Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel

Ingrediente:

Drob de miel

2kg maruntaie de miel
875g carne de porc
4 oua crude
20 fire ceapa verde
10 fire usturoi verde
3 legaturi frunze de patrunjel verde
Sare si piper dupa gust
1 plic condimente pentru drob marca Fuchs sau Galeo sau orice alta marca doriti
Prapure de miel
4-5 oua fierte
Ulei pentru calit si uns tavile

Mod de preparare:
Intr-o cratita, punem apa cu sare si punem 4-5 oua la fiert, depinde cat de lunga este tava in care pregatim drobul. Le lasam la fiert pana devin tari, aproximativ 5 minute, dupa ce s-au fiert, le decojim.

Drob de miel

Spalam bine, bine sub jet de apa, patrunjelul verde, ceapa verde si usturoiul verde.

Drob de miel

Taiem ceapa rondele mici.

Drob de miel

Taiem usturoiul rondele mici.

Drob de miel

Taiem foarte marunt patrunjelul verde.

Drob de miel

Intr-o cratita punem ulei, adaugam ceapa verde maruntita si o lasam la calit cateva minute, pana se inmoaie.

Drob de miel

Adaugam peste ceapa, usturoiul verde maruntit, lasam la calit inca 3-4 minute.

Drob de miel

La final, adaugam patrunjelul, amestecam si luam cratita de pe foc.

Drob de miel

Organele de miel le spalam bine sub jet de apa.

Drob de miel

Drob de miel

Punem organele de miel intr-o oala, peste ele turnam apa atat cat sa le acopere bine, apoi adaugam un praf de sare si lasam totul la fiert pentru 35-45 minute. Ficatul, deoarece are un timp de firbere mai scurt decat restul organelor, il scoatem dupa aproximativ 15 minute de la fiert.

Drob de miel

Dupa ce am fiert organele, le scoatem intr-o strecuratoare si le lasam la scurs.

Drob de miel

Dupa ce organele s-au racit atat cat sa putem sa lucram cu ele fara sa ne ardem, le tocam cu masina de tocat carne sau cu robotul de bucatarie.

Drob de miel

Carnea de porc o spalam bine, apoi o punem intr-o oala, adaugam apa cat sa o acopere bine, adaugam un praf de sare si o lasam la fiert pentru aproximativ 35-45 minute.

Drob de miel

Drob de miel

Dupa ce carnita a fiert, o scoatem intr-o strecuratoare, o lasam la racit, apoi o tocam cu masina de tocat carne sau cu robotul de bucatarie.

Drob de miel

Prapurele il spalam bine sub jet de apa, dupa care il punem la scurs intr-o strecuratoare.

Drob de miel

Dupa ce avem totul pregatit incepem sa pregatim compozitia pentru drob. Luam un castron incapator, punem in el organele de miel tocate, carnea de porc tocata, ceapa, usturoiul si patrunjelul tocate si calite in prealabil, condimentam cu un plic de condimente speciale pentru drob de la Fuchs, sare si piper dupa gust si amestecam cu mana pana obtinem o compozitie omogena. Adaugam in aceasta compozitie 3 oua si amestecam din nou, pana obtinem compozitia finala.

Drob de miel

Drob de miel

Din compozitia obtinuta eu am facut 2 droburi in 2 tavi de chec ce au avut dimensiuni de 11cm/30cm si o inaltime de 7cm. Un drob a fost umplut cu oua, celalalt drob a fost simplu.
Luam o tava, o ungem cu putin ulei, aranjam prapurele in tava astfel incat atat fundul tavii cat si peretii ei sa fie imbracati cu praputrele si totodata sa ramana prapure si pentru a acoperii in final umplutura drobului.

Drob de miel

Compozitia totala obtinuta, o impartim in doua, apoi partea de compozitie pe care o folosim pentru drobul umplut cu oua o mai impartim inca o data in doua. Jumatate din compozitie o punem in tava si o apasam bine cu mana, urmeaza apoi sa punem mijlocul drobului, de-a lungul tavii, ouale fierte si decojite in prealabil.

Drob de miel

Apoi, peste oua adaugam cealalta jumatate din compozitia pentru acest drob, dupa care acoperim umplutura cu partile de prapure care le-am lasat sa atarne in exterior, pe marginile tavii.

Drob de miel

Luam cea de a doua tava, o ungem cu putin ulei, aranjam prapurele in tava astfel incat atat fundul tavii cat si peretii ei sa fie imbracati cu prapurele si totodata sa ramana prapure si pentru a acoperii in final umplutura drobului.

Drob de miel

Punem in tava toata compozitia ce am pastrat-o pentru cel de al doile drob, dupa care acoperim umplutura cu partile de prapure care le-am lasat sa atarne in exterior, pe marginile tavii.

Drob de miel

Punem cele doua tavi cu drob, intr-o tava mai mare, apoi le introducem in cuptorul preincalzit, pentru 30- 40 minute, pana droburile se rumenesc frumos. Dupa ce s-au rumenit, scoatem tavile cu drob din cuptor, scoatem droburile din tavi si le lasam la racit pe un tocator de lemn. Pofta buna!!

Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel

,
Articolul precedent
Rulada aperitiv
Articolul următor
Chifteluţe glazurate

Retete diverse

26 de comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu