Curcuma in bucatarie – Turmericul sau Sofranul indian

Curcuma in bucatarie - Turmericul sau Sofranul indian

Curcuma (curcuma longa), cunoscută și sub numele de turmeric (terra merita) sau, mai popular, șofran indian, este o plantă erbacee perenă, din familia ghimbirului, Zingiberaceae, și dă numele unui celebru condiment. Planta este originară din Subcontinentul Indian și are nevoie de o climă tropicală și precipitații abundente pentru a crește.

În alimentație se foloseşte rizomul (rădăcina) proaspăt sau uscat. Curcuma se poate adăuga omletelor, pastelor, salatelor sau orezului pentru aromă și culoare și poate înlocui șofranul. Condimentul poate garnisi deserturi, în special pe cele din mere și completează de minune preparatele din linte, varză, fasole verde sau broccoli.

,
Articolul precedent
Retetele cu Cardamom – Breviar culinar
Articolul următor
Coriandru – Breviar gastronomic

Retete diverse

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu