Ingrediente:
2kg maruntaie de miel
875g carne de porc
4 oua crude
20 fire ceapa verde
10 fire usturoi verde
3 legaturi frunze de patrunjel verde
Sare si piper dupa gust
1 plic condimente pentru drob marca Fuchs sau Galeo sau orice alta marca doriti
Prapure de miel
4-5 oua fierte
Ulei pentru calit si uns tavile
Mod de preparare:
Intr-o cratita, punem apa cu sare si punem 4-5 oua la fiert, depinde cat de lunga este tava in care pregatim drobul. Le lasam la fiert pana devin tari, aproximativ 5 minute, dupa ce s-au fiert, le decojim.
Spalam bine, bine sub jet de apa, patrunjelul verde, ceapa verde si usturoiul verde.
Taiem ceapa rondele mici.
Taiem usturoiul rondele mici.
Taiem foarte marunt patrunjelul verde.
Intr-o cratita punem ulei, adaugam ceapa verde maruntita si o lasam la calit cateva minute, pana se inmoaie.
Adaugam peste ceapa, usturoiul verde maruntit, lasam la calit inca 3-4 minute.
La final, adaugam patrunjelul, amestecam si luam cratita de pe foc.
Organele de miel le spalam bine sub jet de apa.
Punem organele de miel intr-o oala, peste ele turnam apa atat cat sa le acopere bine, apoi adaugam un praf de sare si lasam totul la fiert pentru 35-45 minute. Ficatul, deoarece are un timp de firbere mai scurt decat restul organelor, il scoatem dupa aproximativ 15 minute de la fiert.
Dupa ce am fiert organele, le scoatem intr-o strecuratoare si le lasam la scurs.
Dupa ce organele s-au racit atat cat sa putem sa lucram cu ele fara sa ne ardem, le tocam cu masina de tocat carne sau cu robotul de bucatarie.
Carnea de porc o spalam bine, apoi o punem intr-o oala, adaugam apa cat sa o acopere bine, adaugam un praf de sare si o lasam la fiert pentru aproximativ 35-45 minute.
Dupa ce carnita a fiert, o scoatem intr-o strecuratoare, o lasam la racit, apoi o tocam cu masina de tocat carne sau cu robotul de bucatarie.
Prapurele il spalam bine sub jet de apa, dupa care il punem la scurs intr-o strecuratoare.
Dupa ce avem totul pregatit incepem sa pregatim compozitia pentru drob. Luam un castron incapator, punem in el organele de miel tocate, carnea de porc tocata, ceapa, usturoiul si patrunjelul tocate si calite in prealabil, condimentam cu un plic de condimente speciale pentru drob de la Fuchs, sare si piper dupa gust si amestecam cu mana pana obtinem o compozitie omogena. Adaugam in aceasta compozitie 3 oua si amestecam din nou, pana obtinem compozitia finala.
Din compozitia obtinuta eu am facut 2 droburi in 2 tavi de chec ce au avut dimensiuni de 11cm/30cm si o inaltime de 7cm. Un drob a fost umplut cu oua, celalalt drob a fost simplu.
Luam o tava, o ungem cu putin ulei, aranjam prapurele in tava astfel incat atat fundul tavii cat si peretii ei sa fie imbracati cu praputrele si totodata sa ramana prapure si pentru a acoperii in final umplutura drobului.
Compozitia totala obtinuta, o impartim in doua, apoi partea de compozitie pe care o folosim pentru drobul umplut cu oua o mai impartim inca o data in doua. Jumatate din compozitie o punem in tava si o apasam bine cu mana, urmeaza apoi sa punem mijlocul drobului, de-a lungul tavii, ouale fierte si decojite in prealabil.
Apoi, peste oua adaugam cealalta jumatate din compozitia pentru acest drob, dupa care acoperim umplutura cu partile de prapure care le-am lasat sa atarne in exterior, pe marginile tavii.
Luam cea de a doua tava, o ungem cu putin ulei, aranjam prapurele in tava astfel incat atat fundul tavii cat si peretii ei sa fie imbracati cu prapurele si totodata sa ramana prapure si pentru a acoperii in final umplutura drobului.
Punem in tava toata compozitia ce am pastrat-o pentru cel de al doile drob, dupa care acoperim umplutura cu partile de prapure care le-am lasat sa atarne in exterior, pe marginile tavii.
Punem cele doua tavi cu drob, intr-o tava mai mare, apoi le introducem in cuptorul preincalzit, pentru 30- 40 minute, pana droburile se rumenesc frumos. Dupa ce s-au rumenit, scoatem tavile cu drob din cuptor, scoatem droburile din tavi si le lasam la racit pe un tocator de lemn. Pofta buna!!
26 de comentarii. Leave new
vai ce superb arata!!!pacat ca ai mei nu mananca carne de miel 🙁 asa ca o sa fac cu carne de pui 😉
😛 foarte delicios
Claudia, multumesc!! Sunt pe site alte 2 retete de drob, delicioase si nu sunt cu carnita de mielut, daca te ajuta poti intra aici: https://gourmandine.ro/retete-aperitive/drob-din-ficat-si-carne-de-pui-cu-ciuperci/ , https://gourmandine.ro/retete-aperitive/drob-de-curcan-cu-orez/
Un Paste fericit iti doresc alaturi de toti cei dragi tie!! Pupp!!
Multumesc, Lorena!! 😉
E prima data cand vad in drob si carne de porc. De ce? Ca sa mai taie din gustul de miel?
Da, Ionela, se poate spune si asa, e tare bun sa sti! O saptamana frumoasa iti doresc!!
pot sa pun direct carne tocata de porc daca nu gasesc bucata intreaga? merci
aaaaaaaaaaa…..; am uitat un amanunt…;daca nu am usturoi verde ce pun in loc? merci inca o data
Alexandra, daca nu ai bucata intrega de carne pe care sa o fierbi, poti cali carnea tocata apoi o pui intr-o strecuratoare sa-si scurga grasimea, iar daca nu ai usturoi verde poti sa mai adaugi in plus cateva fire de ceapa verde si eventual 1-2 catei de usturoi(nu mai mult usturoi pentru ca va lua aliura de chiftea, ca aroma usturoiul verde mi se pare ca nu este atat de puternic ca cel capatana). Spor la gatit si sper sa iti iasa un drob delicios si in varianta asta. 😉
merci pentru lamuriri; o alta intrebare… nu gasesc prapure de miel, pot sa pun de porc? merci
vai ce super arata, abia astept sa-l fac maine… 🙄 😆
Retete beton, totul arata foarte foarte bine!!!!! 😉 😀
arata super si sunt foarte bune retetele tale de Pasti. Am facut drobul de miel dar cu carne de pui in loc de carne de porc si a iesit foarte gustos. Am mai facut si pasca si mi-a iesit buna si aspectoasa. Iti multumesc ptr acest site, pozele ma ajuta mult in “executare”. Sarbatori fericite.
felicitari pentru prezentare.
acum ma apuc si eu de facut drob de miel dupa reteta dv.
sarbatori fericite
Eu, la drobul de miel adaug si suvite de sunculita afumata sau putin sarata ptr gust si ornament iar la sfarsit bat un ou cu putina sare si-l torn cand estedrobul aproape gata de scos din cuptor. Va doresc SARBATORI LUMINATE! IMPREUNA CU FAMILIA.
ALEXANDRA DACA NU AI PRAPURE, UN SFAT, POTI FACE O FOAIE DE PLACINTA SI O ASEZI PE TAVA EXACT CA SI PRAPURELE SAU POTI CUMPARA FOI DIN COMERT DACA DORESTI sau ungi tava cu ulei, o tapetezi cu faina si pui compozitia de drob. Spor in toate.
ca sa faci o placinta ca in povesti, trebuie stafide si o crema buna buna 😛
Delicios drob, in orice forma ar fi: de miel, pui, etc. Eu cand nu am prapure pun hartie de copt, iar deasupra, cand drobul e aproape gata bat 2 oua cu sau fara putina smantana si le intind deasupra si mai las la cuptor cat sa se rumeneasca frumos deasupra. Spor la bucatarit gospodinelor..
perfect arata minunat dar si e gustos foc!!!!!!!!!!!!! 😛 :X :-bd 😛 :-bd
foarte buna, arata bine <:-P
beton reteta, am facut si e super buuuuuunn!!!! 🙂
de departe, cea mai completa reteta. bine explicata, bune fotografii, rezultate exccelente
Am pregatit si eu acest drob si este cea mai buna reteta de drob pe care am incercat-o pana acum. Absolut DELICIOS!
Iulia, punem tot plicul de condimente pentru drob? Cum trebuie sa fie focul cand baga drobul la cuptor mediu, mic, mare?
Orice reteta ai incerca de la Gourmandine, daca ii respectii pasii, nu ai cum sa o gresesti! Efectiv, nu ai cum sa gresesti reteta! Multumesc ca existi!
Buna ziua. am si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva… am cuptor electric si nu stiu la cate grade sa fac drobul???? va rogg. l-am facut si anul trecut dar aveam cuptor pe gaz. e super, super, superbun. felicitari pentru reteta delicioasa…