Despre cimbru, in bucatarie

Cimbrul

Cimbrul, înrudit cu cimbrisorul, este folosit în prepararea reţetelor culinare drept ingredient – mirodenie, în special, la gătirea mâncării de fasole sau linte. Mai folosim cimbru şi la carnea de porc. Cât despre tupinile şi funzele de cimbru, acestea se mai pun la varza murată sau la prepararea castraveţilor muraţi.

Cimbrul se aseamănă puţin şi cu rozmarinul. Ca frunzele cimbrului să-şi păstreze aroma, este bine să le culegem atunci când planta dă să înflorească. Tocat proaspăt sau uscat şi combinat cu pătrunjel ori frunzele de dafin, cimbrul este inclus în reţetele de tocane şi supe.

, ,
Articolul precedent
Cimbrişorul în preparatele gastronomice
Articolul următor
O primăvară frumoasă! 2015

Retete diverse

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns la Andrei Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu