Degetarita

Degetariţa este o plantă erbacee veninoasă, care crește prin păduri şi are tulpina înaltă, cu flori roșii – purpurii, cu punctații în interior. Din degetariţă se folosesc tuberculii la prepararea reţetelor. Feliile uscate de tuberculi sunt folosite când tuberculii proaspeţi nu sunt disponibili.

Cu toate că e mai putin cunoscută decât ghimbirul, degetariţa este adesea folosită ca ingredient în prepararea pastelor thailandeze de curry, mai ales cele pentru peşte, fiind un ingredient comun pentru mâncărurile şi supele de peşte. Deseori este utilizată decojită, dată prin răzătoare sau tăiată în felii subţiri, şi consumată ca o legumă. Este apreciată la prepararea de “khao chae”, o reţetă cu orez, care se găteşte vara.

,
Articolul precedent
Dafinul şi frunzele de dafin
Articolul următor
Cafea cu scorţişoară şi sos de caramel

Retete diverse

1 comentariu. Leave new

  • Nu stiam de existenta acestei plante, probabil ca este si destul de rara. In cazul in care as putea sa gasesc pe undeva, cumva, si sa cumpar, ar fi perfect. Sunt foarte curioasa de ce poate sa faca.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu