Dovlecei umpluți cu carne și orez și sos de smântână

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

Dovlecel umplut cu carne si orez si sos de smantana
Dovlecel umplut cu carne si orez si sos de smantana
Ingrediene:
Dovlecel umplut cu carne si orez si sos de smantana
5 dovlecei de marime medie

Pentru umplutura:
600g carne tocata de porc
250g orez
1 ou
1 rosie
2 cepe mari
400g branza feta
Marar
Sare, piper, usturoi granulat dupa gust
ulei

Pentru sos:
10 linguri de smantana
2 oua
Marar
Sare, dupa gust

Mod de preparare:
Luam dovleceii, ii curatam, ii spalam ii taiem in doua pe lung si le scobim miezul cu o lingura sau lingurita.
Intr-o cratita punem apa, o lingurita de sare si o lasam sa dea in clocot. Punem bucatile de dovecei la oparit. Lasam dovlecelul in apa, pana incepe sa se inmoaie indeajuns, cam 5 minute. Dupa ce s-au inmuiat, scoatem dovleceii intr-un castron.
Dovlecel umplut cu carne si orez si sos de smantana
Partea interioara a dovlecelului, aceea ce am scobit-o, o punem intr-un castron, si o dam pe razatoare. Atentie, daca dovlecelul are seminte prea mari, incercam sa le indepartam, lasand doar partea frageda.
Dovlecel umplut cu carne si orez si sos de smantana
Dovlecel umplut cu carne si orez si sos de smantana
Punem orezul la fiert intr-un litru de apa cu sare. Dupa ce este fiert, il punem intr-un strecurator la scurs.
Dovlecel umplut cu carne si orez si sos de smantana
Mararul il tocam foarte marunt, in prealabil.
Dovlecel umplut cu carne si orez si sos de smantana
Dam branza pe razatoare.
Dovlecel umplut cu carne si orez si sos de smantana
Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o tigaie cu ulei incins, o lasam pana se rumeneste. Peste ceapa adaugam dovlecelul razalit si lasam totul la calit timp de 10 minute. Intre timp, rosia o dam pe razatoare, avand grija sa eliminam coaja. Adaugam rosia razalita peste ceapa si dovlecel, mai lasam totul pe foc 5 minute, dupa care punem compozitia intr-un strecurator la scurs. Zatul ce se scurge il vom pastra pentru prepararea sosului.
Dovlecel umplut cu carne si orez si sos de smantana
Dovlecel umplut cu carne si orez si sos de smantana
Carnea o punem la prajit intr-o tigaie cu ulei incins si o condimentam cu sare, piper si usturoi granulat dupa gust.
Dovlecel umplut cu carne si orez si sos de smantana
Dovlecel umplut cu carne si orez si sos de smantana
Adaugam in tigaie, peste carne compozitia din dovlecel, ceapa si rosie, adaugam orezul fiert si scurs in prealabil, branza razalita, un ou si condimentam totul cu marar, sare si piper. Amestecam totul, pana la omogenizare.
Dovlecel umplut cu carne si orez si sos de smantana
Dovlecel umplut cu carne si orez si sos de smantana
Intr-un bol pregatim sosul pe care il vom turna in tava peste dovlecei. Amestecam in bol zatul care a ramas dupa ce am calit dovleceii si i-am pus la scurs, 10 linguri de smantana, 2 oua, sare si marar dupa gust. toate ingredientele le amestecam cu telul, pana la omogenizare.
Dovlecel umplut cu carne si orez si sos de smantana
Dupa ce am preparat atat umplutura cat si sosul, punem dovleceii – opariti in prealabil – intr-o tava unsa cu ulei si incepem sa-i umplem, punand cu lingura din umplutura in interiorul dovleceilor. Dupa ce am umplut toti dovleceii, turnam cu polonicul peste ei sosul de smantana. Punem tava in cuptor pentru 45 – 50 de minute, pana dovleceii se gratineaza deasupra.
Dovlecel umplut cu carne si orez si sos de smantana
Dovlecel umplut cu carne si orez si sos de smantana
Dovlecel umplut cu carne si orez si sos de smantana
Dovlecel umplut cu carne si orez si sos de smantana
Dovlecel umplut cu carne si orez si sos de smantana
Dovlecel umplut cu carne si orez si sos de smantana
Dovlecel umplut cu carne si orez si sos de smantana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed