Dafinul şi frunzele de dafin

Dafin

Dafinul este un arbust mereu verde, cu frunze uşor ondulate pe margini, care se usucă şi se folosesc pe post de condiment în diferite reţete. Frunzele sunt bune în condimentarea şi aromatizarea diverselor mâncăruri (preparate cu sos marinat), ca mirodenie în industria conservelor de carne şi peşte, la fabricarea oţetului şi lichiorurilor. Aceste frunze se mai pun şi la bulion.

Numele dafinului (Laurus nobilis) în limbile romanice vine din numele-i latinesc, laurus. În română există și dafin și laur, dar, în limba uzuală, dafinul este doar mirodenia, pe când laurul este numele mai multor plante care nu au nicio legătură cu dafinul.

, ,
Articolul precedent
Cresonul – Retete cu creson
Articolul următor
Degetariţa

Retete diverse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu