Despre cuisoare – Beneficii gastronomice

Retete - cuisoare

Cuişoarele provin din Insulele Moluce, Indonezia, cunoscute şi ca Insulele Mirodeniilor. Cuişoarele sunt bobocii florilor roz ai arborelui de cuişoare.Ele sunt folosite la prepararea vinului fiert, a unor ceaiuri sau la numeroase sosuri din bucătăria indiană.

Deoarece cuişoarele au un gust foarte intens, în special atunci când sunt măcinate, trebuie să fiţi precauţi în privinţa cantităţii adăugate în diverse preparate, pentru a nu acoperi celelalte arome. Pentru a păstra aroma şi gustul intacte, este bine să râşniţi cuişoarele chiar înainte de a găti şi să adăugaţi pulberea în ultima etapă a reţetei. Acest lucru este recomandat, deoarece prin gătire se evaporă uleiurile esenţiale.

,
Articolul precedent
Caperele in bucatariile mediteraneene – Breviar gastronomic
Articolul următor
La ce se foloseste chimenul in gastronomie

Retete diverse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu