Curcan umplut cu garnitura de fructe si legume la cuptor

Curcan umplut cu garnitura de fructe si legume

Curcan umplut cu garnitura de fructe si legume

Curcan umplut cu garnitura de fructe si legume

Curcan umplut cu garnitura de fructe si legume

Curcan umplut cu garnitura de fructe si legume

Curcan umplut cu garnitura de fructe si legume

Curcan umplut cu garnitura de fructe si legume

Curcan umplut cu garnitura de fructe si legume

Ingrediente:

Curcan umplut cu garnitura de fructe si legume

1 curcan 4, 600kg
Vegeta
Ulei

Pentru umplutura:
400g ciuperci
800g carne porc (ceafa)
6 felii paine
Lapte pentru inmuiat feliile de paine
3 oua
1 lingura chimen
Sare si piper dupa gust
100g stafide
200g maslne fara sambure
1 ceapa mare
Ulei pentru prajit

Curcan umplut cu garnitura de fructe si legume

Pentru garnitura de fructe si legume:
4 cartofi mari
2 cartofi dulci
2 gutui mari
2 mere mari
2 pere mari
2 cepe mari
3 morcovi potrivti
Vegeta
Ulei pentru prajit
300ml apa

Mod de preparare:
Trecem carnita de porc pe sub un jet de apa. Pregatim o oala, in care vom pune apa cat sa acopere carnea, condimentam cu o lingurita de sare, adaugam bucata de carnita si punem la fiert pentru 30 minute.

Curcan umplut cu garnitura de fructe si legume

Curcan umplut cu garnitura de fructe si legume

Dupa ce s-a fiert carnita, o scoatem pe o farfurie, o lasam la racit, dupa care o taiem in bucati mai mici si o dam prin masina de tocat carne.

Curcan umplut cu garnitura de fructe si legume

Curcan umplut cu garnitura de fructe si legume

Stafidele, pentru a se inmuia, le punem intr-un bol cu apa si le lasam in apa timp de 30 minute.

Curcan umplut cu garnitura de fructe si legume

Dupa jumatate de ora, le scoatem la scurs intr-un strecurator.

Curcan umplut cu garnitura de fructe si legume

Maslinele le spalam si le scoatem samburii. Puteti sa cumparati masline fara samburi, eu nu am avut si atunci am folosit maslinele cu samburi din dotare.

Curcan umplut cu garnitura de fructe si legume

Curcan umplut cu garnitura de fructe si legume

Ciupercutele le spalam si le taiem feliute.

Curcan umplut cu garnitura de fructe si legume

Curatam ceapa si o taiem marunt.

Curcan umplut cu garnitura de fructe si legume

Punem ceapa intr-o tigaie cu ulei si o lasam la calit.

Curcan umplut cu garnitura de fructe si legume

Cand ceapa devine sticloasa, adaugam ciupercutele taiate si le lasam la calit inca 10 -15 minute.

Curcan umplut cu garnitura de fructe si legume

Curcan umplut cu garnitura de fructe si legume

Intr-o farfurie punem putin lapte si muiem feliile de paine in acest lapte si pe o parte si pe alta.

Curcan umplut cu garnitura de fructe si legume

Dupa ce le-am muiat, le stoarcem in pumn, cat de bine putem.

Curcan umplut cu garnitura de fructe si legume

Painea muiata in lapte si apoi stoarsa, o dam apoi prin masina de tocat carne.

Curcan umplut cu garnitura de fructe si legume

Dupa ce avem toate ingredientele pentru umplutura pregatite, incepem sa facem amestecul. Intr-un castron mare, punem carnea fiarta si macinata, adaugam ceapa si ciupercile calite cu tot cu uleiul in care s-au calit, painea muiata, stoarsa si toccata in prealabil, maslinele fara samburi, stafidele, ouale, lingura de chimen, condimentam cu sare si piper, dupa gust, dupa care amestecam totul pana la omogenizare. Compozitia astfel obtinuta o dam de o parte, pana imbalsamam curcanul.

Curcan umplut cu garnitura de fructe si legume

Curcan umplut cu garnitura de fructe si legume

Curcan umplut cu garnitura de fructe si legume

Curcanul il curatam si il spalam.

Curcan umplut cu garnitura de fructe si legume

Punem curcanul intr-un castron mare si il condimentam cu vegeta – ATENTIE, cine nu agreaza vegeta, nu este necesar sa o folosasca, folositi sare si orice alte condimente care va plac, fac aceasta precizare pentru ca sunt prsoane care sunt impotriva folosirii acestui condiment, pe care il considera foarte nesanatos.

Curcan umplut cu garnitura de fructe si legume

Mai adaugam peste curcan ulei si sare, dupa care il frecam bine – pe toate partile chiar si in interior – cu toate aceste ingrediente.

Curcan umplut cu garnitura de fructe si legume

Curcan umplut cu garnitura de fructe si legume

Dupa ce am inbalsamat bine curcanul, il umplem cu umplutura preparata in prealabil. Introduceti umplutura atat in carcasa curcanului cat si pe langa pulpe, pe sub piele, si in pielea de la gat.

Curcan umplut cu garnitura de fructe si legume

Curcan umplut cu garnitura de fructe si legume

Dupa ce ati umplut puiul cu toata umplutura, coaseti pielea curcanului in toate partile unde ati introdus umplutura. Eu folosesc pentru cusut fir de macrame pentru ca este mai tare. Legati picioarele curcanului, unul de altul pentru a nu se prajii departat si a plezni pielea.

Curcan umplut cu garnitura de fructe si legume

Curcanul umplut si cusut il punem cu pieptul in jos intr-o tava in care am pus in prealabil ulei si o cana de apa. Turnam ulei si peste curcan, il acoperim cu o folie de aluminiu si il introducem in cuptorul preincalzit in prealabil. Il lasam la prajit pe o parte timp de 1 ora si 15 minute (timpul de coacere depinde si de marimea curcanului).

Curcan umplut cu garnitura de fructe si legume

Intors pe cealalta parte, mai lasam curcanul la prajit – acoperit si de aceasta data cu folia de aluminiu – penru inca 1 ora si 15 minute. Dupa acest timp scoateti folia de aluminiu de pe curcan si mai lasati-l in cuptor pentru inca o ora sau mai mult daca este nevoie.

Curcan umplut cu garnitura de fructe si legume

Pentru garnitura de fructe si legume, incepeti astfel:
Curatati cartofii de coaja, spalatii si taiatii cubulete.

Curcan umplut cu garnitura de fructe si legume

Curatati cartofii dulci de coaja, spalatii si taiatii cubulete.

Curcan umplut cu garnitura de fructe si legume

Curatati ceapa si taiati-o felii mai mari.

Curcan umplut cu garnitura de fructe si legume

Spalati merele si perele, curatatile de coaja, indepartati cotoarele si taiati-le feliute.

Curcan umplut cu garnitura de fructe si legume

Curatati si spalati morcovii si taiati-i rondele.
Spalati si curatati gutuile, indepartati cotoarele si taiati-le feliute.

Curcan umplut cu garnitura de fructe si legume

Toate legumele si fructele le punem intr-un castron mare, le condimentam cu vegeta, adaugam ulei si 300ml apa. Amestecam totul si turnam intr-o tava mare in care punem ulei in prealabil. Acoperim tava cu folie de aluminiu si lasam la copt 35-40 minute pana se inmoaie fructele si legumele, spre sfarsit, inainte cu 10-15 minute, indepartam folia de alumiu pentru a se rumenii frumos.

Curcan umplut cu garnitura de fructe si legume

Curcan umplut cu garnitura de fructe si legume

Curcan umplut cu garnitura de fructe si legume

Curcan umplut cu garnitura de fructe si legume

Curcan umplut cu garnitura de fructe si legume

Curcan umplut cu garnitura de fructe si legume

Curcan umplut cu garnitura de fructe si legume

Curcan umplut cu garnitura de fructe si legume

Curcan umplut cu garnitura de fructe si legume

Curcan umplut cu garnitura de fructe si legume

, , , , , ,
Articolul precedent
Gulii umplute in sos alb
Articolul următor
Plachie de crap cu garnitura de orez

Retete diverse

10 comentarii. Leave new

  • Multumesc foarte mult pentru felul in care ati ales sa prezentati aceasta reteta.
    Am ales sa prepar curcanuk in acest mod si a iesit NEMAIPOMENIT , atat el , cat si umplutura si garnitura.

    SARBATORI FERICITE !

    Răspunde
  • Marinela, ma bucur sa aud ca ti-a reusit reteta si ca ti-a si placut. Te pup si iti urez un An Nou cu sanatate, bucurii si impliniri alaturi de familie si toti cei dragi!!! 🙂
    LA MULTI ANI !!!

    Răspunde
  • Iulia vreau sa iti zic ca este foarte bun mie mia iesit ca in poza si a fost si foarte buna umplutura ITI UREZ MULT SUCCES IN VIATA ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗

    Răspunde
  • Chiar azi de Craciun fac aceasta reteta pentru socrii mei din Germania, chiar sunt curioasa cum o sa iasa, pana acum arata bine..

    Răspunde
  • Maria, cum a iesit curcanul? Ia spune-ne!!!!

    Răspunde
  • Bun, curcanul tau

    Răspunde
  • este o reteta extraordinara! multumesc!

    Răspunde
  • ADRIANA si ANDREEA
    31 decembrie 2012 19:03

    Este o reteta exceptionala ! MULTUMIM !

    Răspunde
  • Este formidabil. In fiecare an de Sf. Craciun fac acest deliciu. Pofta mare la toti romanii. Anul nou, 2016 sa ne aduca bucurii. Pensii mari … cea mai mica sa fie macar 1500ron, sa putem sa ne descurcam si noi, sa nu mai asteptam de la copii (sa le facem necazuri in familie). LA MULTI ANI!!! Sanatate multa.

    Răspunde
  • Multumesc Iulia, foarte buna reteta ta, este al doilea an la rand cand fac curcanul dupa reteta ta,este deliciu !!! Sarbatori fericite!!!!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu