Dafinul si frunzele de dafin in prepararea retetelor culinare

Dafinul si frunzele de dafin in prepararea retetelor culinare

Dafinul este un arbust mereu verde cu frunze uşor ondulate pe margini, care se usucă şi se folosesc pe post de condiment, în diferite retete. Frunzele de dafin sunt folosite pentru aroma lor, la prepararea mâncărurilor. Aceste frunze sunt un ingredient „obligatoriu” la prepararea bulionului. De asemenea, sunt un component esenţtial pentru multe sosuri, cum ar fi: béchamel, sosul de pâine sau pasta de tomate. Dafinul este folosit în întreaga lume, în bucătăriile clasice sau contemporane. Este folosit pentru a aroma orezul, mâncărurile pe bază de legume. Poate fi adăugat în supe şi soté-uri sau în borcanele cu murături.

Frunzele de dafin sunt folosite chiar şi la prepararea unor dulciuri, în special, la creme, însă doar pentru a da aromă, fiind îndepărtate înainte de consumare. Deoarece este amar la gust, dafinul se dozează cu grijă. La mâncărurile fierte, nu se lasă mai mult de 15 – 20 de minute, la murături se pun 1 – 2 frunze de borcan.

,
Articolul precedent
La ce se foloseste chimenul in gastronomie
Articolul următor
In ce se foloseste feniculul – Breviar culinar

Retete diverse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu