1 lingura pesmet si amestecam totul pana la omogenizare.

Drob din ficat si carne de pui cu ciuperci

Dupa 25-30 minute, scoatem drobul din cuptor si il ungem cu compozitia preparata mai inainte, folosindu-ne de o pensula, dupa care introducem drobul din nou in cuptor la foc mai iute (dar ATENTIE, sub supraveghere) si il lasam pentru inca 10 minute, pana prinde o crusta rumenie la suprafata.

Drob din ficat si carne de pui cu ciuperci

Dupa ce drobul s-a copt, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca complct in tava, nu il scoateti cat este cald din tava pentru ca riscati sa se imprastie. Dupa ce s-a racit il scoateti din tava, il taiati felii si il serviti alaturi de alte bunatati de pe masa de Paste.

Drob din ficat si carne de pui cu ciuperci

Drob din ficat si carne de pui cu ciuperci

Drob din ficat si carne de pui cu ciuperci

Drob din ficat si carne de pui cu ciuperci

, , , ,
Articolul precedent
Chifteluţe glazurate
Articolul următor
Jambon afumat fiert

Retete diverse

31 de comentarii. Leave new

Superb! Si ce frumos ai aranjat totul!

Răspunde

Multumesc mult Didona, ma bucur ca iti place! Puppp! 😉

Răspunde

😉 arata foarte bine ..am sa-l fac si eu ..multumesc

Răspunde

Cristina, multumesc! Ma bucur ca il incerci!! Spor la gatit si un Paste fericit iti doresc!!

Răspunde

Astazi am gatit drob de pui cu ficat si ciuperci (chiar daca nu este paste). Arata superb si este foarte gustos. Utindu-ma inapoi la reteta am facut citeva greseli. Dar il mincam cu mare placere.Multumesc mult si voi incerca si alte retete. Ai pus mult suflet si munca in acest website.

Răspunde

Doina, ma bucur ca ai incercat drobul, desi spui ca ai gresit putin reteta, sunt convinsa ca a fost delicioasa si asa. Multumesc mult pentru ca urmaresti acest site. Te pup si te mai astept in vizita!! 😉

Răspunde

Felicitari! Arata f bine si nu pare sa aiba multe calorii. Am sa-l fac si eu. Esti o adevarata bucatareasa.

Răspunde

O PREZENTARE DE EXCEPTIE SI SIGUR UN GUST SENZATIONAL!!! 😀 FELICITARI PENTRU MUNCA DEPUSA!!!!!

Răspunde

am facut drob dupa retetata cu mici diferente: in loc de ficat de pui am pus ficat de porc. A iesit superr bun! Felicitari!

Răspunde

Am facut de Paste acest drob. Este extraodrinar. Eu am pus mai mult patrunjel verde si putin marar verde. A fost delicios. Am sa mai incerc si alte retete.

Răspunde

Am facut si eu aceasta reteta de Pasti. Este delicios! De fapt am gatit mai multe din retetele tale; toate mi-au iesit foarte bine si au fost extraordinar de bune. Felicitari pentru acest site si pentru munca depusa!

Răspunde

Minunat!! Pare delicios si o sa-l prepar la Paste.

Răspunde

Minunata reteta, abia astept sa o incerc, dar spune-mi te rog la cate grade se coace la cuptor? Multumesc pt inspiratie, masa noastra de Paste va avea mai multe dintre retetele tale 🙂 Felicitari pt ceea ce faci!

Răspunde

cu siguranta,voi incerca reteta de Paste. =P~

Răspunde
bucur ana maria
6 aprilie 2012 19:32

wow!!! super. o sa fac si eu, de paste, cu siguranta. mersi mult :-bd

Răspunde
timpau laurentia
7 aprilie 2012 10:57

Paste fericit si multumiri pentru aceasta reteta de drob! Cu siguranta, o s-o fac de acum inainte.

Răspunde

Super reteta, abia astept sa o incerc, e prima reteta accesata dar va fi ultima, super explicatiile si de fotografii.. nici nu mai zic. Bravo, nota 10, sper sa-mi iasa la fel de aratos si mie. Multumim de reteta.

Răspunde

SUPER INTERESANTA RETETA. O S-O FAC SI EU. E USOARA =P~

Răspunde

super de rapida reteta si pare sa fie ft bun, am sa fac si eu chiar astazi. < 😛

Răspunde
RODICA-STEFANIA
12 ianuarie 2013 16:22

UN APERITIV GROZAV, O PREZENTARE FF BUNA. URMARESC RETETELE PREZENTATE PE ACEST BLOG, SUNT BUNE SI ASPECTOASE, DESCRISE, PREZENTATE EXCEPTZIONAL,
FELICITARI. LA MULTZI ANI 2013, SANATATE, BUCURII SI TOT CE ESTE MAI BUN, SA AVETZI PE ACEST AN.. ALATURI DE CEI DRAGI :-bd :X <:-P
RODICA-STEFANIA, REGGIO EMILIA, ITALIA

Răspunde

buna.. am si eu o inrebare… ai mei nu mananca niciun organ, de nici un fel… daca as face reteta aceasta, pot sa o fac fara sa adaug si ficat… multumesc

Răspunde

Am incercat si eu aceasta reteta frumos prezentata. Usor de facut dupa indicatiile pe care le dai. Voi mai vizita acest site, multumesc pentru reteta.

Răspunde

Multumesc, o reteta foarte bine prezentata, pe intelesul tuturor, bine realizata, felicitari!

Răspunde

A IESIT SUPER………. :-bd

Răspunde

O reteta foarte bine explicata, drobul mi-a iesit senzational. Multumesc

Răspunde

Am facut si eu acest drob si a iesit super! Multumesc! Iubesc acest blog! :X

Răspunde

O reteta excelenta, am facut-o si eu cu cateva modificari: am pus 1 kg de ciuperci si doar 500 g de piept de pui, nu am fiert ficateii si carnea si am pus si doua legaturi de marar in compozitie. Multumesc Iulia, imi place foarte mult blogul tau, este in top 3 al preferintelor mele.

Răspunde

Foarte bun mi-a ieșit!!!!!

Răspunde

Putem adauga si usturoi verde in compoziție? Mulțumesc!

Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu